کراتین خون بالا چه خطراتی دارد+ میزان نرمال کراتین

فهرست مطالب

creatinine چیست؟ کراتینین و اوره دو ماده زائد در خون هستند که باید توسط کلیه ها دفع شوند. چون این دو ماده فقط توسط کلیه ها قادر به دفع می باشند، می توان گفت که دفع یا عدم دفع این دو ماده توسط کلیه ها از طرفی عملکرد و یا عدم کارائی و سلامت کلیه ها را نشان می دهد.

معمولا بعد از 50 سالگی مقدار این دو ماده هر 10 سال مقداری از مقدار طبیعی بالاتر می رود، که نشان دهنده کاهش عمل کلیه ها می باشد که با افزایش سن بطور طبیعی به علت کاهش عمل کلیه ها می باشد و لذا اهمیت خاصی نباید به آن داده شود. کراتینین و اوره با آزمایش خون قابل اندازه گیری می باشد.

اوره و کراتنین دو ماده سمی در خون هستند که بدنبال سوخت و ساز مواد غذائی در بدن به وجود می آید. این دو ماده سمی فقط از طرق کلیه ها دفع می شوند.

کراتینین نرمال
 

مقدار طبیعی کراتینین و اوره:

مقدار طبیعی کراتینین خون در مردان ۰٫۸-۱٫۲ mg/dl (در برخی موارد تا ۱٫۵ mg/dl ) و در زنان ۰٫۶-۰٫۹ mg/dl می باشد. مقدار طبیعی اوره خون در بالغین 15-45 mg/dl و در کودکان 10-40 mg/dl می باشد. اگر کراتینین و اوره از این مقدار بالا رود نشان دهنده بیماری کلیه می باشد.

دکتر هوشنگ قوامی : ” کراتینین بالا نشانه بیماری کلیه می باشد.”

مقدار کراتینین خون و اوره وقتی که عملکرد و کارائی دو کلیه از 30 درصد پایین بیاید، در خون بالا می رود و بنابراین می توان نتیجه گرفت مقدار کراتینین و اوره تا زمانیکه کلیه ها تا 30 درصد کار کنند، طبیعی است، در حالیکه عملا” اختلال در عملکرد کلیه ها” وجود دارد.

بنابراین باید برای بررسی عملکرد دقیق کلیه ها در صورت ضرورت، از اسکن ایزوتوپ کلیه ها استفاده کرد که آزمایش بسیار دقیقی است و کار کلیه ها را جداگانه بررسی می کند. افراد مسنی هستند که کراتینین آنها بیشتر از حد طبیعی است که جای نگرانی نخواهد بود و پدیده طبیعی است.

ولی این افراد محدودیت در خوردن گوشت، نمک وجود دارد و اگر دیابت  و یا فشارخون دارند باید کنترل شود. اگرچه بسیاری از مردان در این سن مبتلا به هیچگونه بیماری نیستند. بسیاری از مردانی که کراتینین بین 2-3 دارند، بدون هیچگونه بیماری و با کنترل مصرف گوشت و نمک، زندگی و فعالیت روزانه خود را انجام می دهند.

اوره چیست:

اوره نخست به صورت آمونیاک بوده که از تجزیه آمینواسید ها ساخته شده، آمونیاک به دلیل سمیت زیاد برای بدن مضر است؛ آمونیاک ها در کبد با دی اکسید کربن (توسط یاخته های کبد ایجاد شده) واکنش نشان می دهند و به اوره تبدیل میشود. این عمل باعث کم شدن سمیت آن می شود تا بدن آن را بتواند در خود نگه دارد و در کلیه توسط نفرون ها دفع می شود. اوره، در متابولیسم ترکیبات حاوی نیتروژن در بدن حیوانات نقش مهمی ایفا می‌کند.

وجود اوره در کلیه

عدم دفع کراتینین و اوره:

 در مواقعی که کلیه ها بعلت بیماری دچار کم کاری شوند، دیگر قادر نخواهند بود که اوره و کراتنین را کاملاً از خون دفع کنند و در نتیجه مقدار این دو ماده در خون بالا میروند.

كراتينین بالا در كليه:

بیماری های کلیوی متعددی هستند که اگر کلیه ها به آنها مبتلا شوند، قادر نیستند که اوره و کراتنین را دفع کنند و میزان آنها در خون بالا میرود، و از طرفی بعضی بیماری ها هستند که باعث می شود کلیه ها کاملاً کار خود را از دست بدهند.

علائم کراتینین بالا:

علائم کراتینین خون بالا می تواند سرگیجه، حالت تهوع، خستگی، خشکی پوست، تنگی نفس و ورم باشد.

کراتین خون بالا چه خطراتی دارد؟

  • فشار خون بالا: کلیه‌ها نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارند. وقتی سطح کراتینین بالا می‌رود، بدن در دفع سدیم و آب دچار مشکل شده و این موضوع منجر به افزایش فشار خون می‌شود که خود عامل تخریب بیشتر کلیه‌ها و آسیب به قلب است.

  • بیماری‌های قلبی-عروقی: تجمع مواد زائد در خون، می‌تواند باعث التهاب عروق و فشار مضاعف بر قلب شود. افراد دارای کراتینین بالا در معرض خطر بیشتری برای نارسایی قلبی یا سکته هستند.

  • اختلال در تعادل الکترولیت‌ها: بالا رفتن کراتینین معمولاً با افزایش سطح پتاسیم همراه است. پتاسیم بالا (هایپرکالمی) بسیار خطرناک است زیرا می‌تواند باعث آریتمی قلبی (ضربان نامنظم) و در موارد شدید، ایست قلبی ناگهانی شود.

  • تجمع مایعات (ادم): وقتی کلیه‌ها قدرت دفع مایعات را از دست می‌دهند، این آب اضافی در بافت‌های بدن، به‌ویژه در پاها، دست‌ها و حتی ریه‌ها (ادم ریوی) جمع می‌شود که می‌تواند باعث تنگی نفس شدید شود.

  • آنمی یا کم‌خونی: کلیه‌ها هورمونی به نام اریتروپوئیتین تولید می‌کنند که مسئول ساخت گلبول‌های قرمز است. آسیب کلیوی که با کراتینین بالا همراه است، تولید این هورمون را کاهش داده و منجر به خستگی مفرط و کم‌خونی می‌شود.


نکته بسیار مهم: کراتینین بالا به تنهایی یک بیماری نیست، بلکه نشانه‌ای از یک مشکل زیربنایی (مانند دیابت، فشار خون بالا یا عفونت کلیه) است. نادیده گرفتن آن می‌تواند منجر به نارسایی مزمن کلیه شود که در مراحل نهایی نیازمند دیالیز یا پیوند کلیه خواهد بود.

 

درمان کیست کلیه

میزان نرمال کراتین چقدر است؟

میزان نرمال کراتینین در خون، عدد ثابتی برای همه افراد نیست و به عوامل متعددی از جمله سن، جنسیت و توده عضلانی بستگی دارد. کراتینین محصول پسماند فعالیت عضلات است، بنابراین هرچه توده عضلانی فرد بیشتر باشد، سطح طبیعی کراتینین در خون او نیز کمی بالاتر خواهد بود.

در ادامه، محدوده‌های معمول و نرمال کراتینین برای گروه‌های مختلف آورده شده است:

۱. مقادیر نرمال در بزرگسالان

به طور کلی، مردان به دلیل داشتن توده عضلانی بیشتر، سطح کراتینین بالاتری نسبت به زنان دارند:

  • مردان بزرگسال: حدود 0.7 تا 1.3 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (mg/dL)

  • زنان بزرگسال: حدود 0.6 تا 1.1 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (mg/dL)

۲. مقادیر نرمال در کودکان و نوجوانان

در کودکان، سطح کراتینین با رشد بدن و افزایش توده عضلانی به تدریج بالا می‌رود. بنابراین اعداد زیر کاملاً طبیعی هستند:

  • نوزادان: حدود 0.3 تا 1.0 mg/dL (به دلیل سطح کراتینین دریافتی از مادر در بدو تولد)

  • شیرخواران (تا یک سال): حدود 0.2 تا 0.4 mg/dL

  • کودکان (۱ تا ۱۲ سال): حدود 0.3 تا 0.7 mg/dL

  • نوجوانان (۱۳ تا ۱۸ سال): حدود 0.5 تا 1.0 mg/dL


۳. نکات مهم در تفسیر اعداد

  • افراد ورزشکار: کسانی که بدنسازی انجام می‌دهند یا توده عضلانی بسیار زیادی دارند، ممکن است عدد کراتینین آن‌ها کمی بالاتر از حد نرمال آزمایشگاه (مثلاً 1.4 یا 1.5) باشد بدون اینکه مشکلی در کلیه داشته باشند.

  • افراد مسن: با افزایش سن و کاهش توده عضلانی، ممکن است سطح کراتینین پایین بیاید. در این افراد، حتی یک عدد “نرمال” ممکن است نشانه عملکرد ضعیف کلیه باشد، به همین دلیل پزشکان از شاخصی به نام eGFR برای دقت بیشتر استفاده می‌کنند.

  • تک‌کلیه‌ها: افرادی که تنها یک کلیه سالم دارند، سطح نرمال کراتینین آن‌ها معمولاً بین 1.8 تا 1.9 است.

نکته: هر آزمایشگاه ممکن است محدوده نرمال (Reference Range) خاص خود را در برگه آزمایش درج کند که باید بر اساس آن و زیر نظر پزشک تفسیر شود.

درمان کلیه پلی کیستیک بزرگسالان

کراتینین چند نیاز به دیالیز دارد؟

بیماران به‌طور معمول زمانی که مواد زائد بدنشان زیاد می‌شود، نیاز به انجام دیالیز پیدا می‌کنند؛ سطح مواد زائد معمولاً کم کم در بدن افزایش می‌یابد، پزشکان مواد شیمیایی مختلفی را در خون اندازه گیری می‌کنند تا ببینند چه زمان دیالیز برای بیمار لازم می‌شود.

۲ مورد از مهمترین مواد شیمیایی موجود در خون که برای این مورد اندازه گیری می‌شوند، کراتینین و نیتروژن اوره خون است؛ وقتی مقدار این ۲  ماده در خون بالا می‌رود، نشاندهنده این است که توانایی کلیه‌ها برای تصفیه بدن از مواد زائد پایین آمده است.

علت بررسی میزان کراتینین خون:

کلیه ها میزان کراتینین خون را در سطح نرمال نگه می دارند. از این‌ رو میزان کراتینین نمایانگر عملکرد کلیه ها است. بالا بودن میزان کراتینین دلیلی از اختلال در عملکرد کلیه یا بیماری های کلیوی است.

آسیب به کلیه ها باعث افزایش سطح کراتینین در خون می شود. این امر به خاطر عدم دفع کراتینین توسط کلیه اتفاق می افتد. بالا بودن میزان کراتینین که به وسیله آزمایش خون مشخص می ‌شود، علتی از نارسایی های کلیه است.

بالا رفتن سریع کراتینین و اوره:

در بررسی عملکرد کلیه، اندازه گیری کراتینین خون ارزش بیشتری نسبت به اوره دارد. افزایش کراتینین و اوره بر حسب ضایعه به کلیه تقسیم بندی می شود.

# دسته اول آسیب به کلیه

آسیب کلیه ها که از طریق خون باعث ضایعه کلیه ها می شود. برای مثال فردی که دچار خونریزی شدید می شود، بدنبال آن دچار کاهش فشارخون شده و چنانچه بمدت 10 دقیقه کاهش فشار خون ادامه دار شود، کلیه ها از کار می افتند.  مصرف بعضی داروها نیز اثر سمی روی کلیه ها دارد و باعث از کار افتادن کلیه ها می شود که ممکن است برگشت ناپذیر باشد.

# دسته دوم آسیب به کلیه

دسته دوم بیماریهای خود کلیه ها می باشد که باعث بالا رفتن کراتینین و اوره می شود. این بیماری ها مثل عفونت های کلیه، سنگ های متعدد دو طرفه کلیه ها و یا بیماری کیستیک کلیه ها که می توانند باعث نارسائی کلیه (ESRD) شوند و فرد مجبور به پیوند کلیه شود.

# دسته سوم آسیب به کلیه

دسته سوم بعد از کلیه می باشد. معمولا” اگر حالب ها که لوله های برنده ادرار به مثانه هستند، دچار انسداد شوند و این انسداد طولانی شود، کلیه ها دچار نارسائی خواهند شد. مثلا” سنگ های دو طرفه حالب ها که باعث انسداد شده باشد و گاهی بدون سرو صدا این اتفاق رخ می دهد. یا تنگی های مادرزادی محل کلیه به حالب ها که بیشتر در بچه ها دیده می شود و مورد دیگر برگشت ادرار به کلیه ها است که اگر اصلاح نشود باعث نارسائی کلیه می شود.

یکی دیگر از این موردها، بزرگی پروستات می باشد که 10 درصد موارد باعث نارسائی کلیه و بالا رفتن سریع کراتینین و اوره می شود.

بزرگی خوش خیم پروستات در افراد مسن

کمبود کراتینین خون:

در مواقعی وجود دارد که ممکن است مقدار کراتنین  از میزان طبیعی که در بالا ذکر گردید، پایین بیاید، این حالت بخصوص در خانمهای حامله دیده می شود، چون در حاملگی بخصوص در سه ماهه دوم و سوم کار کلیه ها در خانم های حامله دو برابر می شود و کلیه ها نیز بزرگ می شوند.

وقتی عملکرد و کار کلیه افزایش یابد در نتیجه کراتنین زیادتری از کلیه ها دفع می شود و گاهی کراتنین به میزان 8/0 تا 6/0 می رسد و 6 هفته بعد از زایمان کار کلیه ها به حالت طبیعی بر می گردد. در کودکان هم مقدار کراتنین نسبت به افراد بالغ و بزرگترها پایین تر می باشد.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

 

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 15سال دارم وحدود 4 ماهی میشه من خود ارضایی میکنم ومن باعث تکرار ادرارشدم حدود 3 بار در ادرارم یک مایه ی سفید و غلیظ رنگ رو مبینم میخوستم ببینم مشکلم چیه ایا مشکل در پروستاتم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      نگران نباشيد طبيعي است
  • تصویر کاربر nm پنجشنبه ۲۱ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    سلام
    دخترم 24 سالمه مجردم،
    3 ماه که عادت ماهانم همش یک هفته عقب میفته یعنی دیر میشم! قبل از سومین بار دقیق یک روز قبل از پریود شدنم از بیرون قسمت مثانم ، بالای لوبیا ی سمت چپ وقتی دست میزنم یه چیزه دایره مانندی رو حس میکنم که از بیرون هیچ علامتی نداره مثل جوش و اینا نیست! یعنی از بیرون هیچی نیست فقط دست میزنم یه چیزه دایره ای رو حس میکنم درونش الان چند روزه هنوزم هست کلی نگرانم لطفا جواب بدید
    1. تصویر کاربر nm شنبه ۹ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      اضافه کنم که درد هم نداره بهش دست میزنم مثل یه یه چیزه گرد کوچیک حس میشه ، هیچ وقت در طول عمرم سیگار و قلیون و... نکشیدم و خونم توی ادرارم هیچ وقت ندیدم ، 8 ماه پیش هم آزمایش ادرار دادم هیچ خونی توش نبوده... ولی هر از چندگاهی مثلا ماهی 2،3 بار پیش اومده برام که ادرارم کامل خارج نشه و چند قطرش بعد 10 دقیقه بعد که میرم wc میاد که اهمیت نمیدادم فکر میکردم چیزه مهمی نیست..وقتی میشنم در wc ایرانی خیلی کوچیک حس میشه دست میزنم ولی وقتی ایستادم یا میشنم روی صندلی یه کم بزرگ تر حس میشه! چی کار باید بکنم؟؟ نباید دست بزنم بهش؟؟
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      به متخصص زنان مراجعه كنيد
    3. تصویر کاربر nm چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام ممنونم که جواب دادید، بعد از تموم شدن دوره پریودم دیگه کم حسش کردم بعد 10 روز هم به سختی حس میشد یه کم ترس دارم برم دکتر از معاینه میترسم!
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۱ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      ميل با شما مي باشد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علي چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام من ٤٤سال سن دارم زود ارضاع ميشم مشكل قلب هم دارم داروي متوهگزا ميخورم راهنمايي كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      روزي يك عدد قرص پاروكستين به مدت سه ماه ميل كنيد
  • تصویر کاربر ارش چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 2006 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    بیماری بونوئید(ظایعه سرطانی) ناشی از زگیل تناسلی ایا از طریق رابطه جنسی منتقل میشود
    سوال شماره 2
    اگر بونوئید ناشی از زگیل تناسلی زخمی شود و خون ان بر روی دست بریزد و دست بخورد یا مالیده شود به لب و مخاط دهان ایا الوده میشود
    1. تصویر کاربر ارش دوشنبه ۱۸ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      اقای دکتر ممنون میشم اگه جواب بدید
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      هر دو سوال جواب بله مي باشد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ابراهیم چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر محترم. بنده ۳۸سال دارم و ۴ ماه میشه که ازدواج کردم. قبل از ازدواج میل جنسی بسیار بالایی داشتم و هر هفته چندباری رابطه جنسی برقرار میکردم. اینقدر شهوتم زیاد میبود که حتی اگر هرروز رابطه میداشتم باز احساس نیاز میکردم. چند ماه قبل از ازدواجم هیچگونه رابطه نداشتم. اما بعد از عروسیم نه هیچ گونه حسی دارم و اصلا تحریک نمیشم و حتی نعوظ هم ندارم و در طی این چهار ماه فقط تونستم ۳ بار با همسرم نزدیکی کنم. بیشترین مشکلم نعوظ نداشتن میباشد حتی با لمس کردن آلتم. خواهش میکنم راهنماییم کنید و دارویی برای بهبودیم معرفی کنید.
    باتشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      جنبه فكري دارد يك ساعت قبل از نزديكي قرص تادالافيل ميل كنيد
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 628 مشاهده پرسش
    با سلام : میخواستم بدونم بعد از عمل جراحی فتق حدود یکماه از آن گذشته ایا مصرف قرص ویگرا اشکالی ندارد ؟ با توجه به اینکه محل عمل هنوز درد دارد . ممنون میشوم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      خير اشكالي ندارد
  • تصویر کاربر م.اکبری چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    کیستهای متعدد پاراپلویک باحداکثر ابعاد نورده ونه mmدرپلهای میانی وتحتانی کلیه چب.مرد37ساله سابقه خانوادگی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      اكثر افراد مبتلا هستند مهم نيست
  • تصویر کاربر مهرناز دوشنبه ۱۸ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1853 مشاهده پرسش
    سلام
    ممنون از پاسختون
    دکتر پدرم چند وقت قبل به مدت 3 روز قرص های ادرار آور رو قطع کرد و ورم پاها و بدنش بسیار زیاد شد به همین دلیل مجددا مصرف قرص ها رو شروع کرد، با این تفاسیر باز هم نظرتون اینه که قرص های ادرار آور قطع بشن؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۸ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      علت ورم چيست اگر بيماري كليوي دارند حتما بايد مصرف كنند
  • تصویر کاربر خلیل چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 8246 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید اقای دکتر پسری هستم 19 ساله که از سن 15 سالگی دائم و همیشگی خودارضایی میکردم الان دقیقا از سن 19 سالگی مثل قبل نعوظ ندارم گرم مزاجم علاقه زیادی به سکس دارم قبلا نعوظ داشتم اما الان با صحنه تحریک امیز اونم فقط با مالش دست به نعوظ میرسه که با رها کردن دست حدود 7 ثانیه بیشتر دوام نمیاره حتما باید در هنگام فیلم تحریک کننده باید مالش باشه تا به نعوظ برسه اقای دکتر خودارضایی دارم حتی نشده دو روز این کارو نکنم با خودم میگم چند وقتی این کارو ترک کنم شاید نعوظم مثل قبل شه اما با ترک یک روز وسوسه میشم به سکس فیلم دیدن التم باز حالت نیمه نعوظ و به سمت پایین است و با مالش زیاد الت در هنگام فیلم سفت میشه در همین حین به انزال میرسم اقای دکتر وقتی حتی فیلم هم نگاه نمیکنم و فکر به چیزی میکنم و با مالش به نعوظ که میرسم در زیر الت که یک لوله مانند که اب منی از اونجا خارج میشه تا میخوام ارضا بشم خودمو کنترل میکنم که ارضا نشم و باز باعث میشه التم نعوظش هم حتی در همون حالت مالش بخوابه یعنی میشه با ترک کامل خود ارضایی مشکل برگرده نمیدونم چرا خودارضایی که میکنم حالت آرامش بهم دست میده اقای دکتر میترسم زن بگیرم دراینده خیلی میترسم به مشکل بخورم خیلی طوری که اصلا به هیچ دختری ابراز علاقه نمیکنم حتی دور ازدواجم خط کشیدم کسایی هستن که به خاطر کوچیکی الت ازدواج نمیکنن اما من که التم 19 سانته و فقط این مشکل برام پیش اومده چیکار کنم اعصابم خورده ب ولا تو هر سایتیم مشکلمو میگم جوابمو نمیدن خواهش میکنم جوابمو بدین مرسی از توجه تون یا علی
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      آلت شما طبيعي است نگران موارد ديگر نباشيد
  • تصویر کاربر حیدری چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 873 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید لطفا برای درمان راهنماییم کنید 35 سالمه
    مثانه و کلیه ها نرمال
    پروستات 46*32*41 با حجم 32 سی سی
    تصویر کیست 8.5*7.5 میلی متر در خط وسط در پروستات دیده میشود
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      كيست پروستات مهم نيست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 639 مشاهده پرسش
    سلام میشه لطفا بفرمایید درمان کیست اپیدیدیم چیه? آیا با دارو حل میشه?چقدر خطرناکه?
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      نياز به درمان ندارد و هر سال سونو و ازمايش aFP, bHCG بدهيد و درمان ان جراحى است كه چون باعث قطع واز مى شود انجام ندهيد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟