4 عکس از انواع سنگ کلیه

فهرست مطالب

سنگ های سیستم دستگاه ادراری یا همان سنگ کلیه زمانی تشکیل می شوند که حجم ادرار کم شود و مواد تشکیل دهنده سنگ در ادرار افزایش یابد. خوردن مایعات کم و در نتیجه کاهش مایعات بدن شانس ابتلا به سنگ ها را افزایش می دهد.

1 نفر از 20 نفر در طول زندگی خود مبتلا به سنگ کلیه و یا سنگ های سیستم ادراری می شود. در بعضی شرایط پزشکی نظیر نقرس در فرد و بعضی داروها، شانس بیمار برای ابتلا به سنگ کلیه بالا می برد. سنگ کلیه اگر زود درمان شود، ضایعه ای به کلیه نمی رساند.

خوردن غذای کم نمک،پروتئین های حیوانی، کلسیم و اگزالات مانع از تشکیل سنگ کلیه می شود.

انواع سنگ کلیه:

  1. سنگهای اسیداوریکی : با کم خوردن پروتئین های حیوانی شانس ابتلا به سنگ اسید اوریکی کاهش می یابد.
  2. سنگ های فسفات کلسیم : کم خوردن نمک ، پروتئین، کلسیم باعث کاهش شانس سنگ سازی می شود.
  3. سنگ های اگزالات کلسیم : خوردن کمتر نمک، پروتئین؛ اگزالات باعث کاهش سنگ فوق می شود.

عکس کلیه :

عکس کلیه

سدیم در نمک و فلفل وجود دارد. نمک در سوپ، کنسرو، غذاهای بسته بندی شده و  FAST FOOD سبزیجات و گوشت وجود دارد.

شیوع و شانس سنگ کلیه در دنیا رو به افزایش است. تغییر در رژیم غذایی ممکن است، کلید اصلی در جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه باشد. شیوع و شانس این سنگ ها از سال 1964 تا 1972 دو برابر شده است. با سن، نژاد شیوع و شانس ابتلا به سنگ کلیه تفاوت می کند. سن شیوع سنگ های کلیه 30-50 سالگی می باشد. تشکیل سنگ به فاکتورهای محیطی و ژنتیکی ارتباط دارد.

عکس رادیوگرافی سنگ کلیه

فاکتورهای محیطی شامل رژیم غذایی، آب و هوا هستند. غذاهای ذرت دار شانس ابتلا به سنگ کلیه  را بالا می برد. افزایش درجه حرارت محیط باعث تشکیل سنگ کلیه می شود. شیوع سنگ کلیه را در سربازان آمریکایی که به هنگام جنگ کویت اعزام شده بودند گزارش کرده اند.

افزایش سنگ در سنین بالا کاهش می یابد. دیابت، چاقی، فشار خون، نارسایی مزمن کلیه و بیماری های قلبی عوامل مساعد کننده هستند. سنگ کلیه بر حسب اندازه، محل، مشخصات رادیولوژیکی، علت و اتیولوژی، ترکیب سنگ و شانس عود و برگشت سنگ تقسیم بندی می شوند.

اندازه سنگ ها به ترتیب 5 میلی متر، 5 تا 10 میلی متر، 10 تا 20 میلی متر و بیشتر از 20 میلی متر طبقه بندی می شوند. طول میزراه (حالب) بر حسب قد افراد تفاوت دارد، ولی در مورد 25 سانتی متر اتفاق نظر وجود دارد.

 وقتی سنگ در کلیه تشکیل شد، 90 درصد امکان دفع آن  از میزراه(حالب) وجود دارد. در هنگام دفع سنگ از حالب، درد شدید پهلو (کولیک کلیوی) ایجاد می شود، که تنها راه تسکین درد تزریق مورفین می باشد.

عکس از انواع سنگ کلیه:

در این قسمت تصویر انواع سنگ کلیه را مشاهده خواهید کرد:

سنگ‌های اسید اوریکی:

سنگ‌های اسید اوریکی

سنگ‌های کلسیمی:

سنگ‌های کلسیمی

سنگ استروویت:

سنگ استروویت

سنگ سیستئین:

سنگ سیستئین

مشخصات سنگ کلیه با عکس رادیوگرافی:

با گرفتن عکس ساده شکم، سنگ یا درد کلیه، میزراه، مثانه و گاهی در مجرای ادرار دیده می شود. بر حسب مواد تشکیل دهنده سنگ، ممکن است سنگ در عکس به خوبی یا اصلا دیده نشود.

سنگ هایی که در عکس ها دیده می شوند

  • سنگ های اوگزالات کلسیم دهیدرات
  • کلسیم فسفات
  • کلسیم اوگزالات منو هیدرات

سنگ هایی که بطور ضعیف در عکس دیده می شوند

  • مگنزیم- آمونیوم- فسفات
  • آپتات
  • سیستین

سنگ هایی که در عکس دیده نمی شوند

  • سنگ های اسید اوریک
  • اورات آمونیوم
  • گزانتین
  • سنگ های ایجاد شده بعلت بعضی داروها

علت و عوامل ایجادکننده سنگ کلیه:

  • عفونت
  • عوامل غیرعفونی
  • اختلالات ژنتیک
  • بعضی داروها
بهترین داروی پروستات و تکرر ادرار
  • بیماری های هیپرپاراتیروئیدیسم، نفروکلسیوز، بیماریهای گوارشی(کرون،سوء تغذیه،برداشتن قسمتی از روده و هیپراوگزالوریا
  • تنگی محل اتصال حالب به لگنچه (حفره ای در کلیه که ادرار در آن جمع می شود)
  • تنگی حالب
  • برگشت ادرار به کلیه ها
  • کلیه های نعل اسبی
  • اسیدوز کلیوی

سنگ هایی که در زمینه اختلال ژنتیک بوجود می آیند، سیستین و گزانتین می باشند. سنگ های عفونی مثل سنگ آمونیوم اورات و غیرعفونی مثل اوگزالات کلسیم هستند. جنبه های متابولیک در تشکیل سنگ های سیستم دستگاه ادراری (سنگ کلیه) بسیار با اهمیت می باشد.

چه کسانی در معرض و شانس ابتلا به سنگ کلیه هستند؟

وضعیت شانس و ریسک تشکیل سنگ کلیه موضوع مهمی است، چون احتمال عود و رشد سنگ وجود دارد و درمان داروئی لازم الاجرا می باشد. 50 درصد افراد مستعد سنگ سازی یک بار در طول عمر خود مبتلا به عود سنگ می شوند. بیماری عود سنگسیستم ادراری(سنگ کلیه)در بیش از 10 درصد بیماران مشاهده می شود. بچه ها و افراد جوانی که دچار سنگ سیستم ادراری می شوند، درمعرض شانس ابتلا به عود سنگ می باشند. سنگ هایی که در زمینه عفونت مثل سنگ های اسید اوریکی و سنگ های ارثی بوجود می آیند؛ شانس عود درآنها بالا می باشد.

تشخیص سنگ کلیه

بیمارانی که مبتلا به سنگ های ادراری هستند، ممکن است به علت درد پهلو (کولیک کلیوی)، تهوع، استفراع و گاهی اوقات تب مراجعه کنند و ممکن است بدون هیچگونه علامتی باشند. برای تشخیص بیماری، بررسی استاندارد و قابل قبول، گرفتن شرح حال و امتحان بالینی بیمار الزامی باشد. تشخیص کلینیکی به گرفتن عکس امکان پذیر می باشد. چنانچه سونوگرافی در دسترس باشد، باید به عنوان اولین قدم تشخیصی مورد استفاده قرار گیرد. اگر درد تسکین یابد، ارزیابی های تصویری نباید به تاخیر افتد.

سونوگرافی در حدود 85 تا 100 درصد دقیق می باشد. عکس ساده 70 تا80 درصد اختصاصی می باشد. سی تی اسکن بدون تزریق برای تشخیص وجود سنگ استاندارد بوده و جایگزین عکس رنگی تزریقی شده. اگر سی تی اسکن بدون تزریق ، سنگ نشان نداد، باید به فکر علت دیگری برای درد بیمار شد و علت آن بررسی شود. سی تی اسکن در مقایسه با عکس رنگی 100 درصد دقیق تر می باشد.

سی تی اسکن با ماده حاجب سنگ های بزرگتر از 3 میلی لیتر را 100 درصد تشخیص می دهد.

تجزیه و آنالیز سنگ در تمام بیماران باید انجام شود.

درد پهلو به علت وجود سنگ کلیه

تجزیه سنگ برای بار دوم در موارد ذیل انجام می شود:

  • عود سنگ در حالیکه بیمار تحت درمان برای پیشگیری می باشد
  • عود سریع و زودرس بعد از درمان و از بین بردن سنگ سیستم دستگاه ادراری
  • عود سنگ سیستم ادراری بعد از یک مدت طولانی

درمان درد پهلو در بیماران مبتلا به سنگ ادراری:

تسکین درد، اولین قدم درمانی در بیماران مبتلا به درد پهلو می باشد. داروهای ضد درد و التهاب(NSAIDS) در بیماران با درد پهلو موثر می باشد. این دسته داروها دارای اثر ضد درد بهتری نسبت به مواد مخدر می باشند، در کوتاه مدت بیماری که این داروها را استفاده می کند، نیازی به استفاده از داروی دیگری نخواهد داشت. برای سنگ هایی که در میزراه (حالب) هستند و انتظار می رود که خود به خود دفع شوند، شیاف یا قرص NSAID مثل (دیکلوفناک) ممکن است التهاب را کاهش داده و مانع از عود شود.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر ابوالفضل چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    سلام
    سنگ کلیه در چپ وراست و سنگ مثانه و بزرگی پروستات دارم به مدت دوسال و در ادرار اینجانب خون و سوزش شدید دارم سن اینجانب 43 سال است .با مراجعه به پزشک و درمان سه ماه ادامه می دهم و قرص فیناید5 وکپسول تامسولوسین استفاده میکنم .الحمدالله در دفع ادرار و پاک شدن ادار از خون بهتر شدم .ولیکن در ارتباط جنسی مایع منی ندارم .
    با تشکر از رهنمایی دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      برگشت مني درمان ندارد ولي خود به خود خوب مي شود 

  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    با سلام و ارادت
    جناب دکتر من متولد سال 1360 هستم. حدود 20 روزی هست که با مشکل نعوظ روبرو شدم و بعضی مواقع حتی تا برای گذاشتن کاندوم اماده میشوم ایرکشن خود را از دست میدهم. البته قبلا مدام نعوظ صبحگاهی را هم داشتم. سکس را هک تقریبا هفته ای یکبار را داشته ام . البته بعضی مواقع دیرتر هم میشد.از لحاظ روحی یکم ادم حساسی هستم . بطور مثال موقع رانندگی حرص میخورم.
    رژیم غذایی بنده هم تغییری نکرده. میل جنسی ام هم کم نشده .
    سه روزی هم هست که یک حالت انقباض انبساط را در ناحیه مقعدم حس میکنم .
    ممنون میشم پاسخ بدید.

    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      مشكل شما فكري است يك ساعت قبل از نزديكي يك قرص تادلافيل ميل كنيد 

  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    سلام دکتر پسری21ساله هستم پس از عمل پیوند مجرا التم سفت نمیشه به توصیه شما از قرص تادالافیل تا اخرین دوز استفاده کردم اما نعوظ کامل انجام نشد از قرص ویزارسین هم استفاده کردم اما کاری نکرد درمان چیه دکتر?
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      تزريق دارو درألت

    2. تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۴ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      این کارو کجا باید انجام داد دکتر باید در نسخه نوشته شود یا خودم میتوانم انجام دهم?
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      دكتر مراجعه كنيد 

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Saman چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۲۳ سالمه و تقریبا از بچگی این مشکلو دارم.زمانی که عطسه می‌کنم یا کوچکترین فشاری بهم وارد میشه حتی بلند شدن یا نشستن چند قطره ادرار خارج میشه مشکلم چیه و راه درمانش چیه مرسی؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      راه چاره سونوگرافي و سپس سيستوسكوپي مي باشد

  • تصویر کاربر عیسی چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    باسلام
    من مردی۴۹ساله ام برای سوزش مجاراداری به پزشک مراجعه کردم پساز ازمایش چکاپ و سونو کلیه ها ومجاری ادراری پزشک اعلام کردمشکل عفونتی نداری و کلیه ها سالم ودونوع قرص به من دادند ۱_افلوکساسین۳۰۰ و ۲_ پروترال
    حالا پس از نزدیکی باهمسرم منی ازمن خارج نمی شود واحساس لذت نمی کنم لطفا بفرمایید چکارباید بکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      علت كپسول پروترال مي باشد

  • تصویر کاربر امير چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر من ٣٠سالمه حدودا ١ساله كه آلتم راست ميشه ولي بعد از دودقيقه يا كمتر ميخوابه دوباره بايد سعي كنم تا بلند بشه و چند بار قرصه سيلدنافيل مصرف كردم خوب بوده اما ميخوام ببينم راهي هست كه قرص مصرف نكنم؟
    با تشكر از وقت گرانبهاي شما
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      براي مدتي همين درمان است تا مشكلات فكري ، ذهني خود را حل كنيد 

  • تصویر کاربر عادل شنبه ۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    سلا آقای دکتر
    وقتتون بخیر
    نزدیک به یک سال درگیر خونریزی در ادرار و درد در ناحیه مثانه و بیضه بودم اما دکتر ها تشخیص نمیدادن تا اینکه اخیرا یکی از دکترها تشخیص عفونت اوره پلاسما داد اما تا به حال هر چی آنتی بیوتیک مصرف کردم درمان نشدم. لطف میکنید راهنماییم کنید برای درمان از چه آنتی بیوتیکی استفاده کنم؟
    Ureaplasma urealicum I&G 1/20
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      به علت خون در ادرار بايد سيستوسكوپي شويد

    2. تصویر کاربر عادل چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام مجدد ممنون از پاسختون. سیستوسکپی سونوگرافی و سیتولوژی انجام شد و توده ای مشاهده نشد.
      تشخیص عفونت اوره پلاسما هست اما داروهای تجویزی تاثیر نداشت ایا قابل درمان با آنتی بیوتیک هست این بیماری؟ لطف میکنید راهنمایی کنید از چه دارویی برای درمان استفاده کنم؟ ضمنا همسرم اخیرا بار دار شدن ممکنه روی جنین تاثیر منفی داشته باشه؟ ممنون از لطفتون.
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      كپسول داكسيسيكلين هر ١٢ ساعت يك عدد 

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    سلام عليكم
    آقاي دكتر من ٤٠ سالمه و حدود چند ماهه با وجود اينكه مواظب تغذيه خودم هستم و ورزش هم ميكنم دچار اختلال نعوظ شدم. نميتونم نعوظ حفظ كنم و بعد از چند دقيقه از دست ميدم لطفا منو راهنمايي كنيد ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      جنبه فكري ،. ذهني دارديك ساعت قبل از نزديكي يك عدد قرص تادالافيل ميل كنيد 

  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید.
    من ۲۳ سال دارم و ۱۱۰ کیلو وزن
    در حدود ۱ سالی هست که ورزش میکنم.
    چند روز پیش پس از جنب شدن در خواب متوجه شدم که منی رقیقی دارم و سایز بیضه هام حدودا نصف شده.
    میخواستم بپرسم که ممکنه به علت عوارض جانبی دارو های بدنسازی باشه؟
    استانازول مصرف میکنم.
    درمانی داره؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      خير نيست اما بايد سونوگرافي كنيد

  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    سلام ممنون میشم به تمامی سوال ها پاسخ دهید
    1- از میان قرص های کلومی پرامین و سیتالوپرام و فلوواکستین وسرترالین و فلوکستین و پاروکستین، داپوکستین که دارو های ضد افسردگی است که برای زود انزالی هم استفاده می شود کدام یک از این ها از همه در درمان زود انزالی بهتر و عوارض کمتر و با چه دوزی و نحوه مصرف موثر تر است ؟
    2-ایا داروی تخصصی برای درمان زود انزالی دارم در دنیا یا خیر ؟
    3-بهترین دارویی جهت درمان شل شدگی و عدم نعوظ و برای نعوظ کامل استفاده کنیم دوز دارو و نحوه مصرف را بفرمایید .باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سرترالين،،،،، سرترالين،،،،، تادالافيل

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پدرم قند و بیماری قلبی دارد یکدفعه سرگیچه و سردرد گرفت بردیم ازمایش اوره 80 بود بیمارستان خواباندیم اومد رزو 57 و سنو گرفتیم نوشته کلیه چپ 3 تا کیست کوچک داره و پروستات داره دکترش مرخصش کرده گفته بیا مطب ایا درمانش طول میکشه دارو یی هست که خوبش کنه نگرانش هستیم راهنمایی کنید لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش)
      باید از بیمار شرح حال گرفته شود و مورد معاینه بالینی قرار گیرد و سپس درمان داروئی یا جراحی انجام شود ولی کیست ها هیچگونه اهمیتی ندارند و مشکل پدر شما از پروستات است
  • تصویر کاربر سامی دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 574 مشاهده پرسش
    سلام کلیه سمت چپ من پر از سنگ شده و میخواستم بدونم آیا امکان تشخیص این هست که با تحقیق روی سنگ امکان فهمیدن این هست که یک شخص چند سال میشود که سنگ کلیه دارد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
      با سلام و تشکر تجزیه سنگ فقط برای درمان موثر است و برای موارد دیگر مثل مورد شما بی تاثیر است
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟