آیا سرطان بیضه کشنده است؟

فهرست مطالب
سرطان بیضه، زمانی که سلولهای بیضه غیرطبیعی(سرطانی) شوند، به عنوان یک بیماری ظاهر می شود. سرطان ممکن است در یک یا دو بیضه بوجود آید. سن ابتلا به سرطان بیضه 30 تا 35 سالگی است. دو نوع سرطان وجود دارد، سمی نوما و غیرسمی نوما.

علائم سرطان بیضه

علت سرطان در بیضه ها ناشناخته است ولی عواملی که فرد را در شانس و ریسک ابتلا به سرطان بیضه قرار می دهد، بیضه های نزول نکرده، موارد غیرطبیعی مادرزادی در کلیه و آلت تناسلی و سابقه سرطان بیضه در فامیل می باشند. سرطان در بیضه ها اغلب توسط بیمار بصورت یک توده یا تورم در بیضه تشخیص داده می شود.

  • از مشخصه های سرطان بیضه ، بزرگی بیضه، معمولا بدون درد می باشد ولی گاهی درد در بیضه، درد ناحیه کشاله ران و تجمع مایع در کیسه بیضه(اسکروتوم) دیده می شود. تشخیص سرطان بیضه توسط بیمار و انجام سونوگرافی می باشد.
  •  درجه نفوذپذیری سرطان در بدن به غدد لنفاوی شکم و سینه می باشد که با سی تی اسکن و MRI قابل تشخیص است.
  • بعضی سرطان های بیضه از خود ماده ای ترشح می کند که وارد خون شده و با اندازه گیری این ماده در خون نوع سرطان را قبل ازعمل می توان تشخیص داد و به آن (TUMOR MARKER)گویند.
  • تقسیم بندی درجه بندی سرطان از صفر تا سه می باشد. درجه 3 سرطان بسیار پیشرفته است.
  • علائم بیمار به صورت درد پایین شکم یا کشاله ران، احساس سنگینی در کیسه بیضه(اسکروتوم)،بزرگی و تورم بیضه و از بین رفتن بیضه می باشد.

سرطان بیضه

  • درمان بر حسب نوع سرطان تفاوت می کند. 4 نوع درمان استاندارد شامل اشعه درمانی، شیمی درمانی، پیگیری بیمار . جراحی وجود دارد.
  • چون بعد از درمان شانس عود سرطان وجود دارد، بیمار باید مورد پی گیری قرار گیرد، در صورت عود سرطان، شیمی درمانی و جراحی تواما ” باید صورت گیرد.
  • پیش آگهی بر حسب نوع سرطان، درجه نفوذپذیری(دست اندازی سرطان) و تعداد و اندازه غدد لنفاوی گرفتارشده شکم دارد.

آیا سرطان بیضه کشنده است؟

سرطان بیضه از دسته سرطان هایی است که در صورت تشخیص در مراحل اولیه به راحتی قابل درمان است و بیمار می تواند طول عمر عادی داشته باشد. این سرطان حتی در مراحل پیشرفته نیز قابل درمان است اما تاثیرات دائمی بر کیفیت زندگی جنسی بیمار می تواند بگذارد.

بقای سرطان بیضه

میزان بقا در بیماران مبتلا بیش از 96 درصد است که همین امر نشان دهنده درصد بسیار کم مرگ بر اثر سرطان بیضه است.

سرطان بیضه و ناباروری

درمان ممکن است باعث اختلال جنسی شود و چنانچه بیمار نیاز به پرتو درمانی یا شیمی درمانی داشته باشد،عوارض این مورد جداگانه است. پس از تشخیص سرطان در بیضه و در صورت خواست بیمار برای تولید مثل در آینده می توان اسپرم وی را در بانک اسپرم ذخیره کرد تا در آینده بتواند برای فرزندآوری اقدام کند.

همچنین در صورت لزوم مراحل درمان ممکن است به سمت برداشتن یک بیضه به طور کامل ختم شود. از این رو توصیه می شود که فرد پیش از اقدام به درمان راهکار های پیشنهادی برای باروری را به کمک پزشک متخصص مدنظر بگیرد.

از مشکلات دیگر گزارش شده پس از درمان سرطان، ناتوانی یا ضعف جنسی در بیمار است که در گام اول ریشه در مشکلات روانشناختی و ضعف ناشی از درمان های طولانی مدت دارد. همچنین در صورت برداشته شدن بخشی از بافت بیضه و نتاحیه اطراف ممکن است باعث گشاد شدن عروق خونی ناحیه تناسلی و ضعف در توانایی جنسی بیمار بشود.

مراحل سرطان در بیضه ها

تمام سرطان های بیضه از سلول های زاینده در بیضه شروع می شود. دو نوع سرطان سلول های زاینده (سلول ژرم) وجود دارد که سمی نوما و غیر سمی نوما نامیده می شود. این دو نوع سرطان بطور متفاوتی رشد کرده و باعث دست اندازی و متاستاز می شوند و درمان آنها نیز متفاوت است. نوع غیر سمی نوما در مقایسه با سمی نوما بسرعت رشد و پیشرفت می کند. سرطانهای سمی نوما به اشعه درمانی بخوبی پاسخ درمانی نشان می دهند.

ممکن است سرطان بیضه مخلوطی از سمی نوما و غیر سمی نوما باشد، بنابراین در چنین مواردی درمان سرطان غیر سمی نوما باید صورت گیرد.

  • شخصی که شانس مبتلا شدن به یک بیماری را داشته باشد، به آن ریسک فاکتور می گویند. داشتن ریسک فاکتور بمعنی این نیست که شخص مبتلا به سرطان می شود و نداشتن ریسک فاکتور هم به معنی این نیست که مبتلا به سرطان نمی شود.

اگر شانس ابتلا به این سرطان  را در خود می بینید در موارد ذیل با پزشک خود مشورت کنید:

  1. اگر سابقه عدم نزول بیضه نکرده داشته اید.
  2. اگر رشد بیضه بطور غیرطبیعی داشته اید.
  3. اگر سابقه سرطان بیضه داشته اید.
  4. اگر سابقه سرطان بیضه در فامیل، بخصوص پدر یا برادر سرطان داشته اند.
  5. اگر بزرگی بیضه یا تورم بیضه پیدا کنید.
  6. درد مبهم در پایین شکم حس کنید.
  7. تجمع مایع بطور ناگهانی در کیسه بیضه(اسکروتوم)

سرطان بیضه

تشخیص سرطان بیضه

  1. معاینه بیمار به منظوربررسی بزرگی بیضه و یا وجود غده در شکم
  2. انجام سونوگرافی بیضه و سی تی اسکن شکم و ریه
  3. انجام آزمایش خون برای بررسی بعضی مواد که از بعضی از سرطان ها ترشح می شود و وارد خون می شود و به آن مارکر سرطان گویند نظیر:
  • آلفا فیتو پروتئین (AFP)
  • بتا گونادوتروپین کوریونیک (B-HCG)

این دو آزمایش قبل از خارج کردن بیضه باید انجام شود و سپس عمل جراحی با شکاف دادن در ناحیه کشاله ران و خارج کردن بیضه از کشاله ران صورت گیرد. پس از خارج کردن بیضه بمنظور بررسی دست اندازی و متاستاز سرطان به سایر قسمتهای بدن باید عکس سینه، سی تی اسکن و ام آرای شکم انجام شود. چنانچه غدد لنفاوی شکم گرفتار شده باشد، در سرطان های غیر سمی نوما باید غدد لنفاوی از طریق عمل جراحی خارج شوند، در صورتیکه در نوع سمی نوما غدد لنفاوی گرفتار باشد، اشعه درمانی کفایت می کند.

برای پی گیری بیمار به منظور اینکه آیا درمان جراحی موفقیت آمیز بوده یا خیر، باید آزمایش خون برای آلفافیتوپروتئین و کوریونیک گونادوتروپین انجام شود. چنانچه آزمایش خون موارد فوق را نشان دهد بیانگر این است که بعد از عمل، سرطان عود کرده و یا عمل بخوبی انجام نشده و سرطان در جای دیگری از بدن وجود دارد، که باید مشخص شود.

وقتی سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی کند، به آن متاستاز گویند. اگر بعد از عمل، آزمایش خون مثبت شود ممکن است سرطان به ریه متاستاز داده است.

چه کسانی بعد از درمان سرطان پیش آگهی خوبی دارند؟

در مورد سرطان های غیر سمی نوما اگر موارد زیر وجود داشته باشد

  1. سرطان محدود به بیضه یا در غدد لنفاوی شکم (رتروپریتون) باشد.
  2. سرطان به ریه متاستاز نداده باشد.
  3. مواد ترشح کننده سرطان به مقدار کم در خون وجود داشته باشد.

در مورد سرطان سمی نوما موارد زیر باشد

  1. سرطان به اورگانها متاستاز نداده باشد.
  2. مقدار AFP در آزمایش خون طبیعی باشد و BHCG و LDH هر مقدار که در خون وجود داشته باشد.

درمان سرطان بیضه

در مراحل اولیه سرطان یا STAGE 0 شامل:

  1. اشعه درمانی
  2. پی گیری بیمار
  3. خارج کردن بیضه (اورکیکتومی)

در مرحله بعدی یا STAGE 1

بر اساس اینکه نوع سرطان سمی نوما یا غیرسمی نوما باشد، درمان فرق می کند.

اگر سمی نوما باشد شامل:

  1. برداشتن بیضه با پی گیری دقیق بیمار
  2. اگر بیمار درمان بسیار جدی بخواهد، برداشتن بیضه و شیمی درمانی می باشد

و اگر غیر سمی نوما باشد شامل:

  1. برداشتن بیضه و پی گیری طولانی مدت
  2. برداشتن بیضه و غدد لنفاوی شکم (رتروپریتون) با پی گیری طولانی
  3. بعد از جراحی، شیمی درمانی برای بیمارانی که شانس عود سرطان در آنها وجود دارد.

STAGE 2 سرطان بیضه

اگر سرطان سمی نوما باشد درمان شامل :

  1. اگر تومور 5 سانتی متر یا کوچک تر باشد، جراحی برداشتن بیضه و اشعه درمانی به غدد لنفاوی لکن وشکم و یا جراحی برداشتن بیضه و غدد لنفاوی شکم.
  2. اگر بزرگتر از 5 سانتی متر باشد برداشتن بیضه با اشعه درمانی و شیمی درمانی و پی گیری طولانی مدت است.

درمان غیر سمی نوما STAGE 2 :

  1. برداشتن بیضه و غدد لنفاوی و پی گیری طولانی
  2. برداشتن بیضه و غدد لنفاوی و سپس اشعه درمانی و شیمی درمانی

درمان عود سرطان در بیضه

  1. اشعه درمانی و شیمی درمانی
  2. تجویز مقدار زیاد شیمی درمانی
  3. برداشتن سرطان عود شده، اگر پس از دو سال عود کرده باشد و یا سرطان در یک محل عود کرده باشد.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر بهرنگ شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    با سلام بنده ۳۹ سال دارم و آزمایش خونی که چندروز پیش در طب کار دادم،گفتن درادارت خون دیده شده وچربی خونت هم بالاست و ازمن پرسیدن سیگار میکشی؟گفتم بله،گفت حتما به دکتر متخصص مراجعه کن و بگو که سیگار هم میکشی.و حال اینکه از ان به بعد خودم خون را دوبار در اول ادرارم و یکبار هم در آب منی دیدم واینکه حدود ۲ سال است که درحالت شدید ادرار که مثانه کاملا پرشده،ادرارم به جای اینکه مثل قبل با فشار بیاد خیلی کم فشار میاد وبعضی وقتها احساس میکنم مثانه کاملا تخلیه نشده.لطفا بنده را راهنمایی بفرمایید.باسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بايد سيستوسكوپي شويد
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1355 مشاهده پرسش
    سلام
    دکتر عزیز من چند سوال دارم به ترتیب خدمتتون عرض میکنم. و به جوابشون نیاز فوری دارم چون روی روح و روانم تاثیر منفی گذاشته
    ۱ . مایع منی من تقریبا نصفش سفید و طبیعیه و نصف دیگه سفید نیست و متمایل به زرده منظورم اینه که چرک و کثیف به نظر میاد و شلتره نسبت به بخش سفیدش. میخواستم ببینم مشکل چیه؟(ضمن اینکه موقع تحریک بیشتر و دیر به دیر ارضا شدن قسمت سفید بیشتره و این اتفاق درهر دو حالت استمنا و رابطه طبیعی میوفته)
    ۲ . بعد از ارضا بیضه ی سمت راستم یه مقدار تیر میکشه در حالی که واریکوسل نداره و بیضه ی سمت چپمو عمل کردم. ضمن اینکه این تیر کشیدن به طور شدیدتر وقتی اتفاق میوفته که خیلی تحریک میشم ولی رابطه برقرار نمیشه و تا یکی دو ساعت ادامه پیدا میکنه
    ۳. نمیدونم دقیقا از کی و کجا به بعد ولی از یه جایی به بعد بعد از ارضا شدن نعوظ مجدد ندارم یعنی با دیدن فیلم تحریکم بشم بازم یه ساعتی طول میکشه تا مجددا نعوظ بشه ولی من فقط ۲۲ سالمه. اینم بگم که یه گاهی پرانول برای کنترل استرس و ضربان قلبم مصرف میکردم و گاهی هم پرانول رو برای دیرتر ارضا شدن استفاده میکردم. پرانول رو گفتم چون بهش شک داشتم به نظر خودم این مورد میتونه به پرانول مرتبط باشه
    ۴. وقتی ارضا میشم هنوزم مثل همیشه پرتاب منی مناسبی دارم اما منی توی مجاری میمونه و ده بیست دقیقه بعد دوباره تخلیه اتوماتیک میشه. این درحالیه که تا ناحیه استبرا انگشت میکشم چند بار و مطمئن میشم تمام این ناحیه خالیه. ولی اگر بعد از ارضا ادرار کنم این منی باقی مونده با ادرار قاطی میشه و اوایل ادرار چسبناک میشه
    جناب دکتر عزیز اگر میشود لطف کنید پاسخ را به ایمیلم نیز ارسال نمایید. با تشکر🌹🌹🌹
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بايد مراجعه كنيد
    2. تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۱ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      لطفا اگه میشه اول مختصر برام توضیح بدید بعد مراجعه کنم. ممنون میشم آقای دکتر
    3. تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۹ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      خیلی پستی فقط دنبال لاشخوری هستین برای دلسوزی جواب مردمو نمیدین فقط میخواین مردم مراجعه کنن مطبتون تا تیغشون بزنین. قدیما دکترا مایه ی افتخار بودن ولی الان اوناهم دزد شدن
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      جواب داده شد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر عزیزه شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر با سلام.از یزد تماس می گیرم.پدرم ۶۳ سال سن دارند و در ضمن تریاک می کشند.در اسفند ۹۶ آزمایش PSA دادند که میزان آن ۶.۲ بود و ابعاد پروستات در سونوگرافی ۳۵×۴۰ م م و مختصرا بزرگتر از حد طبیعی بود .بعد از یک دوره مصرف آنتی بیوتیک سیپرو فلوکساسین و سایر داروهای پروستات مقدار PSA کل به ۵.۲۹ و مقدار PSA آزاد به ۰.۹۱ رسید .
    مجددا یک دوره آنتی بیوتیک افلوکساسین ۳۰۰ و داروهای پروستات رو مصرف کردند و میزان PSA کل به ۴.۰۵ و PSA آزاد به ۰.۶۹ رسید ( نسبت PSA آزاد به PSA کل ۰.۱۷ بود ).
    باز مجددا یک دوره افلوکسایین ۲۰۰ و داروهای پروستات رو مصرف کردند ولی متاسفانه مقدار PSA کل نسبت به قبل افزایش یافت و۵.۱۶ شد و میزان PSA آزاد ۰.۷۶۲ است ونسبت PSAآزاد به PSA کل ۰.۱۵ است(درضمن قبل از آزمایش آخر چندین بار به جای مصرف تریاک قرص را جایگزین کردند)
    در ضمن شغل پدر بنایی بوده که
    دچار درد مفاصل از قبل هم بوده اند و اکنون درد زانوی شدیدی دارند.و در ضمن با مصرف غذاهای گرم و میوه هایی مثل انگور و خربزه دچار علائم ادراری میشوند.
    لطفا نظر خودتون رو بیان کنید .آیا نیاز به نمونه برداری هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بيوبسي پروستات بايد اتجام شود
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر عزیزه شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر با سلام.از یزد تماس می گیرم.پدرم ۶۳ سال سن دارند و در ضمن تریاک می کشند.در اسفند ۹۶ آزمایش PSA دادند که میزان آن ۶.۲ بود و ابعاد پروستات در سونوگرافی ۳۵×۴۰ م م و مختصرا بزرگتر از حد طبیعی بود .بعد از یک دوره مصرف آنتی بیوتیک سیپرو فلوکساسین و سایر داروهای پروستات مقدار PSA کل به ۵.۲۹ و مقدار PSA آزاد به ۰.۹۱ رسید .
    مجددا یک دوره آنتی بیوتیک افلوکساسین ۳۰۰ و داروهای پروستات رو مصرف کردند و میزان PSA کل به ۴.۰۵ و PSA آزاد به ۰.۶۹ رسید ( نسبت PSA آزاد به PSA کل ۰.۱۷ بود ).
    باز مجددا یک دوره افلوکسایین ۲۰۰ و داروهای پروستات رو مصرف کردند ولی متاسفانه مقدار PSA کل نسبت به قبل افزایش یافت و۵.۱۶ شد و میزان PSA آزاد ۰.۷۶۲ است ونسبت PSAآزاد به PSA کل ۰.۱۵ است .
    در ضمن شغل پدر بنایی بوده که
    دچار درد مفاصل از قبل هم بوده اند و اکنون درد زانوی شدیدی دارند.و در ضمن با مصرف غذاهای گرم و میوه هایی مثل انگور و خربزه دچار علائم ادراری میشوند.
    لطفا نظر خودتون رو بیان کنید .آیا نیاز به نمونه برداری هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      جواب داده شد
  • تصویر کاربر امیرحسین شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    با سلام
    مشکوک به واریکوسل هستم
    دکتر گفته باید چهل روز مایع منی ازت خارج نشه بیای آزمایش اسپرم بدی تلاش کردم تا بیست روز اما بعد نتونستم بیشتر نگه دارم آیا ۴۰ روز نگه داشتن برای آزمایش اسپرم برای واریکوسل لازم هست؟
    بنظرت ون چیکار باید بکنم
    چرا ۴۰ روز؟
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ٤٠ روز لازم نيست ٣ روز كافي است
  • تصویر کاربر شهاب شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1614 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما دکتر عزیز؛
    غرض از مزاحمت، بیضه سمت چپ من حدوداً از 15 خرداد 97 شب یه حسی عجیب پیدا کرده، حسی مثل احساس سنگینی یا فشار (انگار کسی داره هی فشارش میده از داخل)؛ تا اونجایی که من به عنوان یه جوون عادی (منظورم اینه که دکتر یا متخصص نیستم) حس میکنم احساس میکنم درد نیس این حسم، فقط یه حس سنگینی و تحت فشار بودن هس! حتی من به پوست کیسه بیضه دست میزنم هیچ درد نداره، حتی با انگشتانم بیضه چپم رو میگیرم لای انگشتانم و به آرامی فشار میدم بازم هیچ درد اضافی نداره! در هر حالت فقط اون حس سنگینی هس! در مورد اندازه بیضه یا نرمی و سفتیش هم نمیتونم دقیق مثل متخصص ها نظر بدم، از نظر خودم گویا مشکلی نداره و مثل همیشه هست! با این حال این حس سنگینی طوری نیس که من درد خطابش کنم و نتونم این درد رو تحمل کنم یا از درد به خودم بپیچم، ولی خب اذیت کننده هس، یه حالتی مثل اضطراب که دل آشوب میشه قلب آدم، یه همچین حسی توو بیضه چپم هست! حالا میخواستم ببینم این مشکل از چیه؟ من توو اینترنت که سرچ میکنم به بیماری های مختلف اعم از سرطان بیضه تا واریکسول و آب کیسه بیضه و .... برخورد میکنم که خیلی میترسم و استرس میگیرم! در دفع ادرار هم هیچ مشکلی ندارم! فقط کمی تا حدودی یبوست دارم که باعث میشه تا یه ربع یا نیم ساعت توو دستشویی باشم و زور بزنم؛ و خیلی ببخشید خیلی وقتا چون مدفوعم با زور هم نمیاد ولی حس تخلیه مدفوع هنوز دارم، مجبور میشم با انگشتم وارد مقعد بشم و مدفوع ها رو که چسبیدن به دیواره های مقعد رو با انگشت هدایت کنم تا بیان بیرون! که همین امر بعد از خروج از دستشویی حس سوزش در مقعد رو هم ایجاد میکنه و اون حس سنگینی بیضه رو هم کمی بیشترش میکنه! آیا این موضوع ربطی داره؟ گفتم شاید ربط داشته باشه بیان کنم براتون!
    در ادامه عکس های آزمایشاتم و سونو رو براتون میفرستم! (موقع سونوگرافی، دکتر سونو گرافی تا بیضه های منو دید از بهم گفت آیا یه بیضه داری؟ گفتم خیر آقای دکتر، 2 تا هست! گفت پس چقد کوچیکه!!! تا اینو گفت خیلی استرس گرفتم و بهم ریختم! ولی بعد اینکه دستگاه سونو رو کشیدن روی بیضه هام گفتن آره 2 تاست، بعدش هم که پرسیدم اندازه شون چطوره، ایشون گفتن طبیعی هست! حالا چرا پس توو ظاهر و نگاه اول گفتن کوچیکه من شک کردم و استرس گرفتم! لطفا به این موضوع توجه کنین جناب دکتر؛ ممنون.
    ممنون میشم بگین که مورد یا مشکل چی هست...
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر شهاب شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما دکتر عزیز؛
    غرض از مزاحمت، بیضه سمت چپ من حدوداً از 15 خرداد 97 شب یه حسی عجیب پیدا کرده، حسی مثل احساس سنگینی یا فشار (انگار کسی داره هی فشارش میده از داخل)؛ تا اونجایی که من به عنوان یه جوون عادی (منظورم اینه که دکتر یا متخصص نیستم) حس میکنم احساس میکنم درد نیس این حسم، فقط یه حس سنگینی و تحت فشار بودن هس! حتی من به پوست کیسه بیضه دست میزنم هیچ درد نداره، حتی با انگشتانم بیضه چپم رو میگیرم لای انگشتانم و به آرامی فشار میدم بازم هیچ درد اضافی نداره! در هر حالت فقط اون حس سنگینی هس! در مورد اندازه بیضه یا نرمی و سفتیش هم نمیتونم دقیق مثل متخصص ها نظر بدم، از نظر خودم گویا مشکلی نداره و مثل همیشه هست! با این حال این حس سنگینی طوری نیس که من درد خطابش کنم و نتونم این درد رو تحمل کنم یا از درد به خودم بپیچم، ولی خب اذیت کننده هس، یه حالتی مثل اضطراب که دل آشوب میشه قلب آدم، یه همچین حسی توو بیضه چپم هست! حالا میخواستم ببینم این مشکل از چیه؟ من توو اینترنت که سرچ میکنم به بیماری های مختلف اعم از سرطان بیضه تا واریکسول و آب کیسه بیضه و .... برخورد میکنم که خیلی میترسم و استرس میگیرم! در دفع ادرار هم هیچ مشکلی ندارم! فقط کمی تا حدودی یبوست دارم که باعث میشه تا یه ربع یا نیم ساعت توو دستشویی باشم و زور بزنم؛ و خیلی ببخشید خیلی وقتا چون مدفوعم با زور هم نمیاد ولی حس تخلیه مدفوع هنوز دارم، مجبور میشم با انگشتم وارد مقعد بشم و مدفوع ها رو که چسبیدن به دیواره های مقعد رو با انگشت هدایت کنم تا بیان بیرون! که همین امر بعد از خروج از دستشویی حس سوزش در مقعد رو هم ایجاد میکنه و اون حس سنگینی بیضه رو هم کمی بیشترش میکنه! آیا این موضوع ربطی داره؟ گفتم شاید ربط داشته باشه بیان کنم براتون!
    در ادامه عکس های آزمایشاتم و سونو رو براتون میفرستم! (موقع سونوگرافی، دکتر سونو گرافی تا بیضه های منو دید از بهم گفت آیا یه بیضه داری؟ گفتم خیر آقای دکتر، 2 تا هست! گفت پس چقد کوچیکه!!! تا اینو گفت خیلی استرس گرفتم و بهم ریختم! ولی بعد اینکه دستگاه سونو رو کشیدن روی بیضه هام گفتن آره 2 تاست، بعدش هم که پرسیدم اندازه شون چطوره، ایشون گفتن طبیعی هست! حالا چرا پس توو ظاهر و نگاه اول گفتن کوچیکه من شک کردم و استرس گرفتم! لطفا به این موضوع توجه کنین جناب دکتر؛ ممنون.
    ممنون میشم بگین که مورد یا مشکل چی هست...
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      جواب داده شد
  • تصویر کاربر عبدالله شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر .من ۳۱ساله هستم شش سال پیش عمل واریکوسل انجام دادم .یکماه پیش احساس کردم بیضه سمت چپم کوچک شده وتا حدودی نرم .رفتم پیش دکترم گفت ورم پروستات داری .میخواستم بدونم کوچکی بیضه به خاطر ورم پروستات هست یا عوارض عمله واینکه درباروری تاثیر داره .
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ارتباطي به پروستات ندارد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    باسلام . پدرم 70 سال دارد و مبتلا به پروستات شده و در آزمایش ده سال قبل مقدار psa 4/5 و free psa 1/5 و درصد 33/3 میباشد به پزشک مراجعه کردیم بعضا تشخیص به عمل دادند و بعضا گفتند نیازی به عمل نیست ما راه دوم را انتخاب کردیم و شبانه یک قرص پیرازوسین مداومت میکردیم ... شش ماه قبل احساس کردیم پیرازوسین تاثیر ندارد تحت مداوای دکتر متخصص رفتیم و در ازمایش جدید مقدار psa 5/6 و free psa 2/1 شده است و تحت مداوا دارو امنیک و سیپروفلوکساسین و فیناید مصرف کردیم و برای اخرین دارو که تولرین و مشابه اینها به ما تجویز میشد و اخرین بار که دارو مصرف کردم ادرارم به کلی بند شد با مراجعه به پزشک از طریق جراحی سوند گذاشتیم و دکتر مذبور دکتر اسماعیل نیا تشخیص عمل دادند چون مصمم بودم تهران نزد شما مراجعه کنم و قادر به پرداخت هزینه های پزشکی و هزینه های جانبی نبودم نظر شما را درمورد پزشک حاذق مشهد جویا هستم ... عنایت فرموده راهنمایی فرمایید ... سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      مراجعه كنيد و شايد نياز به نمونه برداري از پروستات باشد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام . من 15 ساله هستم بعضی اوقات درون آلتم درد میکند انگار که سوزن برخورد میکند . در تخلیه ادرار هم مشکل دارم و ادرارم کامل تخلیه نمیشود و قطره قطره میشود و قطع میشود .بعد از ادرار باز هم احساس ادرار دارم .میتواند از تخلیه سرپا یا یبوست باشد؟ و میتواند پروستات باشد؟ آزمایش و سونوگرافی هم دادم ولی مشکلی نداشتم چه دارویی را پیشنهاد میکنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      روزي يك عدد كپسول تامسولوزين ميل كنيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر س یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام، من حدود یک ماه قبل با درد بیضه راست مواجه شدم، پس از مراجعه به متخصص و انجام سونو گرافی، تشخیص بر عفونت دادن،و آنتی بیوتیک تجویز نمودن، ولی همچنان تورم و درد در بیضه راست دارم، حتی سه بار به متخصص مراجعه کردم، آزمایش خون و ادرار و حتی آزمایش اسپرم گرفتن، ولی الان هم تاوانکس می خورم بهتر نشدم ، خواهشا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      با سلام شما مشخصات سن و تآهل خود را ذکر نکرده اید به هر حال شما به بیماری پروستاتیت مزمن احتقانی مبتلا هستید ضمن حفظ آ رامش فکری و عدم نگرانی دستورات ذیل را انجام دهید تا بهبودی حاصل شود .
      1- روزی دو بار هر بار 15 دقیقه در آب گرم بنشینید به مدت دو هفته
      2- عمل جنسی داشته باشید
      3-از خوردن غذاهای تند خوداری کنید
      4- ادرار خود را زودتر تخلیه کنیدی
      5- شیاف ایندومتاسین صد میلی گرم روزی یک بار گذاشته شود
      6-مصرف آنتی بیوتیک به مدت 4 هفته
      7- از انجام کارهای سنگین خودداری شود
  • تصویر کاربر بهروز یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    با عرض سلام مجدد و تشکر از شما بابت پاسخ. همونطور که عرض کردم وقتی درد شروع میشه در بالای بیضه سمت چپ حالتی مانند تورم نیز ایجاد میشود که بسیار حساس میباشد البته بعد از انجام عمل جنسی از بین میره و درد نیز بطور تدریجی از بین میره آیا ایجاد شدن این تورم هم نشأت گرفته از التهاب پروستات میباشد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      بله از علائم مهم ان می باشد
  • تصویر کاربر سرکوت جمعه ۱۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    سلام
    من 19 سالمه با فشار دادن بیضم چپ درد میگره ولی با همان فشار برای بیضه راست مشکلی نیست
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۴ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
      با تشکر شما درد بیضه ندارید. زایده بالای بیضه به نام اپی دیدیم وجود دارد کا التهاب دارد و باید درمان شود ۱-داروی ضد التهاب ۲-خوردن انتی بیوتیک به مدت ۴ هفته ۳-انجام عمل جنسی ۴-عدم انجام کارهای سنگین ۵-نشستن در اب گرم به مدت ۱۵ دقیقه هر روز به مدت ۱۰ روز
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۶ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
فتق بیضه

اگر فتق بیضه عمل نشود چه می‌شود؟ | ۷ عارضه خطرناک + هشدار

درمان درد بیضه چپ و زیر شکم

درمان درد بیضه چپ و زیر شکم؛ ۵ علت اصلی و راهکارهای فوری

درد خفیف بیضه سمت راست

درد خفیف بیضه سمت راست: علت و راهنمای کامل (آیا خطرناک است؟)