کراتین خون بالا چه خطراتی دارد+ میزان نرمال کراتین

فهرست مطالب

creatinine چیست؟ کراتینین و اوره دو ماده زائد در خون هستند که باید توسط کلیه ها دفع شوند. چون این دو ماده فقط توسط کلیه ها قادر به دفع می باشند، می توان گفت که دفع یا عدم دفع این دو ماده توسط کلیه ها از طرفی عملکرد و یا عدم کارائی و سلامت کلیه ها را نشان می دهد.

معمولا بعد از 50 سالگی مقدار این دو ماده هر 10 سال مقداری از مقدار طبیعی بالاتر می رود، که نشان دهنده کاهش عمل کلیه ها می باشد که با افزایش سن بطور طبیعی به علت کاهش عمل کلیه ها می باشد و لذا اهمیت خاصی نباید به آن داده شود. کراتینین و اوره با آزمایش خون قابل اندازه گیری می باشد.

اوره و کراتنین دو ماده سمی در خون هستند که بدنبال سوخت و ساز مواد غذائی در بدن به وجود می آید. این دو ماده سمی فقط از طرق کلیه ها دفع می شوند.

کراتینین نرمال
 

مقدار طبیعی کراتینین و اوره:

مقدار طبیعی کراتینین خون در مردان ۰٫۸-۱٫۲ mg/dl (در برخی موارد تا ۱٫۵ mg/dl ) و در زنان ۰٫۶-۰٫۹ mg/dl می باشد. مقدار طبیعی اوره خون در بالغین 15-45 mg/dl و در کودکان 10-40 mg/dl می باشد. اگر کراتینین و اوره از این مقدار بالا رود نشان دهنده بیماری کلیه می باشد.

دکتر هوشنگ قوامی : ” کراتینین بالا نشانه بیماری کلیه می باشد.”

مقدار کراتینین خون و اوره وقتی که عملکرد و کارائی دو کلیه از 30 درصد پایین بیاید، در خون بالا می رود و بنابراین می توان نتیجه گرفت مقدار کراتینین و اوره تا زمانیکه کلیه ها تا 30 درصد کار کنند، طبیعی است، در حالیکه عملا” اختلال در عملکرد کلیه ها” وجود دارد.

بنابراین باید برای بررسی عملکرد دقیق کلیه ها در صورت ضرورت، از اسکن ایزوتوپ کلیه ها استفاده کرد که آزمایش بسیار دقیقی است و کار کلیه ها را جداگانه بررسی می کند. افراد مسنی هستند که کراتینین آنها بیشتر از حد طبیعی است که جای نگرانی نخواهد بود و پدیده طبیعی است.

ولی این افراد محدودیت در خوردن گوشت، نمک وجود دارد و اگر دیابت  و یا فشارخون دارند باید کنترل شود. اگرچه بسیاری از مردان در این سن مبتلا به هیچگونه بیماری نیستند. بسیاری از مردانی که کراتینین بین 2-3 دارند، بدون هیچگونه بیماری و با کنترل مصرف گوشت و نمک، زندگی و فعالیت روزانه خود را انجام می دهند.

اوره چیست:

اوره نخست به صورت آمونیاک بوده که از تجزیه آمینواسید ها ساخته شده، آمونیاک به دلیل سمیت زیاد برای بدن مضر است؛ آمونیاک ها در کبد با دی اکسید کربن (توسط یاخته های کبد ایجاد شده) واکنش نشان می دهند و به اوره تبدیل میشود. این عمل باعث کم شدن سمیت آن می شود تا بدن آن را بتواند در خود نگه دارد و در کلیه توسط نفرون ها دفع می شود. اوره، در متابولیسم ترکیبات حاوی نیتروژن در بدن حیوانات نقش مهمی ایفا می‌کند.

وجود اوره در کلیه

عدم دفع کراتینین و اوره:

 در مواقعی که کلیه ها بعلت بیماری دچار کم کاری شوند، دیگر قادر نخواهند بود که اوره و کراتنین را کاملاً از خون دفع کنند و در نتیجه مقدار این دو ماده در خون بالا میروند.

كراتينین بالا در كليه:

بیماری های کلیوی متعددی هستند که اگر کلیه ها به آنها مبتلا شوند، قادر نیستند که اوره و کراتنین را دفع کنند و میزان آنها در خون بالا میرود، و از طرفی بعضی بیماری ها هستند که باعث می شود کلیه ها کاملاً کار خود را از دست بدهند.

علائم کراتینین بالا:

علائم کراتینین خون بالا می تواند سرگیجه، حالت تهوع، خستگی، خشکی پوست، تنگی نفس و ورم باشد.

کراتین خون بالا چه خطراتی دارد؟

  • فشار خون بالا: کلیه‌ها نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارند. وقتی سطح کراتینین بالا می‌رود، بدن در دفع سدیم و آب دچار مشکل شده و این موضوع منجر به افزایش فشار خون می‌شود که خود عامل تخریب بیشتر کلیه‌ها و آسیب به قلب است.

  • بیماری‌های قلبی-عروقی: تجمع مواد زائد در خون، می‌تواند باعث التهاب عروق و فشار مضاعف بر قلب شود. افراد دارای کراتینین بالا در معرض خطر بیشتری برای نارسایی قلبی یا سکته هستند.

  • اختلال در تعادل الکترولیت‌ها: بالا رفتن کراتینین معمولاً با افزایش سطح پتاسیم همراه است. پتاسیم بالا (هایپرکالمی) بسیار خطرناک است زیرا می‌تواند باعث آریتمی قلبی (ضربان نامنظم) و در موارد شدید، ایست قلبی ناگهانی شود.

  • تجمع مایعات (ادم): وقتی کلیه‌ها قدرت دفع مایعات را از دست می‌دهند، این آب اضافی در بافت‌های بدن، به‌ویژه در پاها، دست‌ها و حتی ریه‌ها (ادم ریوی) جمع می‌شود که می‌تواند باعث تنگی نفس شدید شود.

  • آنمی یا کم‌خونی: کلیه‌ها هورمونی به نام اریتروپوئیتین تولید می‌کنند که مسئول ساخت گلبول‌های قرمز است. آسیب کلیوی که با کراتینین بالا همراه است، تولید این هورمون را کاهش داده و منجر به خستگی مفرط و کم‌خونی می‌شود.


نکته بسیار مهم: کراتینین بالا به تنهایی یک بیماری نیست، بلکه نشانه‌ای از یک مشکل زیربنایی (مانند دیابت، فشار خون بالا یا عفونت کلیه) است. نادیده گرفتن آن می‌تواند منجر به نارسایی مزمن کلیه شود که در مراحل نهایی نیازمند دیالیز یا پیوند کلیه خواهد بود.

 

درمان کیست کلیه

میزان نرمال کراتین چقدر است؟

میزان نرمال کراتینین در خون، عدد ثابتی برای همه افراد نیست و به عوامل متعددی از جمله سن، جنسیت و توده عضلانی بستگی دارد. کراتینین محصول پسماند فعالیت عضلات است، بنابراین هرچه توده عضلانی فرد بیشتر باشد، سطح طبیعی کراتینین در خون او نیز کمی بالاتر خواهد بود.

در ادامه، محدوده‌های معمول و نرمال کراتینین برای گروه‌های مختلف آورده شده است:

۱. مقادیر نرمال در بزرگسالان

به طور کلی، مردان به دلیل داشتن توده عضلانی بیشتر، سطح کراتینین بالاتری نسبت به زنان دارند:

  • مردان بزرگسال: حدود 0.7 تا 1.3 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (mg/dL)

  • زنان بزرگسال: حدود 0.6 تا 1.1 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (mg/dL)

۲. مقادیر نرمال در کودکان و نوجوانان

در کودکان، سطح کراتینین با رشد بدن و افزایش توده عضلانی به تدریج بالا می‌رود. بنابراین اعداد زیر کاملاً طبیعی هستند:

  • نوزادان: حدود 0.3 تا 1.0 mg/dL (به دلیل سطح کراتینین دریافتی از مادر در بدو تولد)

  • شیرخواران (تا یک سال): حدود 0.2 تا 0.4 mg/dL

  • کودکان (۱ تا ۱۲ سال): حدود 0.3 تا 0.7 mg/dL

  • نوجوانان (۱۳ تا ۱۸ سال): حدود 0.5 تا 1.0 mg/dL


۳. نکات مهم در تفسیر اعداد

  • افراد ورزشکار: کسانی که بدنسازی انجام می‌دهند یا توده عضلانی بسیار زیادی دارند، ممکن است عدد کراتینین آن‌ها کمی بالاتر از حد نرمال آزمایشگاه (مثلاً 1.4 یا 1.5) باشد بدون اینکه مشکلی در کلیه داشته باشند.

  • افراد مسن: با افزایش سن و کاهش توده عضلانی، ممکن است سطح کراتینین پایین بیاید. در این افراد، حتی یک عدد “نرمال” ممکن است نشانه عملکرد ضعیف کلیه باشد، به همین دلیل پزشکان از شاخصی به نام eGFR برای دقت بیشتر استفاده می‌کنند.

  • تک‌کلیه‌ها: افرادی که تنها یک کلیه سالم دارند، سطح نرمال کراتینین آن‌ها معمولاً بین 1.8 تا 1.9 است.

نکته: هر آزمایشگاه ممکن است محدوده نرمال (Reference Range) خاص خود را در برگه آزمایش درج کند که باید بر اساس آن و زیر نظر پزشک تفسیر شود.

درمان کلیه پلی کیستیک بزرگسالان

کراتینین چند نیاز به دیالیز دارد؟

بیماران به‌طور معمول زمانی که مواد زائد بدنشان زیاد می‌شود، نیاز به انجام دیالیز پیدا می‌کنند؛ سطح مواد زائد معمولاً کم کم در بدن افزایش می‌یابد، پزشکان مواد شیمیایی مختلفی را در خون اندازه گیری می‌کنند تا ببینند چه زمان دیالیز برای بیمار لازم می‌شود.

۲ مورد از مهمترین مواد شیمیایی موجود در خون که برای این مورد اندازه گیری می‌شوند، کراتینین و نیتروژن اوره خون است؛ وقتی مقدار این ۲  ماده در خون بالا می‌رود، نشاندهنده این است که توانایی کلیه‌ها برای تصفیه بدن از مواد زائد پایین آمده است.

علت بررسی میزان کراتینین خون:

کلیه ها میزان کراتینین خون را در سطح نرمال نگه می دارند. از این‌ رو میزان کراتینین نمایانگر عملکرد کلیه ها است. بالا بودن میزان کراتینین دلیلی از اختلال در عملکرد کلیه یا بیماری های کلیوی است.

آسیب به کلیه ها باعث افزایش سطح کراتینین در خون می شود. این امر به خاطر عدم دفع کراتینین توسط کلیه اتفاق می افتد. بالا بودن میزان کراتینین که به وسیله آزمایش خون مشخص می ‌شود، علتی از نارسایی های کلیه است.

بالا رفتن سریع کراتینین و اوره:

در بررسی عملکرد کلیه، اندازه گیری کراتینین خون ارزش بیشتری نسبت به اوره دارد. افزایش کراتینین و اوره بر حسب ضایعه به کلیه تقسیم بندی می شود.

# دسته اول آسیب به کلیه

آسیب کلیه ها که از طریق خون باعث ضایعه کلیه ها می شود. برای مثال فردی که دچار خونریزی شدید می شود، بدنبال آن دچار کاهش فشارخون شده و چنانچه بمدت 10 دقیقه کاهش فشار خون ادامه دار شود، کلیه ها از کار می افتند.  مصرف بعضی داروها نیز اثر سمی روی کلیه ها دارد و باعث از کار افتادن کلیه ها می شود که ممکن است برگشت ناپذیر باشد.

# دسته دوم آسیب به کلیه

دسته دوم بیماریهای خود کلیه ها می باشد که باعث بالا رفتن کراتینین و اوره می شود. این بیماری ها مثل عفونت های کلیه، سنگ های متعدد دو طرفه کلیه ها و یا بیماری کیستیک کلیه ها که می توانند باعث نارسائی کلیه (ESRD) شوند و فرد مجبور به پیوند کلیه شود.

# دسته سوم آسیب به کلیه

دسته سوم بعد از کلیه می باشد. معمولا” اگر حالب ها که لوله های برنده ادرار به مثانه هستند، دچار انسداد شوند و این انسداد طولانی شود، کلیه ها دچار نارسائی خواهند شد. مثلا” سنگ های دو طرفه حالب ها که باعث انسداد شده باشد و گاهی بدون سرو صدا این اتفاق رخ می دهد. یا تنگی های مادرزادی محل کلیه به حالب ها که بیشتر در بچه ها دیده می شود و مورد دیگر برگشت ادرار به کلیه ها است که اگر اصلاح نشود باعث نارسائی کلیه می شود.

یکی دیگر از این موردها، بزرگی پروستات می باشد که 10 درصد موارد باعث نارسائی کلیه و بالا رفتن سریع کراتینین و اوره می شود.

بزرگی خوش خیم پروستات در افراد مسن

کمبود کراتینین خون:

در مواقعی وجود دارد که ممکن است مقدار کراتنین  از میزان طبیعی که در بالا ذکر گردید، پایین بیاید، این حالت بخصوص در خانمهای حامله دیده می شود، چون در حاملگی بخصوص در سه ماهه دوم و سوم کار کلیه ها در خانم های حامله دو برابر می شود و کلیه ها نیز بزرگ می شوند.

وقتی عملکرد و کار کلیه افزایش یابد در نتیجه کراتنین زیادتری از کلیه ها دفع می شود و گاهی کراتنین به میزان 8/0 تا 6/0 می رسد و 6 هفته بعد از زایمان کار کلیه ها به حالت طبیعی بر می گردد. در کودکان هم مقدار کراتنین نسبت به افراد بالغ و بزرگترها پایین تر می باشد.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

 

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر داود چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام من با قرص ویزارسین نعوظ ایجاد میشود ولی هر کار میکنم منی خارج نمیشود ایا میتوانم از دستگاه پروپ استفاده کنم یا پروپ فقط مخصوص کسانی است که ضایعه نخاعی دارند؟
    قیمت ان چقدر است؟
    ایا باید با عمل جراحی دستگاه کارگذاشته شود ؟
    ایا نیاز به تجویز پزشک ارولوژ دارد یا به صورت ازاد فروخته میشود؟
    از کجا میشود تهیه کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام شما نيازي به دستگاه پروپ نداريد ، بايد علت عدم خروج مني را پيدا كرد . ممكن است مني شما وارد مثانه مي شود كه به طور شايع در بيماران اينطور بوده بنابراين يك روز صبح عمل جنسي انجام دهيد وادرار بعد از نزديكي را به آزمايشگاه بدهيد كه مشخص شود در ادرار اسپرم ديده مي شود يا خير وبه آزمايشگاه هم مشكل خود را بگوييد كه متوجه شود و جواب آزمايش را ارسال كنيد تا درمان انجام شود .
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت دکتر قوامی
    من 39 سالم هست و 10 سال هست که ازدواج کردم
    از خرداد امسال دچار مشکل عدم نعوظ یا نعوظ ناقص شدم و دکتر رفتم و به من قرص Paxil 20 میل بهم دادن و گفتن که مشکل دهنی هست
    من یکبار آنژیو کردم البته فنر ندارم ولی گرفتگی رگ فرعی دارم که دارو میخورم
    الان آسپرین ؛ Dorocontin 2.6 ؛ Metohexal 47.5 ؛ Plavix 75 مصرف میکنم

    راستش فکر میکنم مشکل روانی باشه و اعتماد به نفسم رو از دست دادم
    دارویی هست تا مصرف کنم و به نعوظ کمک کنه ؟

    سپاس از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      به طور بسيار زياد عدم نعوظ در افرادي ديده مي شود كه مبتلا به ١- ديابت ٢- بيماري فشار خون ٣- بيماري قلبي وكهولت سن و كاهش هورمونهاي جنسي باشدو ٥٠ درصد هم در افرادي كه مشكلات فكري - ذهني و ساير مشكلات عديده ديگر باشند ، با توجه به سن شما بيماري وجود ندارد بنابراين مسئله شما فكري است با حل آن بهبودي حاصل خواهد شد تا رفع مشكل يك ساعت قبل از نزديكي قرص تادالافيل ٢٠ ميكروگرم يك ساعت قبل از عمل جنسي ميل كنيد اميد به درمان داشته باشيد در غير اينصورت بايد توسط روانپزشك ويزيت شويد
  • تصویر کاربر کیهان چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    آقای دکتر من و همسرم 5 سال ازدواج کردیم و یک سال برای بارداری اقدام کردیم، همسرم به دلیل پلی کیستیک 7 دوره هم ‏داروی تخمک گذاری مصرف کردند و یک بار هم ‏iui‏ انجام دادیم ولی باردار نشدند. در معاینه من هم واریکوسل درجه بین دو و ‏سه تشخیص داده شد و آزمایش اسپرموگرام ام خدمتتان ارسال شد. سؤالی که از خدمتتان دارم این است که عمل واریکوسل من ‏شانس بارداری را با توجه به مدارک پزشکی ام افزایش میدهد؟
    اگر عمل جراحی را پیشنهاد میفرمائید، به دلیل اینکه ساکن شهرکرد هستم و متاسفانه این امکان فراهم نیست تا برای جراحی ‏واریکوسل به روش ‏میکروسکوپیک به حضور خودتان برسم، لطفاٌ در صورت امکان یکی از همکارانتان را در شهرکرد یا ‏اصفهان که مورد تائیدتان ‏است را معرفی بفرمائید (ترجیحاً این عمل را در مراکز درمانی دولتی انجام دهند).‏
    با تشکر ‏
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      آزمايش رويت شد طبيعي مي باشد ولي هر ٦ ماه يك آزمايش اسپرم براي چك أپ بدهيد اگر تغيير كرد ان موقع بايد خمل كنيد
  • تصویر کاربر همایون جمعه ۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1335 مشاهده پرسش
    سلام عرض میکنم من در قبرس زندگی میکنم. و بخاطر مشکل زبان نمیتونم با دکتر های اینجا ارتباط برقرار کنم. اقای دکتر من ۵۳ ساله هستم و میل زیادی به رابطه جنسی دارم و حداقل هفته ای ۴ بار رابطه دارم. ولی حدوداً ۶ ماه است که هنگام انزال و خروج منی هیچ چیز حس نمیکنم. لطفا مرا راهنمایی کنید ‌. بسیار سپاسگژارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      عدم خروج مني نيز به بررسي دارد . گاهي وقتي فرد موقع عمل جنسي انزال خارج نشود ممكن است به علت بعضي بيماري ها مثلا ديابت وارد مثانه شود و گاهي بدليل مسائل فكري اصلا مني وارد مجرا نمي شود كه وارد مثانه شود يا خارج شود ، بنابراين اگر مشكل فكري داريد حل كنيد و نگران و مظطرب نباشيد . براي تشخيص اينكه آيا مني وارد مثانه مي شود يا خير بايد صبح نزديكي داشته باشيد ودر منزل ادرار نكنيد و ادرار بعد از نزديكي را به آزمايشگاه مي دهيد كه آيا اسپرم در ادرار وجود دارد يا نه . فعلا مي توانيد از قرص imipramin ١٠ ميلي گرم هر ٨ ساعت يك عدد ميل كنيد ولي خارج نشدن مني نگران كننده نمي باشد
    2. تصویر کاربر همایون پنجشنبه ۵ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام وسپاس از شما
      هنگام انزال منی به حد کافی خارج میشود
      ولی خروج ان که در واقع اوج لذت هست را حس تمیکنم
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      اين مورد اولين بار است مي شود نگران نباشيد همسر شما بيشتر شما را تحريك كنند
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ش چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید در مورد نعوذ سوال داشتم من حدود شیش سال است ازدواج کردم الان دوسال میشه که مشکل نعوذ وبی میلی دارم چند بار هم دکتر رفتم که داروهای تادافیل و...هم استفاده کردم ولی اثری نداشته وبعد از ترک آنها دوباره به حالت اولیه برگشتم.میشه بگید چیکار باید بکنم تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سن خود را اطلاع نداده ايد . علت اختلال نعوظ يا بيماري است وهم مسائل فكري- ذهني مي باشد. بيماري ها مثل ديابت ، فشار خون ، بيماري قلبي مي باشد . اگر هيچگونه بيماري نداريد سعي كنيد مشكلات فكري - ذهني خود را حل كنيد وهمسرتان موقع نزديكي شما را شديدا تحريك كنند. اگر نتيجه اي حاصل نشد بايد از داروي تزريقي در آلت استفاده كنيد كه بايد مراجعهه كنيد
  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    سالار:
    با سلام حمید 33ساله مدت 7ساله ازدواج کردم وهنوز صاحب فرزند نشدم شهریور امثال طبق اعلام پزشک معالج واریکوسل عمل کردم یک ماه پیش ازمایش اسپرم دادم مشخص شد که میزان اسپرم کم ولی سرعت اسپرم ها خوب هستند چند سالی هست احساس می کنم عفونت بدنم باعث کاهش اسپرم شده چون دمای بدنم بیش از اندازه گرم هست حتی تو فصل سرما بعدش عفونت لثه هم دارم وگاهی اوقات سوزش وتکرر ادرار دارم می خواستم بدونم آیا عفونت باعث عدم باروری من شده یا خیر اگر چنین است راه حل ان چیست
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر عفونت در قسمت غدد تناسلي مثل بيضه ، پروستات ، اپيديديم ويا كيسه مني باشد بله باعث كم شدن حركتو تعداد اسپرم عا مي شود ولي عفونت جاهاي ديگر بدن روي اسپرم اثري نداردم
  • تصویر کاربر میلاد جمعه ۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    با سلام
    الان چند وقته یک موضوعی نگرانم کرده قبلا چند باری خود ارضایی انجام دادم الان موضوعی ک برام پیش اومده جنب ک میشم اون حالت فبلا رو نداره مثل اب شفاف و اون غلظت نداره این موضوع نگرانم کرده و بوی نامطبوع میده ....لطفا راهنماییم کنیم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      اولين توصيه اينجانب ترك خود ارضايي است چون در آينده مشكلات فراواني را ايجاد مي كند .تغييرات مني را كه ذكر مي كرده ايد مربوط به ترشح پروستات و كيسه مني مي باشد . نگران و مظطرب نباشيد .
    2. تصویر کاربر میلاد چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام مجدد
      الان یه ساله بیشتر ترک کردم .مشکلی پسش نمیاد برا زمان متاهلی؟؟؟؟
    3. تصویر کاربر میلاد چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام مجددد
      یک سال بیشتره ترک کردم چرا تو هیچ کتابی از عوارضش چیزی ننوشتن
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      چرا در كتاب هاي روانپزشكي و روانشناسي نوشته شده . مطمئن باش در آينده هيچ مشكلي در خصوص ازدواج براي شما بوجود نخواهد آمد .
    5. تصویر کاربر میلاد چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      ممتون از راهنماییتون
    6. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۶ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      مطًمعئن باشيد كه براي ازدواج شما هيچگونه مشكلي بوجود نمي آورد . شما چرا تمام فكر خود را معطوف به رنگ وغلظت مني كرده ايد . روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در آب گرم بنشينيد هر بار ١٥ دقيقه به مدت ١٠ روز اصلا فكر خود را منحرف مسائل خوب كنيد
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.۴۱ سالمه و متاهل.پارسال عفونت مثانه گرفتم و سوزش ادرار شدم.با مصرف دارو خوب شدم.بعد چند ماه متوجه شدم زگیل تناسلی دارم که لیزر کردم و الان ندارم اما شیش ماه پوست بیضم قرمز متمایل به کبودی که متناوب خوب میشه و دوباره عود میکنه.آقای دکتر بیضم سه روز درد گرفته وقتی دست میزنم به بیضه سمت چپم رگهای منتهی به بیضه متورم و درد میکنه بدون سوزش ادار هستم.درد جوریه که احساس میکنم به سمت چپ و کلیم میکشه.و رنگ پوست بیضم قرمز متمایل به کبود.درد قابل تحمل.ممنون میشم راهنماییم بکنی خیلی استرس دارم.خدا خیرتون بده
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      مدرد بيضه احتمالا مربوط به التهاب پروستات است براي رفع درد بيضه اين دستورات را انجام دهيد ١- روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در آب گرم بنشينيد ١٠ روز ٢- از انجام كارهاي سنگين خود داري كنيد ٣ - عمل جنسي داشته باشيد ٤- و روزي يك عدد ديكلوفناك ١٠٠ ميلي گرم شياف كنيد
  • تصویر کاربر هادی دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    با سلام .اینجانب آزمایش اسپرم انجام داده ام که نتیجه آن به شرح پیوست می باشد ودکتر متخصص برایم دارو نوشته که لیست داروها نیز پیوست میباشد. خواهشمند است درخصوص ازمایش و داروها اظهارنظر فرمایید و آیا خوردن این داروها لازم است یا خیر. ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      آزمايش شما طبيعي است و نيازي به هيچگونه دارويي نمي باشد ولي براي بررسي باروري دو بار بايد آزمايش انجام شود
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    دلیل کم شدن منی تبدیل به چند قطره شدن و بی رنگ شدنش چیست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      مقدار مني را آزمايشگاه تعيين مي كند و معمولا مقدار طبيعي آن ١ سي سي تا ٥ سي سي مي باشد و اگر آزمايشگاه مقدار ١ سي سي يا كمتر را اعلام كند بدنبال علت آن كه بسيار زياد است مي گرديم بنابراين شما قادر نيستيد كه كم بودن مني را تشخيص دهيد و رنگ مني هم مربوط به پروستات است كه اهميتي ندارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 639 مشاهده پرسش
    سلام میشه لطفا بفرمایید درمان کیست اپیدیدیم چیه? آیا با دارو حل میشه?چقدر خطرناکه?
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      نياز به درمان ندارد و هر سال سونو و ازمايش aFP, bHCG بدهيد و درمان ان جراحى است كه چون باعث قطع واز مى شود انجام ندهيد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟