اسپرماتوسل

آیا کیست بیضه ( اسپرماتوسل ) خطرناک است؟

اسپرماتوسل یک توده ی کیست مانند است که در اپيديديم رشد می کند. این توده غیرسرطانی است و معمولا موجب بروز درد نمی شود. در این مقاله به بررسی روش های درمانی اسپرماتوسل می پردازیم.

اسپرماتوسل توسط پزشک یا بیمار تشخیص داده می‌شود. گرچه بطور کلی دردناک نیست ولی ممکن است، بیمار موقع معاینه بیضه احساس درد کند. اسپرماتوسل توده‌ای حاوی مایع همراه با اسپرم می‌باشد.

اسپرماتوسل بالای بیضه چسبیده به اپیدیدیم قرار دارد و علت بوجود آمدن ناشناخته است و تاکنون علتی برای بوجود آمدن آن مشخص نگردیده است. به دو روش اسپرماتوسل قابل تشخیص می‌باشد.

  1. توسط بیمار که گاهی توده‌ای گرد و صاف را بالای بیضه خود حس می‌کند.
  2. توسط سونوگرافی

چنانچه سونوگرافی مایعی را در داخل کیست نشان دهد، وجود اسپرماتوسل تأیید می‌گردد. روش دوم که برای تشخیص توسط پزشک به کار می‌رود عبارتست از روش ساده رد کردن نور از داخل کیست.

در این حالت دو اتفاق می‌افتد، اگر مایع داخل کیست روشن شود، تشخیص اسپرماتوسل قطعی است و اگر مایع داخل کیست روشن نشود، نشانه ی ضایعه توپر و نشانگر توده است.

اگر در صورتی که مایع روشن شود، تشخیص قطعی است و نیازی به سونوگرافی نخواهد بود. ولی اگر محتویات کیست روشن نشود، نیاز به سونوگرافی است.

درمان اسپرماتوسل

اسپرماتوسل احتمالاً خود به خود بهبود می‌یابد، ولی بیشتر نیاز به عمل جراحی پیدا خواهد کرد. بطور کلی اسپرماتوسل باعث درد و ناراحتی نمی‌شود، ولی در صورتی که درد بوجود آید، با داروهای ضد درد قابل کنترل می‌باشد.

عمل جراحی

#عمل جراحی

به عمل جراحی اسپرماتوسل، اسپرماتوسلکتومی می‌گویند. این عمل بصورت سرپائی انجام می‌شود و پزشک با یک شکاف روی بیضه، کیست را مشخص می کند و با دقت آن را از اپیدیدیم جدا می کند. بعد از عمل، پزشک چند توصیه به بیمار می‌کند، از جمله:

✅ گذاشتن کیسه یخ به مدت سه روز روی زخم، تا تورم بعد از عمل زودتر بهبود یابد.

✅ یک تا سه هفته بعد به پزشک، برای معاینه محل عمل مراجعه شود.

عوارض اسپرماتوسل

عوارض به دو صورت دیده می‌شود.

  1. بوجود آمدن کیست که احتمال دارد با کشیدن مایع بهبودی حاصل شود.
  2. ناباروری در صورتی که ضمن جدا کردن کیست از اپیدیدیم، بیضه آسیب ببیند.

بنابراین سؤالاتی که بیمار قبل از عمل از پزشک معالج باید مطرح کند، بشرح ذیل می‌باشد:

❇ علائم احتمالی چه مواردی هستند؟

❇ چه آزمایشاتی باید انجام دهم؟

❇ آیا بیماری من موقتی است یا مادام العمری است؟

❇ آیا اسپرماتوسل، قدرت عمل جنسی را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

❇ آیا اسپرماتوسل، باروری را مختل می‌کند؟

❇ آیا درمانی نیاز دارم؟

❇ چه درمان‌هائی وجود دارد و شما کدام را توصیه می‌کنید؟

❇ چه عوارض بعد از عمل در انتظار من است؟

❇ چه مدتی بعد از عمل می‌توانم فعالیت روزانه خود را شروع کنم؟

❇ چه مدت بعد از عمل می‌توانم عمل زناشوئی داشته باشم؟

 

 برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

پیگیری سوال قبل


ثبت سوال جدید

© همیارسیستم
  • تصویر کاربرسعید شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ ۱۲:۳۶( 3 روز پیش) مشاهده پرسش
    سلام ببخشید جهش اسپرم موقع بیرون امدن چند سانتی متر است؟؟
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ ۱۲:۳۶( 3 روز پیش)

      معلوم نشده است

  • تصویر کاربرجواد شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ ۱۱:۵۶( 3 روز پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب،
    امیدوارم شما جواب بنده را بدید. در دو سونوگرافی که به خدمت پیوست است، مشکل بنده چنان ذکر شده، جناب دکتر آیا نیاز به جراحی دارم یا خیر. با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ ۱۱:۵۶( 3 روز پیش)

      اگر نابارور هستيد فقط عمل واريكوسل انجام دهيد

  • تصویر کاربرمحمد شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ ۱۱:۲۹( 3 روز پیش) مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من موقعی که انزال دارم روز بعدش نعوظ صبحگاهی ندارم وروز های دیگه که دارم التم زیاد سفت نمیشه ایا مشکلی هست؟؟؟البته من موقع تحریک نعوظ کامل دارم
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ ۱۱:۲۹( 3 روز پیش)

      نگران نباشيد مشكلي نيست

  • تصویر کاربرسعید دوشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۷ ۱۲:۰۵( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    ایا اسپرماتوسل یاعت ناباروری میشه؟؟؟ی سوال دیگه اینکه ایا ایپیدیدیم یا سایر اجزای بیضه قابل لمس یا مشاهده هستند
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیدوشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۷ ۱۲:۰۵( 1 هفته پیش)

      خير اسپرماتوسل  باعث ناباروي نمي شود اپيديديم قابل لمس است

  • تصویر کاربراحمد دوشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۷ ۱۱:۰۹( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    با سلام,من امروز سونو گرافی از بیضه گرفتم که یک کیست ب قطر 2 م م در بیضه م دیده شد,میخواستم ببینم که باید حتما عمل کنم یا با دارو رفع میشه....و اینکه گاهی اوقات درد دارم داخل بیضه
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۷ ۲۱:۵۶( 1 هفته پیش)

      نيازي به عمل جراحي ندارد

    2. تصویر کاربراحمدشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۷ ۲۱:۵۸( 1 هفته پیش)
      ممنون اقای دکتر
    3. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیدوشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۷ ۱۱:۰۹( 1 هفته پیش)

      خواهش مي كنم 

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربرسعید شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۷ ۱۳:۲۹( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    بیضه هام درد داره و کوچک شده
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۷ ۱۳:۰۵( 1 ماه پیش)

      سونوگرافي از بيضه ها انجام شود 

    2. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۷ ۱۳:۲۹( 1 هفته پیش)

      سونوگرافي از بيضه ها انجام شود 

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربراورنگ شنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۷ ۱۴:۲۲( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام. حدود یک سال و نیم قبل هرنی اینگوینال دو طرفه انجام دادم.بعد از عمل بیضه چپم بشدت ورم کرد .به جراحم مرجعه کردم گفت طبیعیه.اما بعدش بیضم بسیار کوچک شد.میخاستم ببینم این از عوارض عمله؟ناشی از اشتباه جراح و یا عمل بد نیست؟و راه حلش چیه؟جون از نظر روانی برام قابل پذیرش نیست. ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید.ضمنا ۵۰ سالمه.
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیشنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۷ ۱۴:۲۲( 4 ماه پیش)
      حسونوگرافي از بيضه ها انجام دهيد ،،،،،،،،، سونوگرافي كنيد
  • تصویر کاربرامین چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۷ ۱۷:۰۱( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام . دکتر جان من توده ای در بیضه راستم لمس کردم اندازه عدس که زیر اشتم بمانند یک دانه ماش میماند و سفت است . ابتدا با درد شدید در این توده یه دکتر مراجعه کردم سونو کردم تشخیص کیست اپیدیدیم داد ۸mm و مجددا پیگیری کردم و سونو دوباره پیش دکتر شناخته شده تری رفتم جواب ایشان کیست اپیدیدیم ۶ mmداده شد و هیچ‌گونه توده مشکوکی دیده نشد . با توجه به اینگه ۲ بار سونو دادم و چیزی تشخیص ندادند و توده همچنان پا بر‌جاست بدون بزرگ شدن و کوچک شدن و چون توده سفت است ایا بنظر شما نیاز هست باز هم پیگیر شوم یا به حرف پزشکانم که چند نفر بودن بسنده کنم که این توده کیسته . تشکر
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیچهارشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۷ ۱۷:۰۱( 4 ماه پیش)
      پيگري لازم نيست
  • تصویر کاربرمحسن جمعه ۱۵ تیر ۱۳۹۷ ۲۰:۴۸( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر من بیصه هام خیلی کوچک شدن و الان ۳۰ سالمه و ۵ سال پیش واریکوسل عمل کردم سمت چپ/پیش هر کسی در شهرمان رفتم و جواب نگرفتم
    الان خیلی کوچک شدن چه کار کنم و در حد یه بند انگشت
    ضمنا حجم منی هم به زحمت در حد چند قطره که حتی نمیشه داخل شه
    خواهشها بگین چه کنم و کجا بدم که جواب بگیرم
    استان نزدیک ما اصفهان و آیا آنجا کسی هست دکتر خوب که معرفی کنید
    ضمنا من از نوجوانی مدام و تقریبا هر یکی دو روز خود ارصایی داشتم و شاید علت اون باشه
    کمکم کنی و لطفا
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیجمعه ۱۵ تیر ۱۳۹۷ ۲۰:۴۸( 4 ماه پیش)
      ،،،مراجعه كنيد پزشكان خوبي دارد
  • تصویر کاربربیزن شنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۷ ۱۸:۳۶( 7 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام.من 3 ساله در بیضه راستم درد دارم.وقتی رو صندلی میشینم شروع میشه. و در حال حاضر وقتی دردم شروع میشه 4 ساعت طول میکشه تا خوب شم.از درد زیاد دهنم خشک میشه و بعضی وقتا حالت استفراق هم به سراغم میاد و درد به شکمم میرسه..تا حالا 6 بار سونو و غیره کردم.در بیضه هام مشکلی نیست.یه سنگ 6 میلی تو کلیه راست دارم.که در حالب نیست.در کلیه هست.پروستاتم 35 است.38 سالمه.مجرد.پشت کامپیوتر همش میشینم.از این درد خسته شدم آقای دکتر.
    1. تصویر کاربردکتر هوشنگ قوامیشنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۷ ۱۸:۳۶( 7 ماه پیش)
      درمان شما نياز به معاينه دارد بايد مراجعه كنيد
درحال دریافت اطلاعات