آیا سرطان بیضه کشنده است؟

فهرست مطالب
سرطان بیضه، زمانی که سلولهای بیضه غیرطبیعی(سرطانی) شوند، به عنوان یک بیماری ظاهر می شود. سرطان ممکن است در یک یا دو بیضه بوجود آید. سن ابتلا به سرطان بیضه 30 تا 35 سالگی است. دو نوع سرطان وجود دارد، سمی نوما و غیرسمی نوما.

علائم سرطان بیضه

علت سرطان در بیضه ها ناشناخته است ولی عواملی که فرد را در شانس و ریسک ابتلا به سرطان بیضه قرار می دهد، بیضه های نزول نکرده، موارد غیرطبیعی مادرزادی در کلیه و آلت تناسلی و سابقه سرطان بیضه در فامیل می باشند. سرطان در بیضه ها اغلب توسط بیمار بصورت یک توده یا تورم در بیضه تشخیص داده می شود.

  • از مشخصه های سرطان بیضه ، بزرگی بیضه، معمولا بدون درد می باشد ولی گاهی درد در بیضه، درد ناحیه کشاله ران و تجمع مایع در کیسه بیضه(اسکروتوم) دیده می شود. تشخیص سرطان بیضه توسط بیمار و انجام سونوگرافی می باشد.
  •  درجه نفوذپذیری سرطان در بدن به غدد لنفاوی شکم و سینه می باشد که با سی تی اسکن و MRI قابل تشخیص است.
  • بعضی سرطان های بیضه از خود ماده ای ترشح می کند که وارد خون شده و با اندازه گیری این ماده در خون نوع سرطان را قبل ازعمل می توان تشخیص داد و به آن (TUMOR MARKER)گویند.
  • تقسیم بندی درجه بندی سرطان از صفر تا سه می باشد. درجه 3 سرطان بسیار پیشرفته است.
  • علائم بیمار به صورت درد پایین شکم یا کشاله ران، احساس سنگینی در کیسه بیضه(اسکروتوم)،بزرگی و تورم بیضه و از بین رفتن بیضه می باشد.

سرطان بیضه

  • درمان بر حسب نوع سرطان تفاوت می کند. 4 نوع درمان استاندارد شامل اشعه درمانی، شیمی درمانی، پیگیری بیمار . جراحی وجود دارد.
  • چون بعد از درمان شانس عود سرطان وجود دارد، بیمار باید مورد پی گیری قرار گیرد، در صورت عود سرطان، شیمی درمانی و جراحی تواما ” باید صورت گیرد.
  • پیش آگهی بر حسب نوع سرطان، درجه نفوذپذیری(دست اندازی سرطان) و تعداد و اندازه غدد لنفاوی گرفتارشده شکم دارد.

آیا سرطان بیضه کشنده است؟

سرطان بیضه از دسته سرطان هایی است که در صورت تشخیص در مراحل اولیه به راحتی قابل درمان است و بیمار می تواند طول عمر عادی داشته باشد. این سرطان حتی در مراحل پیشرفته نیز قابل درمان است اما تاثیرات دائمی بر کیفیت زندگی جنسی بیمار می تواند بگذارد.

بقای سرطان بیضه

میزان بقا در بیماران مبتلا بیش از 96 درصد است که همین امر نشان دهنده درصد بسیار کم مرگ بر اثر سرطان بیضه است.

سرطان بیضه و ناباروری

درمان ممکن است باعث اختلال جنسی شود و چنانچه بیمار نیاز به پرتو درمانی یا شیمی درمانی داشته باشد،عوارض این مورد جداگانه است. پس از تشخیص سرطان در بیضه و در صورت خواست بیمار برای تولید مثل در آینده می توان اسپرم وی را در بانک اسپرم ذخیره کرد تا در آینده بتواند برای فرزندآوری اقدام کند.

همچنین در صورت لزوم مراحل درمان ممکن است به سمت برداشتن یک بیضه به طور کامل ختم شود. از این رو توصیه می شود که فرد پیش از اقدام به درمان راهکار های پیشنهادی برای باروری را به کمک پزشک متخصص مدنظر بگیرد.

از مشکلات دیگر گزارش شده پس از درمان سرطان، ناتوانی یا ضعف جنسی در بیمار است که در گام اول ریشه در مشکلات روانشناختی و ضعف ناشی از درمان های طولانی مدت دارد. همچنین در صورت برداشته شدن بخشی از بافت بیضه و نتاحیه اطراف ممکن است باعث گشاد شدن عروق خونی ناحیه تناسلی و ضعف در توانایی جنسی بیمار بشود.

مراحل سرطان در بیضه ها

تمام سرطان های بیضه از سلول های زاینده در بیضه شروع می شود. دو نوع سرطان سلول های زاینده (سلول ژرم) وجود دارد که سمی نوما و غیر سمی نوما نامیده می شود. این دو نوع سرطان بطور متفاوتی رشد کرده و باعث دست اندازی و متاستاز می شوند و درمان آنها نیز متفاوت است. نوع غیر سمی نوما در مقایسه با سمی نوما بسرعت رشد و پیشرفت می کند. سرطانهای سمی نوما به اشعه درمانی بخوبی پاسخ درمانی نشان می دهند.

ممکن است سرطان بیضه مخلوطی از سمی نوما و غیر سمی نوما باشد، بنابراین در چنین مواردی درمان سرطان غیر سمی نوما باید صورت گیرد.

  • شخصی که شانس مبتلا شدن به یک بیماری را داشته باشد، به آن ریسک فاکتور می گویند. داشتن ریسک فاکتور بمعنی این نیست که شخص مبتلا به سرطان می شود و نداشتن ریسک فاکتور هم به معنی این نیست که مبتلا به سرطان نمی شود.

اگر شانس ابتلا به این سرطان  را در خود می بینید در موارد ذیل با پزشک خود مشورت کنید:

  1. اگر سابقه عدم نزول بیضه نکرده داشته اید.
  2. اگر رشد بیضه بطور غیرطبیعی داشته اید.
  3. اگر سابقه سرطان بیضه داشته اید.
  4. اگر سابقه سرطان بیضه در فامیل، بخصوص پدر یا برادر سرطان داشته اند.
  5. اگر بزرگی بیضه یا تورم بیضه پیدا کنید.
  6. درد مبهم در پایین شکم حس کنید.
  7. تجمع مایع بطور ناگهانی در کیسه بیضه(اسکروتوم)

سرطان بیضه

تشخیص سرطان بیضه

  1. معاینه بیمار به منظوربررسی بزرگی بیضه و یا وجود غده در شکم
  2. انجام سونوگرافی بیضه و سی تی اسکن شکم و ریه
  3. انجام آزمایش خون برای بررسی بعضی مواد که از بعضی از سرطان ها ترشح می شود و وارد خون می شود و به آن مارکر سرطان گویند نظیر:
  • آلفا فیتو پروتئین (AFP)
  • بتا گونادوتروپین کوریونیک (B-HCG)

این دو آزمایش قبل از خارج کردن بیضه باید انجام شود و سپس عمل جراحی با شکاف دادن در ناحیه کشاله ران و خارج کردن بیضه از کشاله ران صورت گیرد. پس از خارج کردن بیضه بمنظور بررسی دست اندازی و متاستاز سرطان به سایر قسمتهای بدن باید عکس سینه، سی تی اسکن و ام آرای شکم انجام شود. چنانچه غدد لنفاوی شکم گرفتار شده باشد، در سرطان های غیر سمی نوما باید غدد لنفاوی از طریق عمل جراحی خارج شوند، در صورتیکه در نوع سمی نوما غدد لنفاوی گرفتار باشد، اشعه درمانی کفایت می کند.

برای پی گیری بیمار به منظور اینکه آیا درمان جراحی موفقیت آمیز بوده یا خیر، باید آزمایش خون برای آلفافیتوپروتئین و کوریونیک گونادوتروپین انجام شود. چنانچه آزمایش خون موارد فوق را نشان دهد بیانگر این است که بعد از عمل، سرطان عود کرده و یا عمل بخوبی انجام نشده و سرطان در جای دیگری از بدن وجود دارد، که باید مشخص شود.

وقتی سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی کند، به آن متاستاز گویند. اگر بعد از عمل، آزمایش خون مثبت شود ممکن است سرطان به ریه متاستاز داده است.

چه کسانی بعد از درمان سرطان پیش آگهی خوبی دارند؟

در مورد سرطان های غیر سمی نوما اگر موارد زیر وجود داشته باشد

  1. سرطان محدود به بیضه یا در غدد لنفاوی شکم (رتروپریتون) باشد.
  2. سرطان به ریه متاستاز نداده باشد.
  3. مواد ترشح کننده سرطان به مقدار کم در خون وجود داشته باشد.

در مورد سرطان سمی نوما موارد زیر باشد

  1. سرطان به اورگانها متاستاز نداده باشد.
  2. مقدار AFP در آزمایش خون طبیعی باشد و BHCG و LDH هر مقدار که در خون وجود داشته باشد.

درمان سرطان بیضه

در مراحل اولیه سرطان یا STAGE 0 شامل:

  1. اشعه درمانی
  2. پی گیری بیمار
  3. خارج کردن بیضه (اورکیکتومی)

در مرحله بعدی یا STAGE 1

بر اساس اینکه نوع سرطان سمی نوما یا غیرسمی نوما باشد، درمان فرق می کند.

اگر سمی نوما باشد شامل:

  1. برداشتن بیضه با پی گیری دقیق بیمار
  2. اگر بیمار درمان بسیار جدی بخواهد، برداشتن بیضه و شیمی درمانی می باشد

و اگر غیر سمی نوما باشد شامل:

  1. برداشتن بیضه و پی گیری طولانی مدت
  2. برداشتن بیضه و غدد لنفاوی شکم (رتروپریتون) با پی گیری طولانی
  3. بعد از جراحی، شیمی درمانی برای بیمارانی که شانس عود سرطان در آنها وجود دارد.

STAGE 2 سرطان بیضه

اگر سرطان سمی نوما باشد درمان شامل :

  1. اگر تومور 5 سانتی متر یا کوچک تر باشد، جراحی برداشتن بیضه و اشعه درمانی به غدد لنفاوی لکن وشکم و یا جراحی برداشتن بیضه و غدد لنفاوی شکم.
  2. اگر بزرگتر از 5 سانتی متر باشد برداشتن بیضه با اشعه درمانی و شیمی درمانی و پی گیری طولانی مدت است.

درمان غیر سمی نوما STAGE 2 :

  1. برداشتن بیضه و غدد لنفاوی و پی گیری طولانی
  2. برداشتن بیضه و غدد لنفاوی و سپس اشعه درمانی و شیمی درمانی

درمان عود سرطان در بیضه

  1. اشعه درمانی و شیمی درمانی
  2. تجویز مقدار زیاد شیمی درمانی
  3. برداشتن سرطان عود شده، اگر پس از دو سال عود کرده باشد و یا سرطان در یک محل عود کرده باشد.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر الهام یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    با توجه به جواب آزمایشی که براتون فرستادم،دکتر معالج داروهای فینوپرست،پروستاتان،ترازوسین،تجویز کرده اند،،،آیا نیاز به مصرف قرص ها هست،؟
    ممنون از اطلاعات خوبتون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام نيازي به استفاده از فيناستريد نم باشد و بجاي ترازوسين مي توانيد كپسول omnic روزي يك عدد ميل كنيد .
  • تصویر کاربر الهام یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    Teach Moh.:
    با سلام و خسته نباشید،
    پدر بنده دو سالی هست که به دلیل تورم پروستات زیر نظر دکتر هستند،که طی این سال ها مقدار psa:/3 بوده و تغییر چندانی نکرده است،نوبت مراجعه قبلی دکتر آزمایش تکمیلی درخواست داده اند،که نتیجه آزمایش به شرح زیر می باشد،
    Psa:/3
    Psa free:/11
    Free psa/total psa:36/7 می باشد،،
    دکتر نمونه برداری انجام داده اند،تا 10 روز دیگه قراره جواب آماده میشه،
    به نظر شما با توجه به جواب آزمابش،خطری وجود دارد؟
    دیروز دوباره تکرار آزمایش داده شد که فقط psa:/3 بود آماده شد،
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام نمونه بر
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام و احترام به احتمال زياد نيازي به نمونه برداري نبوده وجواب طبيعي خواهد بود .
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نوید یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما بنده مدت 3 هفته هست که اطراف التم درد خفیفی دارم سونو دادم که گفتن مقداری مایع در همی اسکروتوم دو طرف دیده شده که مطرح کننده هیدروسل خفیف در دو طرف هست خواستم بدونم باید چیکار کنم علت اان چیست و درمان چی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با يلام واحترام هيروسل خفيف نيازي به درمان ندارد .
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 2563 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام به اقای دکتر
    من الان نزدیک به ۳ ماه حس ادرار ندارم تا ۲۰ ساعتم نرم دستشویی نیمفهمم ولی اگه نرم دچار بی اختیاری میشم ادارام به سختی میاد یعنی نزدیک به ۲۰ دقیقه باید بشینم زور بزنم تا بیاد اون به سختی اگه خیلی نرم دستشوی دچار بی اختیاری میشم
    ضمنا ازمایش یورو دینامیک انجام دادم بخش دتروسر زده پیش فعالی دتروسر مرحله ای بخش مثانه زده بدون حس مثانه یه دونم نوشته کم فعالی دتروسر ضمنا باقی مانده ادرارم ۵۵ سی سی نوشته وبعد تزریق مایع فقط تونستم ۳۵ سی سی شو خالی کنم تو ازمایش ادرارم خون مشاهده شده ولی گلبول سفید و عفونت دیده نشده تو ازمایش رادیولوژی به روش vcug نیز رفلاکس مشاهده نشده فقط باقی مانده ادراری داره سوزش ادرارم دارم ضمنا من ۲۲ سالمه سربازم سابقه ضربه نخاعی هم ندارم اقای دکتر میخواستم ببینم راهی هست من از شر این بیماری خلاص بشم ضمنا کمیسیونم دارم دکتر خودم گفته فلج مثانه است میخواستم ببینم امکان صدرصد خوب شدن هست
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام كسي كه مبتلا به بيماري underactive bladder detrosure باشد ، بمعني فلج مثانه مي باشد ودر چنين حالتي ادرار باقيمانده خيلي زياد است و در نتيجه بايد براي تخليه ادرار به خود سوند بزند . شما مبتلا به بيماري پروستاتيت احتقاني مزمن هستيد كه بايد به مطب مراجعه كنيد .
    2. تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      اقای دکتر فعلا نمیتونم بیام یعنی نمیزارن
    3. تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      اقای دکتر فعلا نمیتونم بیام یعنی نمیزارن خواهشا راهنمایی کنید تا روز کمیسیون
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      چاره ای نیست باید مراجعه کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مهناز یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    پدرم باید دو هفته با سوند باشه که کراتینش 3 بوده بیاد پایین تا بتونه عمل پروستات انجام بده سوالم اینه چند روز بعد از کشیدن سوند باید ازمایشش رو انجام بده؟ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام دو هفته بعد از سونداژ كراتينين طبيعي مي شود .
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 640 مشاهده پرسش
    سلام،سه سال مداوم باشگاه میرفتم،و در دوره حدودا پنج شش ماهی از کراتین و کربوپروتویین استفاده کردم،اما بعد از افزایش وزن تا بخودم اومدم دیدم کاملا نعوظمو از دست دادم،و دیگه از مکمل استفاده نکردم،الان دوسال میگذره،اما فقط صبحا اول وقت که میزان تستسترون بدنم بالاست مقداری نعوظ دارم،و مجبورم هنگام نزدیکی ازقرصهایی مثل سیلدنافیلد استفاده کنم،اینم بگم که ازمایش اسپرم هم دادم و از اون بابت مشکلی نداشتم،،،ممنن میشم راهنماییم کنید،واقعا چندسال از لحاظ روحی داغونم،28 ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام هرگز از قرص يا أمپول تستسترون استفاده نكنيد ، مشكل بيشتر فكري ، ذهني مي باشد و با أزمايش تستسترون و استراديول خون به مطب مراجعه كنيد .
  • تصویر کاربر محمدرضایی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما راستش من بعضی وقت که استرس میگیرم بیضه هام درد میکنه و حس کوچک شدن بیضه دارم چون بیضه هام به راحتی تا بالای مثانه میروند.و یک خط سیاهی هم روی بیضه هام هست.و با کوچک ترین ضربه ی وارد ه هرچند ضعیف درد میکنه.
    لطفا کمکم کنید.راهی برای درمان داره.
    خیلی اذیعت میشم.
    M.rezaie753@gmail.com
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام براي رفع نگراني از كوچكي بيضه سونوگرافي از بيضه ها انجاام دهيد .
  • تصویر کاربر علاالدینی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    با سلام ، آقای دکتر آیا التهاب حاد پروستات علاوه بر تب ولرز و استفراغ حتما با علایم و نشانه های ادرای همراه می باشد؟ چون من با علایم مسمومیت تب ولرز و استفراغ شدیدو حال عمومی بد به صورت اورژانسی به بیمارستان رفتم و بخاطر وجود عفونت در خون ( آزمایش خون) بستری شدم ، سرم و آنتی بیوتیک وریدی دریافت کردم و چون هیچگونه علایم ادراری نداشتم خودم فکر میکردم دچار مسمومیت غذایی شدم ، دقیقا یک ماه بعد از تریخص دچار سوزش ادرار شدم در نتایج آزمایش ها و کشت ادرای و ماساژ پروستات باکتری یافت نشد. آیا ممکن است دلیل بستری ام التهاب حاد پروستات بوده باشد که تبدیل به التهاب مزمن شده؟ تکرار میکنم آیا التهاب حاد پروستات با علایم ادراری همراه است؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام و احترام ، بله حتما همراه با علاييم ادراري مي باشد . احتمالا علت بستري شدن شما پروستاتيت حاد نبوده .
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    عذز میخوام واقعا اقای دکتر از غروب امروز دچار سوزش داخل بیضه راست شده ام و بیشتر اوقات به اصطلاح تیر می کشد آیا لازم است کاری انجام دهم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام فقط عمل جنسي داشته باشيد درد بهبود ميابد.
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    شما فرمودید نخود روی بیضه اپی دیدیم است بنده مقاله های شما را چک کردم و متوجه شدم اپی دیدیم شامل عفونت میشود آیا بنده هم عفونت بیضه دارم اگه دارم قرص سیپروفلومساسین کفایت می کنه برای عفونت؟
    در ضمن الان 3 شب شیاف مصرف میکنم و قرص سیپروفلومساسین هم دیشب تهیه کردم و مصرف کردم و داخل اب گرم هم 3 جلسه نشستم اما همچنان درد دارم و تاثیری روی درد نداشته .
    آیا با مصرف این انتی بیوتیک و آب گرم نشستن ، عمل جنسي ،و گذاشتن شياف ايندومتاسين صد ميلي گرم طبق گفته شما برای درمان کافی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام عجله نكنيد بهبودي حاصل ج
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر س یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 582 مشاهده پرسش
    با سلام، من حدود یک ماه قبل با درد بیضه راست مواجه شدم، پس از مراجعه به متخصص و انجام سونو گرافی، تشخیص بر عفونت دادن،و آنتی بیوتیک تجویز نمودن، ولی همچنان تورم و درد در بیضه راست دارم، حتی سه بار به متخصص مراجعه کردم، آزمایش خون و ادرار و حتی آزمایش اسپرم گرفتن، ولی الان هم تاوانکس می خورم بهتر نشدم ، خواهشا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      با سلام شما مشخصات سن و تآهل خود را ذکر نکرده اید به هر حال شما به بیماری پروستاتیت مزمن احتقانی مبتلا هستید ضمن حفظ آ رامش فکری و عدم نگرانی دستورات ذیل را انجام دهید تا بهبودی حاصل شود .
      1- روزی دو بار هر بار 15 دقیقه در آب گرم بنشینید به مدت دو هفته
      2- عمل جنسی داشته باشید
      3-از خوردن غذاهای تند خوداری کنید
      4- ادرار خود را زودتر تخلیه کنیدی
      5- شیاف ایندومتاسین صد میلی گرم روزی یک بار گذاشته شود
      6-مصرف آنتی بیوتیک به مدت 4 هفته
      7- از انجام کارهای سنگین خودداری شود
  • تصویر کاربر بهروز یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    با عرض سلام مجدد و تشکر از شما بابت پاسخ. همونطور که عرض کردم وقتی درد شروع میشه در بالای بیضه سمت چپ حالتی مانند تورم نیز ایجاد میشود که بسیار حساس میباشد البته بعد از انجام عمل جنسی از بین میره و درد نیز بطور تدریجی از بین میره آیا ایجاد شدن این تورم هم نشأت گرفته از التهاب پروستات میباشد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      بله از علائم مهم ان می باشد
  • تصویر کاربر سرکوت جمعه ۱۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    سلام
    من 19 سالمه با فشار دادن بیضم چپ درد میگره ولی با همان فشار برای بیضه راست مشکلی نیست
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۴ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
      با تشکر شما درد بیضه ندارید. زایده بالای بیضه به نام اپی دیدیم وجود دارد کا التهاب دارد و باید درمان شود ۱-داروی ضد التهاب ۲-خوردن انتی بیوتیک به مدت ۴ هفته ۳-انجام عمل جنسی ۴-عدم انجام کارهای سنگین ۵-نشستن در اب گرم به مدت ۱۵ دقیقه هر روز به مدت ۱۰ روز
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
فتق بیضه

اگر فتق بیضه عمل نشود چه می‌شود؟ | ۷ عارضه خطرناک + هشدار

درمان درد بیضه چپ و زیر شکم

درمان درد بیضه چپ و زیر شکم؛ ۵ علت اصلی و راهکارهای فوری

درد خفیف بیضه سمت راست

درد خفیف بیضه سمت راست: علت و راهنمای کامل (آیا خطرناک است؟)