آیا کیست کورتیکال خطرناک است؟

فهرست مطالب

بسیاری از افراد زمانی که برای چکاپ یا بررسی دردهای شکمی به سونوگرافی می‌روند، با جمله‌ای در برگه گزارش روبرو می‌شوند که باعث نگرانی شدید آن‌ها می‌شود: “کیست کورتیکال در کلیه مشاهده شد”. اولین سوالی که به ذهن هر فردی خطور می‌کند این است که آیا کیست کورتیکال خطرناک است؟ و اینکه آیا این کیست می‌تواند به سرطان تبدیل شود یا خیر؟ کیست کورتیکال در واقع یک کیسه پر از مایع است که در بخش خارجی کلیه (کورتکس یا پوسته‌کلیه) رشد می‌کند.

این کیست‌ها بسیار شایع هستند و با افزایش سن، احتمال تشکیل آن‌ها بیشتر می‌شود. در این مقاله قصد داریم به طور بسیار مفصل به بررسی ماهیت این کیست‌ها، تفاوت کیست‌های ساده و پیچیده، و بررسی دقیق خطرات کیست کورتیکال بپردازیم تا شما با خیالی آسوده و آگاهی کامل به مدیریت سلامت خود بپردازید.

کیست کورتیکال چیست و چگونه تشکیل می‌شود؟

برای پاسخ به این سوال که خطرات کیست کورتیکال چقدر جدی است، ابتدا باید ساختار کلیه را بشناسیم. کلیه از دو بخش اصلی تشکیل شده است: بخش داخلی (مدولا) و بخش خارجی (کورتکس). کیست کورتیکال دقیقا در همین لایه بیرونی شکل می‌گیرد. علت دقیق تشکیل این کیست‌ها هنوز به طور کامل مشخص نیست، اما فرضیه غالب این است که با افزایش سن، لوله‌های کوچکی که ادرار را جمع‌آوری می‌کنند (نفرون‌ها) ممکن است دچار انسداد یا تغییر شکل شوند و با تجمع مایع، تبدیل به کیست گردند.

این کیست‌ها معمولا به صورت تکی (سولیتر) یا چندتایی دیده می‌شوند. نکته‌ای که باید بدانید این است که اکثر این کیست‌ها “ساده” هستند، یعنی دیواره نازکی دارند و داخل آن‌ها فقط مایع زلال وجود دارد. این نوع کیست‌ها معمولا بدون علامت هستند و تنها به طور اتفاقی در تصویربرداری‌ها کشف می‌شوند. اما شناخت تفاوت بین یک کیست ساده و یک کیست که دارای دیواره ضخیم یا رسوبات است، مرز بین خطرناک بودن یا بی‌خطر بودن این عارضه را تعیین می‌کند.

کلید تشخیص خطرات کیست کورتیکال

در دنیای پزشکی، برای پاسخ به سوال آیا کیست کورتیکال خطرناک است؟ از سیستمی به نام “طبقه بندی بوزنیاک” (Bosniak Classification) استفاده می‌شود. این سیستم کیست‌ها را بر اساس ظاهرشان در سی‌تی‌اسکن به ۵ گروه تقسیم می‌کند که دانستن آن‌ها برای هر بیماری ضروری است:

  • بوزنیاک نوع ۱ (کیست ساده): این کیست‌ها کاملا خوش‌خیم هستند. دیواره بسیار نازکی دارند، حاوی هیچ بافت جامدی نیستند و احتمال سرطانی شدن آن‌ها صفر درصد است. اکثر گزارش‌های سونوگرافی که مردم را نگران می‌کند، در این دسته قرار می‌گیرند.
  • بوزنیاک نوع ۲: این کیست‌ها هم خوش‌خیم محسوب می‌شوند اما ممکن است حاوی چند سپتوم (دیواره داخلی) بسیار نازک یا رسوبات کلسیمی ظریف باشند. خطرات کیست کورتیکال در این مرحله نیز نزدیک به صفر است.
  • بوزنیاک نوع ۲F: حرف F مخفف Follow-up است. این کیست‌ها کمی پیچیده‌تر هستند و نیاز به پیگیری دوره‌ای دارند. احتمال بدخیمی در این‌ها حدود ۵ درصد است.
  • بوزنیاک نوع ۳ و ۴: این کیست‌ها دارای دیواره‌های ضخیم، اجزای جامد و خون‌رسانی غیرطبیعی هستند. در این موارد، خطرات کیست کورتیکال بسیار جدی است و احتمال بدخیمی به بالای ۵۰ تا ۹۰ درصد می‌رسد که معمولا نیاز به جراحی دارند.

علائم و نشانه‌هایی که باید جدی بگیرید

اگرچه اکثر کیست‌های کورتیکال هیچ علامتی ندارند، اما گاهی اوقات بزرگ شدن آن‌ها یا موقعیت قرارگیری‌شان می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. یکی از جنبه‌های بررسی خطرات کیست کورتیکال، توجه به علائم بالینی است. وقتی کیست بزرگ می‌شود (مثلا بزرگتر از ۵ یا ۱۰ سانتی‌متر)، می‌تواند به کپسول کلیه یا اندام‌های مجاور فشار بیاورد.

علائمی که ممکن است بروز کند عبارتند از:

▪️ درد مبهم در پهلو، پشت یا قسمت بالایی شکم.

▪️ احساس پر بودن یا سنگینی در شکم.

▪️ فشار خون بالا (اگر کیست به عروق کلیوی فشار بیاورد و سیستم رنین-آنژیوتانسین را فعال کند).

▪️ خون در ادرار (هماچوری) که ممکن است ناشی از پاره شدن یک مویرگ در دیواره کیست باشد.

▪️ تب و لرز در صورتی که کیست دچار عفونت شود.

تب و لرز

اگر شما هر یک از این علائم را دارید، حتی اگر سونوگرافی قبلی شما کیست را “ساده” گزارش کرده باشد، باید دوباره وضعیت را بررسی کنید تا از عدم بروز عوارض مطمئن شوید.

چه زمانی خطرات کیست کورتیکال جدی می‌شود؟

در پاسخ به این سوال که آیا کیست کورتیکال خطرناک است باید به عوارض نادر اما محتمل اشاره کرد. اگرچه کیست ساده سرطان نیست، اما می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند که نیاز به مداخله پزشکی داشته باشد.

اولین مورد، “پارگی کیست” است. این اتفاق ممکن است بر اثر یک ضربه فیزیکی به شکم یا حتی به صورت خودبه‌خودی رخ دهد که منجر به درد شدید و ناگهانی در پهلو می‌شود. مورد دوم، “عفونت کیست” است؛ باکتری‌ها ممکن است از طریق مجاری ادراری به مایع داخل کیست نفوذ کرده و باعث ایجاد آبسه شوند. مورد سوم، “انسداد مجاری ادراری” است؛ اگر کیست در مکانی قرار داشته باشد که به حالب (لوله انتقال ادرار) فشار بیاورد، می‌تواند باعث تورم کلیه (هیدرونفروز) شود که در صورت عدم درمان، به بافت کلیه آسیب می‌زند. بنابراین، پایش منظم اندازه کیست بخشی از مدیریت خطرات کیست کورتیکال است.

روش‌های تشخیص و افتراق کیست‌های خطرناک از ساده

برای اینکه پزشک تشخیص دهد که آیا کیست کورتیکال خطرناک است یا نه، به ابزارهای تصویربرداری پیشرفته نیاز دارد.

  • سونوگرافی: اولین و در دسترس‌ترین روش است. سونوگرافی می‌تواند به خوبی نشان دهد که آیا داخل کیست مایع خالص است یا اجزای جامد وجود دارد.
  • سی‌تی‌اسکن (CT Scan) با تزریق کنتراست: این استاندارد طلایی برای بررسی خطرات کیست کورتیکال است. تزریق ماده حاجب نشان می‌دهد که آیا دیواره کیست یا اجزای داخلی آن خون‌رسانی دارند یا خیر. اگر ماده حاجب توسط بخشی از کیست جذب شود (Enhancement)، شک به بدخیمی بالا می‌رود.
  • ام‌آر‌آی (MRI): در مواردی که نتایج سی‌تی‌اسکن مبهم باشد یا بیمار به ماده حاجب سی‌تی حساسیت داشته باشد، MRI جزییات بسیار دقیق‌تری از بافت‌های نرم و سپتوم‌های داخلی کیست ارائه می‌دهد.

راه‌های درمان کیست کورتیکال

بسیاری از بیماران می‌پرسند “برای درمان خطرات کیست کورتیکال چه باید کرد؟”. پاسخ بستگی به نوع کیست و علائم شما دارد.

اگر کیست شما از نوع ساده (بوزنیاک ۱ یا ۲) باشد و هیچ علامتی نداشته باشد، معمولا هیچ درمانی لازم نیست. پزشک ممکن است هر ۶ یا ۱۲ ماه یک سونوگرافی کنترلی توصیه کند تا مطمئن شود سایز کیست ثابت مانده است.

اما اگر کیست علائم ایجاد کرده یا مشکوک به نظر برسد، روش‌های زیر مد نظر قرار می‌گیرند:

▪️اسکلروتراپی: پزشک با استفاده از راهنمای سونوگرافی، یک سوزن ظریف را وارد کیست کرده، مایع آن را تخلیه می‌کند و سپس ماده‌ای (مانند الکل غلیظ) داخل آن تزریق می‌کند تا دیواره‌های کیست به هم بچسبند و دوباره پر نشود.

▪️جراحی لاپاراسکوپی: در این روش که با ایجاد چند سوراخ کوچک در شکم انجام می‌شود، جراح سقف کیست را برمی‌دارد (Decortication). این روش برای کیست‌های بسیار بزرگ یا دردناک عالی است.

▪️نفرکتومی جزئی: اگر شک به سرطان (بوزنیاک ۳ یا ۴) وجود داشته باشد، جراح بخشی از کلیه را که حاوی کیست است برمی‌دارد تا سلامت بیمار تضمین شود.

متخصص زود انزالی در تهران

سوالات متداول درباره خطرات کیست کورتیکال

  • آیا کیست کورتیکال باعث نارسایی کلیه می‌شود؟ کیست‌های ساده به تنهایی باعث نارسایی کلیه نمی‌شوند مگر اینکه تعداد آن‌ها بسیار زیاد باشد (مانند بیماری کلیه پلی‌کیستیک ارثی) که با کیست کورتیکال ساده متفاوت است.
  • آیا رژیم غذایی خاصی برای کوچک کردن کیست وجود دارد؟ خیر، هیچ منبع علمی معتبری ثابت نکرده است که غذا یا مکمل خاصی باعث از بین رفتن کیست کلیه شود. کاهش مصرف نمک و هیدراته ماندن برای سلامت کلی کلیه مفید است.
  • آیا کیست کورتیکال با کیست پاراپلویک تفاوت دارد؟ بله، کیست کورتیکال در پوسته کلیه است، در حالی که کیست پاراپلویک در نزدیکی لگنچه کلیه قرار دارد. هر دو معمولا بی‌خطر هستند مگر اینکه باعث انسداد شوند.

نتیجه‌گیری و توصیه‌های نهایی:

در مجموع، در پاسخ به سوال آیا کیست کورتیکال خطرناک است؟، می‌توان گفت در بیش از ۹۰ درصد موارد، پاسخ “خیر” است. کیست‌های کورتیکال ساده بخشی طبیعی از فرآیند پیر شدن بدن هستند و تا زمانی که کوچک و بدون علامت باشند، مشکلی ایجاد نمی‌کنند. با این حال، نباید نسبت به آن‌ها کاملا بی‌تفاوت بود.

 بررسی دقیق برگه سونوگرافی، آگاهی از سیستم بوزنیاک و پیگیری منظم تحت نظر متخصص اورولوژی، بهترین راه برای مدیریت خطرات کیست کورتیکال است. اگر با علائمی مثل درد پهلو یا فشار خون ناگهانی مواجه شدید، حتما موضوع را جدی بگیرید. سلامت کلیه‌های شما موتور محرک تصفیه خون و انرژی بدن شماست، پس با آگاهی از آن‌ها مراقبت کنید.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر شهرام جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    خدا خیرتون بده خواهشمندم کمکم کنید

    شهرام اسلامی 41 ساله ام از رشت.سه ساله متاهل شدم.یکی دو سال قبل متوجه شدم رنگ ادرارم تیره مایل به قرمزی هستش.رفتم پیش همکارانتون در رشت،سونو گرافی بعد سیتولوژی بعد سیستوسکوپی و بعد سیتی اسکن و همچنین MRI شدم البته تصاویر به پیوست ارسال شد برای رویت حضرت عالی.همه این آزمایشات اوکی بود جز سنگ بزرگ در پهلوی چپ چیزی دیگه دیده نشد،دکتر من بهم داروی آلکانف 10 داد روزی 2عدد و بهم گفت فعلا همین دارو رو بخور تا سنگ بزرگ نشه و سه ماه سه ماه میرم سونو تا کنترل بشم،چون میخوام اقدام به بچه دار شدن کنم و خانمم هنوز بچه دار نشده از جراحی یا سنگ شکن فعلا میخوام پرهیز کنم و همچنین دکترم مکمل اندروفرتی رو بهم داده جهت تقویت اسپرم

    جناب دکتر قوامی این شرح حال بنده

    اول نظر حضرت عالی رو محبت کنید بفرمایید

    دوم مشکلی که الان دارم اینه که گاها در هفته دو سه بار برام وقت و بی وقت پیش میاد اینه که یه گرفتگی یا شاید بگم درد خفیف قابل تحمل در ناحیه زیر شکمم متمایل به چپ دچارم میکنه که بعدش امکان داره یباره قطع بشه

    آقای دکتر این درد یا گرفتگی با توجه به آزمایشاتی که دادم چی میتونه باشه

    خواهاشا راهنمایی ام کنید

    بی نهایت سپاس از شما
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش)

      براي سنگ كليه نظري ندارم ،،در مورد درد بيضه روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در أب گرم نشسته شود ده روز و روزي يك عدد شياف ديكلوفناك صد ميلي گرم استعمال كنيد ده روز 

  • تصویر کاربر حسین جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 349 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید اینجانب حدود دوسال است عمل پروستات ازطریق مجرای تناسلی انجام داده ام وتراش داده شده وهنوز بی اختیاری ادراری دارم ودکتری که عمل کرده اند تامسلوسین تجویز می کنند که با مصرف این کپسول ادرار بسیار بیشترشده وبی ا ختیار دفع میشود ودر حال حاضر ایزیلایف استفاده میکنم خواهشمنداست هر دارویی که صلاح میدانید تجویز فرماییددر ضمن داروی قلب هم که انژیو کرده ام استفاده می کنم باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش)

      بايد براي هميشه ايزولايف استفاده كنيد

  • تصویر کاربر امیر جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 781 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر. دو روز قبل پدرم را برای سیستوسکوپی به نام حاج سلمانی خدمتتان آوردم. داروی لووفلوکساسین امروز صبح باعث سرما و تشنج ایشان شد. باتوجه به اینکه سکته کرده اند استفاده مجدد از این دارو خطری ندارد؟
    باتوجه به شرایط پدرم خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش)

      دارو قطع شود

  • تصویر کاربر amir جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من 17 سال سن دارم چند وقتیه که احساس می کنم بیضه راستم سفت و بزرگتر شده (اندازه که گرفتم تقریبا 4/5 سانتی متره) و خیلی از بیضه چپم جلوتر اومده به طوریکه تقریبا توی یه خطن و کنار هم دیگه نیستن البته بعضی اوقات نزدیک میشن من قبلا زیاد خود ارضایی می کردم روزی یک بار/ الان قطع کردم و دارم ترک می کنم
    بنظرتون احتمال سرطان هست؟
    1. تصویر کاربر amir پنجشنبه ۵ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام اقای دکتر میشه سریعتر جواب بدید خیلی نگرانم ممنون
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش)

      سرطان نيست ولي بايد سونوگرافي انجام شود

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر farid جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    با درود فراوان محضر جناب استاد دکتر قوامی و با آرزوی سلامتی و طول عمر با عزت

    جناب دکتر ، بنده قبلا ً از راهنمایی های حضرتعالی بهرمند شده‌ام و از این بابت سپاسگزارم. و حال یه مشکلی دارم که مربوط به یکی، دو سال نیست و کما اینکه از ابتدای زندگی مشترکم با خانمم همیشه با من بوده و آن سرد مزاجی و بی میلی جنسی خانمم هست که همواره موجب آزار بوده و الانم چند سالی است که که انگار نه انگار که در کنار سایر نیازهای زندگی، نیاز جنسی آدمی هم جزء نیازهاست و باید داشته باشد. و حقیقت امر اینکه بنده هم جزء آن مردان نبوده و نیستم که سر این گونه مسایل قهر کنم و یا خداناکرده متوسل به رفتارهای غیرانسانی در مسایل جنسی گردم . و همیشه گهم به خانمم میگم که این کشش و نیاز باید دو طرفه باشد و صرف اینکه بنده فاعل باشم و شما بی علاقه به این مسایل برای من حکم تجاوز به حریم خصوصی دیگری رو داره و احساس میکنم که متجاوزم و اصلاً نه خوشآیند است و نه لذت بخش . و نیز به نوعی هم با خانمم رودربایستی دارم. این اواخر در سایت های اینترنتی یک قطره گیاهی تحت عنوان: "اسپانیش فلای آلمانی" که گویا محرک جنسی برای خانم‌های سردمزاج است و بی رنگ و بی بوست گذاشته بودند. خواستم با حضرتعالی مشورت کنم که مصرف این قطره را در این سن و سال( سن خانمم53 سالشه) صلاح می فرمایید یا نه بسیار سپاسگزار خواهم بود که راهنمایی بفرمایید.اگه قرار است در این خصوص داوریی تجویز فرمایید به صورت قطره و بی رنگ و بی بو باشد مزید امتنان خواهد بود.
    عنایات ربوبی قرین حال و روزتان باد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش)

      دارو ها اثري ندارد ميل نكنند و من مشاوره روانپزشك را توصيه مي كنم

  • تصویر کاربر اسماعیلی جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    آقایی 60 ساله هستم مشکل پروستات دارم که با دارو تحت کنترله الان ادارارم قطره قطره میاد درد دارم و سوند گذاشتن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش)

      بايد عمل كنيد

  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    باسلام واحترام
    ۴۱ سل دارم درکودکی به خودارضاعی مبتلا شدم
    وسالها ادامه داشت اکنون که متاهل هستم
    دچار زودانزالی وعدم کنترل ادرار وعدم توانایی
    در قطع آن هستم فکر میکنم عضلات آلت تناسلی ام شل شده واز سکس وارگاسم لذت
    نمیبرم خواهشمندم راهنمایی فرمایید .باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش)

      سه ساعت قبل از نزديكي يك عدد قرص داپوكستين ميل كنيد سه ماه و روزي يك عدد قرص ده ميلي گرم وزيكر ميل كنيد ده روز

  • تصویر کاربر احمد جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    چند وقته سنگ کلیه دارم و هر از چند گاهی میاد و دفع میشه جدیدا خیلی سنگ هام درشت شده و اذیت میکنه و حتی کارم به تزریق مسکن میرسه.رنگ سنگ هام نارنجی رنگه و آخرین سنگی ک دفع کردم نزدیک به ۷تا ۸ میلیمتر شده
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش)

      مايعات روزي سه ليتر ميل شود و مصرف گوشت و نمك كم شود

  • تصویر کاربر آرش شنبه ۷ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.وقت بخیر،من به واسطه مشکلاتی که داشتم حدودا ۵-۶ ماه قرص اس سیتالوپرام مصرف کردم که دور دوره مصرف قرص نه تنها مشکلی نداشتم بلکه نسبت به قبل عملکرد جنسی بهتری نیز داشتم و بعد از قطع مصرف قرص به تجویز پزشک (حدودا یک ماه از قطع مصرف قرص زمان میگذرد) متاسفانه مشکل زود انزالی پیدا کرده ام،از طرفی نمیخوام با مصرف همیشگی قرص وابستگی پیدا کنم به این قرص.لطفا راهنمایی بفرمایید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش)

      سه ساعت قبل از نزديكي يك عدد قرص داپوكستين ميل شود سه ماه

    2. تصویر کاربر آرش شنبه ۷ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      ییخشید آقای دکتر با توجه به اینکه قرص اس سیتالوپرام 10 مصرف می کردم،چه دوزی از این قرص را باید استفاده کنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۷ تیر ۹۹( 5 سال پیش)

      ٣٠ ميلي گرم

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فرهاد جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    به علت زود انزالی میل جنسی ام به مرور کم شده به طوری که در 3 ماه گذشته هیچ میلی برای برقراری ارتباط نداشته ام . هفته گذشته آزمایش خون دادم . نتیجه آزمایش به شرح زیر است ( سن 45 سال )
    قند خون 101 - اوره 44 - کراتینین 1.09 - توتال کلسترول 178 - تریگلیسیرید 148 - تستسترون 4.7 - پرولاکتین 7.4 - psa total ) 0.35 (
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۶ تیر ۹۹( 5 سال پیش)

      أزمايشات طبيعي است سه ساعت قبل از نزديكي يك عدد قرص داپوكستين ميل كنيد

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ايرج شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    سلام و احترام خدمت اقاي دكتر . بنده 42 سالمه و مدت 5 سال است كه بدون هيچ علتي كراتينين خونم 1.6 است مختصر فشار خون دارم كه هميشه تحت كنترلم و قرص لوزارتان مي خورم مشكل ديگري از لحاظ ازمايش ادرار و سونوگرافي هم ندارم چون يكي از خواهرام به علت فشار خون زايمان كليه اش را از دست داد و دياليزي شد لذا من هميشه نگرانم بيزحمت بفرماييد چگونه كراتينين را ميشه پايين اورد ضمنا دكتر زياد رفته ام ولي تاثيري نداشته مي خواستم كمكم كنيد . ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      كراتينين پايين نمى آيد سعى كنيد با كنترل فشارخون دقيق و گرفتن رژيم كم پروتئين و محدوديت مصرف نمك تا حد يك گرم كراتينين خود را در همين حد نگه داريد
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    سلام مادر بنده بصورت ناگهانی کراتین خونش 8 شده و بعد از چند روز مراقبت به 6.4 رسیده و دکتر گفته پایین میآید چه خطراتی این نوسان دارد و آیا نیاز به دیالیز دائمی دارد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سن مادر شما مهم است و فشار خون و ديابت و ناراحتى قلبى دارد يا ندارد و اوره و سديم و پتاسيم مقدارشان چقدر است
  • تصویر کاربر پریوش دوشنبه ۱۵ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر
    من در کلیه ی راست کیست بزرگی دارم که شبها با درد پهلو مواجه هستم
    فعلا برای درمان اقدامی نکردم چون می ترسم
    سوالم این هست که با چنین شرایطی روزه برایم بی ضرر هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۵ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      بله بى ضرر است
  • تصویر کاربر بهروزدهشت شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما بنده متولد 1341 هستم سابقه سنگ کلیه دارم سال گذشته به علت درد شدید کلیه سونوگرافی شدم که دکتر تشخیص دادند که یکی از کلیه های بنده کوچکتراز دیگریست و گفتند شاید مادرزاد بوده آزمایشات بنده کراتین بالا را نشان داد که دوباره آزمایش را تکرار کردیم و همین مشکل وجود داشت ،نظر شما در این باره چی هستش آیا مشکلی داره کلیه هام یا اینکه طبیعی ؟ ممنون از راهنماییتون، اگه امکانش هست از طریق پیامک جوابمو بدیت ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      شما میزان کراتینین را گزارش نکرده اید و ایا بیماری های زمینه ای مثل فشارخوت یا دیابت یا بیماری قلبی دارید یا نه?
  • تصویر کاربر مهرداد شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید
    من یک پسر هشت ماهه دارم که رشد کودکمان چندان هم زیاد نبود اقای دکتر به دکتر متخصص نوزادان مراجعه کردیم و در طی ازمایش و سونو گرافی که اقای دکتر نوشته بودند امروز فهمیدیم کودکمان هیدروترو نفروز خفیف دارد طبق این عکس اقای دکتر عاجزانه خواهش دارم هرچه زودتر جواب من رو بدهید که چ کارهایی باید بکنیم یا کدوم دکتر ببریمش اقای دکتر هرکاری باشه انجام میدم بدجوری نگرانیم ممنونم از لطف شما که هرچه زودتر پاسخ بدهید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      اقى محترم اينجانب جراح كليه هستم شما از من درخواست مى كنيد كه به كدام جراح شما را راهنمايى كنم؟شما بايد به مطب مراجعه كنيد تا اسكن ايزوتوپ انجام شود و شدت ان را سونو گرافى نميتواند تشخيص دهد و بعد از انجام اسكن از كليه ها تصميم گيرى شود چون اين بيمارى تنگى مادرزادى حالب به لگنچه ميباشد كه عوارض گوناگونى به دنبال دارد چه خفيف چه شديد
  • تصویر کاربر حانيه چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقاي دكتر خسته نباشيد ،ما پسري داريم ٩ساله از حدود دوهفته پيش خون در ادرارش ديده شده و بعد از ازمايشات مختلف تشخيص داده شده كه بر اثر سرما خوردگي سم وارد كليه شده و بر اثر فشار اين باعث خون دماغ شدن هم ميشه و الان بستري كردن ميخواستم اگه امكانش هست من رو راهنمايي كنيد ،خيلي سپاسگزارم
    در صورت امكان جواب از طريق پيامك منتقل بشه چون به ايميل دسترسي ندارم.
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      مپس از انجام سونوگرافي كليه ها به پزشك نفرولوژيست مراجعه كنيد واگر مشكلي بود تماس بگيريد
  • تصویر کاربر ماهیده یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    حدود یکسال است که با تشخیص پزشکان کلیه هام دچار کم کاری شده اوره وکراتین خونم بالا رفته دکترها می گویند درمان ندارد و به تدریج کلیه هات از کار خواهند افتاد ومجبوری دیالیزبشی می خواستم بپرسم راه کار وچاره یا درمانی وجود دارد یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      با سلام لطفا سن و علت از كار افتادگى كليه را براى من بنويسيد
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    می گویند آب منطقه ای که ما در آن زندگی می کنیم سنگ ساز است. من و خانواده ام از چه آبی استفاده کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      هر آبی در هر منطقه ای با هر میزان املاح اگر کم مصرف شود می تواند سنگ ساز باشد. احتمالاً به دلیل تفکر اشتباه نسبت به نوع آب و یا به دلیل طعم نامطبوع و سنگینی آن، افراد منطقه از نوشیدن آب به مقدار کافی، پرهیز می کنند و همین امر باعث تشدید سنگ سازی می شود. به عبارت دیگر چنانچه همان آبی که ادعا می شود سنگ ساز است در مقادیر زیاد و مرتب نوشیده شود می تواند از ایجاد سنگ جلوگیری نماید.
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 622 مشاهده پرسش
    آیا سنگ ادراری می تواند باعث ایجاد عفونت ادراری شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      معمولاً در بررسی افراد مبتلا به عفونت های مکرر ادراری، وجود سنگ های ادراری مشاهده می شوند. سنگ عفونت دستگاه ادارای می توانند وخامت یکدیگر را افزایش دهند و در درمان هم تداخل ایجاد کنند. گاهی انسداد یک کلیه عفونی شده توسط سنگ منجر به عفونت خون (سپتی سمی) و یا آبسه می شود. بعضی سنگ ها در مواد هسته ی مرکزی خود (ماتریکس) دارای باکتری هستند که موجب عفونت های مکرر ادراری می شوند. بعضی از باکتری ها ماده ای به نام اوره از تولید می کنند و می توانند سنگ از نوع استروویت (عفونی) ایجاد کنند.
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟