کراتین خون بالا چه خطراتی دارد+ میزان نرمال کراتین

فهرست مطالب

creatinine چیست؟ کراتینین و اوره دو ماده زائد در خون هستند که باید توسط کلیه ها دفع شوند. چون این دو ماده فقط توسط کلیه ها قادر به دفع می باشند، می توان گفت که دفع یا عدم دفع این دو ماده توسط کلیه ها از طرفی عملکرد و یا عدم کارائی و سلامت کلیه ها را نشان می دهد.

معمولا بعد از 50 سالگی مقدار این دو ماده هر 10 سال مقداری از مقدار طبیعی بالاتر می رود، که نشان دهنده کاهش عمل کلیه ها می باشد که با افزایش سن بطور طبیعی به علت کاهش عمل کلیه ها می باشد و لذا اهمیت خاصی نباید به آن داده شود. کراتینین و اوره با آزمایش خون قابل اندازه گیری می باشد.

اوره و کراتنین دو ماده سمی در خون هستند که بدنبال سوخت و ساز مواد غذائی در بدن به وجود می آید. این دو ماده سمی فقط از طرق کلیه ها دفع می شوند.

کراتینین نرمال
 

مقدار طبیعی کراتینین و اوره:

مقدار طبیعی کراتینین خون در مردان ۰٫۸-۱٫۲ mg/dl (در برخی موارد تا ۱٫۵ mg/dl ) و در زنان ۰٫۶-۰٫۹ mg/dl می باشد. مقدار طبیعی اوره خون در بالغین 15-45 mg/dl و در کودکان 10-40 mg/dl می باشد. اگر کراتینین و اوره از این مقدار بالا رود نشان دهنده بیماری کلیه می باشد.

دکتر هوشنگ قوامی : ” کراتینین بالا نشانه بیماری کلیه می باشد.”

مقدار کراتینین خون و اوره وقتی که عملکرد و کارائی دو کلیه از 30 درصد پایین بیاید، در خون بالا می رود و بنابراین می توان نتیجه گرفت مقدار کراتینین و اوره تا زمانیکه کلیه ها تا 30 درصد کار کنند، طبیعی است، در حالیکه عملا” اختلال در عملکرد کلیه ها” وجود دارد.

بنابراین باید برای بررسی عملکرد دقیق کلیه ها در صورت ضرورت، از اسکن ایزوتوپ کلیه ها استفاده کرد که آزمایش بسیار دقیقی است و کار کلیه ها را جداگانه بررسی می کند. افراد مسنی هستند که کراتینین آنها بیشتر از حد طبیعی است که جای نگرانی نخواهد بود و پدیده طبیعی است.

ولی این افراد محدودیت در خوردن گوشت، نمک وجود دارد و اگر دیابت  و یا فشارخون دارند باید کنترل شود. اگرچه بسیاری از مردان در این سن مبتلا به هیچگونه بیماری نیستند. بسیاری از مردانی که کراتینین بین 2-3 دارند، بدون هیچگونه بیماری و با کنترل مصرف گوشت و نمک، زندگی و فعالیت روزانه خود را انجام می دهند.

اوره چیست:

اوره نخست به صورت آمونیاک بوده که از تجزیه آمینواسید ها ساخته شده، آمونیاک به دلیل سمیت زیاد برای بدن مضر است؛ آمونیاک ها در کبد با دی اکسید کربن (توسط یاخته های کبد ایجاد شده) واکنش نشان می دهند و به اوره تبدیل میشود. این عمل باعث کم شدن سمیت آن می شود تا بدن آن را بتواند در خود نگه دارد و در کلیه توسط نفرون ها دفع می شود. اوره، در متابولیسم ترکیبات حاوی نیتروژن در بدن حیوانات نقش مهمی ایفا می‌کند.

وجود اوره در کلیه

عدم دفع کراتینین و اوره:

 در مواقعی که کلیه ها بعلت بیماری دچار کم کاری شوند، دیگر قادر نخواهند بود که اوره و کراتنین را کاملاً از خون دفع کنند و در نتیجه مقدار این دو ماده در خون بالا میروند.

كراتينین بالا در كليه:

بیماری های کلیوی متعددی هستند که اگر کلیه ها به آنها مبتلا شوند، قادر نیستند که اوره و کراتنین را دفع کنند و میزان آنها در خون بالا میرود، و از طرفی بعضی بیماری ها هستند که باعث می شود کلیه ها کاملاً کار خود را از دست بدهند.

علائم کراتینین بالا:

علائم کراتینین خون بالا می تواند سرگیجه، حالت تهوع، خستگی، خشکی پوست، تنگی نفس و ورم باشد.

کراتین خون بالا چه خطراتی دارد؟

  • فشار خون بالا: کلیه‌ها نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارند. وقتی سطح کراتینین بالا می‌رود، بدن در دفع سدیم و آب دچار مشکل شده و این موضوع منجر به افزایش فشار خون می‌شود که خود عامل تخریب بیشتر کلیه‌ها و آسیب به قلب است.

  • بیماری‌های قلبی-عروقی: تجمع مواد زائد در خون، می‌تواند باعث التهاب عروق و فشار مضاعف بر قلب شود. افراد دارای کراتینین بالا در معرض خطر بیشتری برای نارسایی قلبی یا سکته هستند.

  • اختلال در تعادل الکترولیت‌ها: بالا رفتن کراتینین معمولاً با افزایش سطح پتاسیم همراه است. پتاسیم بالا (هایپرکالمی) بسیار خطرناک است زیرا می‌تواند باعث آریتمی قلبی (ضربان نامنظم) و در موارد شدید، ایست قلبی ناگهانی شود.

  • تجمع مایعات (ادم): وقتی کلیه‌ها قدرت دفع مایعات را از دست می‌دهند، این آب اضافی در بافت‌های بدن، به‌ویژه در پاها، دست‌ها و حتی ریه‌ها (ادم ریوی) جمع می‌شود که می‌تواند باعث تنگی نفس شدید شود.

  • آنمی یا کم‌خونی: کلیه‌ها هورمونی به نام اریتروپوئیتین تولید می‌کنند که مسئول ساخت گلبول‌های قرمز است. آسیب کلیوی که با کراتینین بالا همراه است، تولید این هورمون را کاهش داده و منجر به خستگی مفرط و کم‌خونی می‌شود.


نکته بسیار مهم: کراتینین بالا به تنهایی یک بیماری نیست، بلکه نشانه‌ای از یک مشکل زیربنایی (مانند دیابت، فشار خون بالا یا عفونت کلیه) است. نادیده گرفتن آن می‌تواند منجر به نارسایی مزمن کلیه شود که در مراحل نهایی نیازمند دیالیز یا پیوند کلیه خواهد بود.

 

درمان کیست کلیه

میزان نرمال کراتین چقدر است؟

میزان نرمال کراتینین در خون، عدد ثابتی برای همه افراد نیست و به عوامل متعددی از جمله سن، جنسیت و توده عضلانی بستگی دارد. کراتینین محصول پسماند فعالیت عضلات است، بنابراین هرچه توده عضلانی فرد بیشتر باشد، سطح طبیعی کراتینین در خون او نیز کمی بالاتر خواهد بود.

در ادامه، محدوده‌های معمول و نرمال کراتینین برای گروه‌های مختلف آورده شده است:

۱. مقادیر نرمال در بزرگسالان

به طور کلی، مردان به دلیل داشتن توده عضلانی بیشتر، سطح کراتینین بالاتری نسبت به زنان دارند:

  • مردان بزرگسال: حدود 0.7 تا 1.3 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (mg/dL)

  • زنان بزرگسال: حدود 0.6 تا 1.1 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (mg/dL)

۲. مقادیر نرمال در کودکان و نوجوانان

در کودکان، سطح کراتینین با رشد بدن و افزایش توده عضلانی به تدریج بالا می‌رود. بنابراین اعداد زیر کاملاً طبیعی هستند:

  • نوزادان: حدود 0.3 تا 1.0 mg/dL (به دلیل سطح کراتینین دریافتی از مادر در بدو تولد)

  • شیرخواران (تا یک سال): حدود 0.2 تا 0.4 mg/dL

  • کودکان (۱ تا ۱۲ سال): حدود 0.3 تا 0.7 mg/dL

  • نوجوانان (۱۳ تا ۱۸ سال): حدود 0.5 تا 1.0 mg/dL


۳. نکات مهم در تفسیر اعداد

  • افراد ورزشکار: کسانی که بدنسازی انجام می‌دهند یا توده عضلانی بسیار زیادی دارند، ممکن است عدد کراتینین آن‌ها کمی بالاتر از حد نرمال آزمایشگاه (مثلاً 1.4 یا 1.5) باشد بدون اینکه مشکلی در کلیه داشته باشند.

  • افراد مسن: با افزایش سن و کاهش توده عضلانی، ممکن است سطح کراتینین پایین بیاید. در این افراد، حتی یک عدد “نرمال” ممکن است نشانه عملکرد ضعیف کلیه باشد، به همین دلیل پزشکان از شاخصی به نام eGFR برای دقت بیشتر استفاده می‌کنند.

  • تک‌کلیه‌ها: افرادی که تنها یک کلیه سالم دارند، سطح نرمال کراتینین آن‌ها معمولاً بین 1.8 تا 1.9 است.

نکته: هر آزمایشگاه ممکن است محدوده نرمال (Reference Range) خاص خود را در برگه آزمایش درج کند که باید بر اساس آن و زیر نظر پزشک تفسیر شود.

درمان کلیه پلی کیستیک بزرگسالان

کراتینین چند نیاز به دیالیز دارد؟

بیماران به‌طور معمول زمانی که مواد زائد بدنشان زیاد می‌شود، نیاز به انجام دیالیز پیدا می‌کنند؛ سطح مواد زائد معمولاً کم کم در بدن افزایش می‌یابد، پزشکان مواد شیمیایی مختلفی را در خون اندازه گیری می‌کنند تا ببینند چه زمان دیالیز برای بیمار لازم می‌شود.

۲ مورد از مهمترین مواد شیمیایی موجود در خون که برای این مورد اندازه گیری می‌شوند، کراتینین و نیتروژن اوره خون است؛ وقتی مقدار این ۲  ماده در خون بالا می‌رود، نشاندهنده این است که توانایی کلیه‌ها برای تصفیه بدن از مواد زائد پایین آمده است.

علت بررسی میزان کراتینین خون:

کلیه ها میزان کراتینین خون را در سطح نرمال نگه می دارند. از این‌ رو میزان کراتینین نمایانگر عملکرد کلیه ها است. بالا بودن میزان کراتینین دلیلی از اختلال در عملکرد کلیه یا بیماری های کلیوی است.

آسیب به کلیه ها باعث افزایش سطح کراتینین در خون می شود. این امر به خاطر عدم دفع کراتینین توسط کلیه اتفاق می افتد. بالا بودن میزان کراتینین که به وسیله آزمایش خون مشخص می ‌شود، علتی از نارسایی های کلیه است.

بالا رفتن سریع کراتینین و اوره:

در بررسی عملکرد کلیه، اندازه گیری کراتینین خون ارزش بیشتری نسبت به اوره دارد. افزایش کراتینین و اوره بر حسب ضایعه به کلیه تقسیم بندی می شود.

# دسته اول آسیب به کلیه

آسیب کلیه ها که از طریق خون باعث ضایعه کلیه ها می شود. برای مثال فردی که دچار خونریزی شدید می شود، بدنبال آن دچار کاهش فشارخون شده و چنانچه بمدت 10 دقیقه کاهش فشار خون ادامه دار شود، کلیه ها از کار می افتند.  مصرف بعضی داروها نیز اثر سمی روی کلیه ها دارد و باعث از کار افتادن کلیه ها می شود که ممکن است برگشت ناپذیر باشد.

# دسته دوم آسیب به کلیه

دسته دوم بیماریهای خود کلیه ها می باشد که باعث بالا رفتن کراتینین و اوره می شود. این بیماری ها مثل عفونت های کلیه، سنگ های متعدد دو طرفه کلیه ها و یا بیماری کیستیک کلیه ها که می توانند باعث نارسائی کلیه (ESRD) شوند و فرد مجبور به پیوند کلیه شود.

# دسته سوم آسیب به کلیه

دسته سوم بعد از کلیه می باشد. معمولا” اگر حالب ها که لوله های برنده ادرار به مثانه هستند، دچار انسداد شوند و این انسداد طولانی شود، کلیه ها دچار نارسائی خواهند شد. مثلا” سنگ های دو طرفه حالب ها که باعث انسداد شده باشد و گاهی بدون سرو صدا این اتفاق رخ می دهد. یا تنگی های مادرزادی محل کلیه به حالب ها که بیشتر در بچه ها دیده می شود و مورد دیگر برگشت ادرار به کلیه ها است که اگر اصلاح نشود باعث نارسائی کلیه می شود.

یکی دیگر از این موردها، بزرگی پروستات می باشد که 10 درصد موارد باعث نارسائی کلیه و بالا رفتن سریع کراتینین و اوره می شود.

بزرگی خوش خیم پروستات در افراد مسن

کمبود کراتینین خون:

در مواقعی وجود دارد که ممکن است مقدار کراتنین  از میزان طبیعی که در بالا ذکر گردید، پایین بیاید، این حالت بخصوص در خانمهای حامله دیده می شود، چون در حاملگی بخصوص در سه ماهه دوم و سوم کار کلیه ها در خانم های حامله دو برابر می شود و کلیه ها نیز بزرگ می شوند.

وقتی عملکرد و کار کلیه افزایش یابد در نتیجه کراتنین زیادتری از کلیه ها دفع می شود و گاهی کراتنین به میزان 8/0 تا 6/0 می رسد و 6 هفته بعد از زایمان کار کلیه ها به حالت طبیعی بر می گردد. در کودکان هم مقدار کراتنین نسبت به افراد بالغ و بزرگترها پایین تر می باشد.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

 

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر مهران چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 619 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من اخیرا با کسی نزدیکی کردم و از اسپری تاخیری استفاده کردم ولی حالا حدود دو بار است که متوجه شده داخل منی خون است .لطفا راهنمایی کنید خواهشا
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام مسئله خون در مني ارتباطي با اسپري تاخيري ندارد و بدون درمان حداكثر بعد يك ماه بر طرف مي شود
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    دو روزی هست اداره قهو ه ای مایل به قرمز.جوش در کنار ناحیه تناسلی هر۳ماه .ور سربازکردن ان.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام براي درمان قطعي بايد حضورا به پزشك اورولوژي مراجعه شود
  • تصویر کاربر علی شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان .
    بنده 29 سالمه و مجردم . ولی حس میکنم که نعوظم ضعیفه و بعضی وقتها هم که خیلی تحریک میشم آلتم راست میشه ولی خیلی زود شل میشه ... خواستم ببینم آیا این مشکل درمان قطعی داره ؟ واریکوسل خفیف هم دارم ولی آزمایش اسپرمم خوب بود.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام اگر ازمايش اسپرم طبيعي است عمل واريكوسل الزامي نيست وبراي نعوظ بايد كاورنوزومتري و كاورنوزوگرامي توسط پزشك اورولوژي درخواست شود
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما دوشنبه ۱۵ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما و ممنون از وقتی که میگذارید بابت پاسخگویی
    من جوانی هستم 28 ساله و مدتی هست نامزد کرده ام و در مدت یکساله 3مرتبه به دلیل احساس درد در ناحیه مثانه که در مواقعی به بیضه ها نیز کشیده شده و همچنین احساس داشتن ادرار شدید حتی بعد از ادرار کردن ( که در موق ادرار مشکل خاصی برای خارج شدن ادرار وجود ندارد فقط گاهی احساسی شبیه به سوزش که بیشتر احساس گرما میباشد حس میشود) به پزشک متخصص مراجعه و پزشک تجویز اب گرم و تامسولسین در دو مرتبه و در مرتبه سوم به همراه انتی بیوتیک پروستات کرده است که بهبود یافته ولی مجددا بعد از گذشت چند وقت این مشکل پیش امده است خواستم لطفا راهنمایی کنید چه کاری باید انجام دهم ایا امکان بهبود همیشگی وجود دارد ضمنا در این مدت رابطه جنسی منظم ی نداشته ام و فقط به صورت پراکنده بوده است
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۵ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      دستورات پزشك را مجددا تكرار كنيد
  • تصویر کاربر نیما چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما و ممنون از وقتی که میگذارید بابت پاسخگویی
    من جوانی هستم 28 ساله و مدتی هست نامزد کرده ام و در مدت یکساله 3مرتبه به دلیل احساس درد در ناحیه مثانه که در مواقعی به بیضه ها نیز کشیده شده و همچنین احساس داشتن ادرار شدید حتی بعد از ادرار کردن ( که در موق ادرار مشکل خاصی برای خارج شدن ادرار وجود ندارد فقط گاهی احساسی شبیه به سوزش که بیشتر احساس گرما میباشد حس میشود) به پزشک متخصص مراجعه و پزشک تجویز اب گرم و تامسولسین در دو مرتبه و در مرتبه سوم به همراه انتی بیوتیک پروستات کرده است که بهبود یافته ولی مجددا بعد از گذشت چند وقت این مشکل پیش امده است خواستم لطفا راهنمایی کنید چه کاری باید انجام دهم ایا امکان بهبود همیشگی وجود دارد ضمنا در این مدت رابطه جنسی منظم ی نداشته ام و فقط به صورت پراکنده بوده است
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام درمان صحيح بوده و همين درمان را به مدت ٤ هفته ادامه دهيد
  • تصویر کاربر Alireza چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    با عرض سلام بنده ٣٩ سالمه و ورزشكارم تازه متاهل شدم حدوداً ٧ ماهه ورزش نمي كنم هيچگونه بيماري ندارم در آزمايش اسپرم ميزان motile sperms مقدار ٥٢.٥٦ Abnormal ثبت شده و مابقي حالت نرمال است ضمناً بنده سال ٩٣ واريكوسل چپ و راست توسط جناب دكتر لهراسبي عمل كردم آيا بايد در رابطه با اين موضوع كاري انجام دهم يا قرص يا رژيم خاصي لازم مي باشد؟ ممنون از لطف جنابعالي
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام حركت سريع اسپرم بايد ٤٠درصد باشد و يا حركت سريع به اضافه اهسته٦٠درصد اگر ازمايش غير از اين باشد بايد مطمئن شويد كه واريكوسل عود نكرده باشد وبررسي نمايد
  • تصویر کاربر Alireza دوشنبه ۱۵ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    با عرض سلام بنده ٣٩ سالمه و ورزشكارم تازه متاهل شدم حدوداً ٧ ماهه ورزش نمي كنم هيچگونه بيماري ندارم در آزمايش خونم ميزان اوره را ٤٨ و ميزان كراتينين را ١.٢٨ اعلام كرده ضمناً مصرف پروتئينم بالاست آيا بايد رژيم خاصي را انجام دهم؟ ممنون از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۵ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      خير طبيعى است
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ، من جوانی ۲۵ ساله هستم ، ۳ ماه پیش پروستاتیت گرفتم . سیپروفلوکساسین و اوفلوکساسین به من نمیسازه ، میخواستم بدونم چه آنتی بیوتیکی مصرف کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام قرص تاوانكس ٥٠٠ ميلي گرم به مدت ٢هفته روزي يك عدد استفاده شود
  • تصویر کاربر همایون چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 614 مشاهده پرسش
    باسلام
    من حدود دو ماه پیش نزد شما سیستسکوپی انجام دادم و فرمودید که التهاب شدید پروستات دارم و برام سیپروکینول و شیاف دیکلوفناک نوشتید ولی چون رنگ مدفوع رو سیاه میکرد فرمودید که سیپروکینول رو قطع کنم و به جای شیاف دیکلوفناک ازشیاف اندومتاسین استفاده کنم . حال آقای دکتر من تا کی از این شیاف روزی یک عدد استفاده کنم ؟ و چطوری بفهمم که التهاب پروستاتم از بین رفته ؟ من حقیقتاً راهم خیلی دوره و نمیتونم بیام تهران . چکار کنم ؟ آیا به غیر از شیاف اندومتاسین ، داروی دیگری هست که استفاده کنم ؟ و اگر هست تا چه مدت باید استفاده شود ؟ آیا میتوانم نزد اورولوژیست های شهر خودمون معاینه پروستاتم (معاینه انگشتی) رو انجام بدم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام شما پروستاتيك التهابي مزمن داريد شياف ايندومتاسين نيازي نيست نشستن در اب گرم روزي دو بار را انجام دهيد عمل جنسي انجام دهيد و نيازي به انتي بيوتيك ديگر نيست و نگراني و اضطراب را از خود دور كنيد
  • تصویر کاربر فرشید شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    با سلام...آقای دکتر ممنون از اینکه جواب سوال رو دادین.اما یه سول دیگه ازتون داشتم من چند روز پیش آزمایش اسپرم دادم گفتن آزمایشت خوبه اما حرکت اسپرمت یکم ضعیفه خواستم بدونم برای درمان این مشکل چیکار باید بکنم آزمایشم هم براتون فرستادن اگه لطف کنید یه نظر هم شما بدید که آیا آزمایشم در کل مشکلی داره یا نه...با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام حركت اسپرم غير طبيعي مي باشد و از نظر وجود واريكوسل بيضه ها مورد معاينه قرار گيرد
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 639 مشاهده پرسش
    سلام میشه لطفا بفرمایید درمان کیست اپیدیدیم چیه? آیا با دارو حل میشه?چقدر خطرناکه?
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      نياز به درمان ندارد و هر سال سونو و ازمايش aFP, bHCG بدهيد و درمان ان جراحى است كه چون باعث قطع واز مى شود انجام ندهيد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟