کراتین خون بالا چه خطراتی دارد+ میزان نرمال کراتین

فهرست مطالب

creatinine چیست؟ کراتینین و اوره دو ماده زائد در خون هستند که باید توسط کلیه ها دفع شوند. چون این دو ماده فقط توسط کلیه ها قادر به دفع می باشند، می توان گفت که دفع یا عدم دفع این دو ماده توسط کلیه ها از طرفی عملکرد و یا عدم کارائی و سلامت کلیه ها را نشان می دهد.

معمولا بعد از 50 سالگی مقدار این دو ماده هر 10 سال مقداری از مقدار طبیعی بالاتر می رود، که نشان دهنده کاهش عمل کلیه ها می باشد که با افزایش سن بطور طبیعی به علت کاهش عمل کلیه ها می باشد و لذا اهمیت خاصی نباید به آن داده شود. کراتینین و اوره با آزمایش خون قابل اندازه گیری می باشد.

اوره و کراتنین دو ماده سمی در خون هستند که بدنبال سوخت و ساز مواد غذائی در بدن به وجود می آید. این دو ماده سمی فقط از طرق کلیه ها دفع می شوند.

کراتینین نرمال
 

مقدار طبیعی کراتینین و اوره:

مقدار طبیعی کراتینین خون در مردان ۰٫۸-۱٫۲ mg/dl (در برخی موارد تا ۱٫۵ mg/dl ) و در زنان ۰٫۶-۰٫۹ mg/dl می باشد. مقدار طبیعی اوره خون در بالغین 15-45 mg/dl و در کودکان 10-40 mg/dl می باشد. اگر کراتینین و اوره از این مقدار بالا رود نشان دهنده بیماری کلیه می باشد.

دکتر هوشنگ قوامی : ” کراتینین بالا نشانه بیماری کلیه می باشد.”

مقدار کراتینین خون و اوره وقتی که عملکرد و کارائی دو کلیه از 30 درصد پایین بیاید، در خون بالا می رود و بنابراین می توان نتیجه گرفت مقدار کراتینین و اوره تا زمانیکه کلیه ها تا 30 درصد کار کنند، طبیعی است، در حالیکه عملا” اختلال در عملکرد کلیه ها” وجود دارد.

بنابراین باید برای بررسی عملکرد دقیق کلیه ها در صورت ضرورت، از اسکن ایزوتوپ کلیه ها استفاده کرد که آزمایش بسیار دقیقی است و کار کلیه ها را جداگانه بررسی می کند. افراد مسنی هستند که کراتینین آنها بیشتر از حد طبیعی است که جای نگرانی نخواهد بود و پدیده طبیعی است.

ولی این افراد محدودیت در خوردن گوشت، نمک وجود دارد و اگر دیابت  و یا فشارخون دارند باید کنترل شود. اگرچه بسیاری از مردان در این سن مبتلا به هیچگونه بیماری نیستند. بسیاری از مردانی که کراتینین بین 2-3 دارند، بدون هیچگونه بیماری و با کنترل مصرف گوشت و نمک، زندگی و فعالیت روزانه خود را انجام می دهند.

اوره چیست:

اوره نخست به صورت آمونیاک بوده که از تجزیه آمینواسید ها ساخته شده، آمونیاک به دلیل سمیت زیاد برای بدن مضر است؛ آمونیاک ها در کبد با دی اکسید کربن (توسط یاخته های کبد ایجاد شده) واکنش نشان می دهند و به اوره تبدیل میشود. این عمل باعث کم شدن سمیت آن می شود تا بدن آن را بتواند در خود نگه دارد و در کلیه توسط نفرون ها دفع می شود. اوره، در متابولیسم ترکیبات حاوی نیتروژن در بدن حیوانات نقش مهمی ایفا می‌کند.

وجود اوره در کلیه

عدم دفع کراتینین و اوره:

 در مواقعی که کلیه ها بعلت بیماری دچار کم کاری شوند، دیگر قادر نخواهند بود که اوره و کراتنین را کاملاً از خون دفع کنند و در نتیجه مقدار این دو ماده در خون بالا میروند.

كراتينین بالا در كليه:

بیماری های کلیوی متعددی هستند که اگر کلیه ها به آنها مبتلا شوند، قادر نیستند که اوره و کراتنین را دفع کنند و میزان آنها در خون بالا میرود، و از طرفی بعضی بیماری ها هستند که باعث می شود کلیه ها کاملاً کار خود را از دست بدهند.

علائم کراتینین بالا:

علائم کراتینین خون بالا می تواند سرگیجه، حالت تهوع، خستگی، خشکی پوست، تنگی نفس و ورم باشد.

کراتین خون بالا چه خطراتی دارد؟

  • فشار خون بالا: کلیه‌ها نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارند. وقتی سطح کراتینین بالا می‌رود، بدن در دفع سدیم و آب دچار مشکل شده و این موضوع منجر به افزایش فشار خون می‌شود که خود عامل تخریب بیشتر کلیه‌ها و آسیب به قلب است.

  • بیماری‌های قلبی-عروقی: تجمع مواد زائد در خون، می‌تواند باعث التهاب عروق و فشار مضاعف بر قلب شود. افراد دارای کراتینین بالا در معرض خطر بیشتری برای نارسایی قلبی یا سکته هستند.

  • اختلال در تعادل الکترولیت‌ها: بالا رفتن کراتینین معمولاً با افزایش سطح پتاسیم همراه است. پتاسیم بالا (هایپرکالمی) بسیار خطرناک است زیرا می‌تواند باعث آریتمی قلبی (ضربان نامنظم) و در موارد شدید، ایست قلبی ناگهانی شود.

  • تجمع مایعات (ادم): وقتی کلیه‌ها قدرت دفع مایعات را از دست می‌دهند، این آب اضافی در بافت‌های بدن، به‌ویژه در پاها، دست‌ها و حتی ریه‌ها (ادم ریوی) جمع می‌شود که می‌تواند باعث تنگی نفس شدید شود.

  • آنمی یا کم‌خونی: کلیه‌ها هورمونی به نام اریتروپوئیتین تولید می‌کنند که مسئول ساخت گلبول‌های قرمز است. آسیب کلیوی که با کراتینین بالا همراه است، تولید این هورمون را کاهش داده و منجر به خستگی مفرط و کم‌خونی می‌شود.


نکته بسیار مهم: کراتینین بالا به تنهایی یک بیماری نیست، بلکه نشانه‌ای از یک مشکل زیربنایی (مانند دیابت، فشار خون بالا یا عفونت کلیه) است. نادیده گرفتن آن می‌تواند منجر به نارسایی مزمن کلیه شود که در مراحل نهایی نیازمند دیالیز یا پیوند کلیه خواهد بود.

 

درمان کیست کلیه

میزان نرمال کراتین چقدر است؟

میزان نرمال کراتینین در خون، عدد ثابتی برای همه افراد نیست و به عوامل متعددی از جمله سن، جنسیت و توده عضلانی بستگی دارد. کراتینین محصول پسماند فعالیت عضلات است، بنابراین هرچه توده عضلانی فرد بیشتر باشد، سطح طبیعی کراتینین در خون او نیز کمی بالاتر خواهد بود.

در ادامه، محدوده‌های معمول و نرمال کراتینین برای گروه‌های مختلف آورده شده است:

۱. مقادیر نرمال در بزرگسالان

به طور کلی، مردان به دلیل داشتن توده عضلانی بیشتر، سطح کراتینین بالاتری نسبت به زنان دارند:

  • مردان بزرگسال: حدود 0.7 تا 1.3 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (mg/dL)

  • زنان بزرگسال: حدود 0.6 تا 1.1 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (mg/dL)

۲. مقادیر نرمال در کودکان و نوجوانان

در کودکان، سطح کراتینین با رشد بدن و افزایش توده عضلانی به تدریج بالا می‌رود. بنابراین اعداد زیر کاملاً طبیعی هستند:

  • نوزادان: حدود 0.3 تا 1.0 mg/dL (به دلیل سطح کراتینین دریافتی از مادر در بدو تولد)

  • شیرخواران (تا یک سال): حدود 0.2 تا 0.4 mg/dL

  • کودکان (۱ تا ۱۲ سال): حدود 0.3 تا 0.7 mg/dL

  • نوجوانان (۱۳ تا ۱۸ سال): حدود 0.5 تا 1.0 mg/dL


۳. نکات مهم در تفسیر اعداد

  • افراد ورزشکار: کسانی که بدنسازی انجام می‌دهند یا توده عضلانی بسیار زیادی دارند، ممکن است عدد کراتینین آن‌ها کمی بالاتر از حد نرمال آزمایشگاه (مثلاً 1.4 یا 1.5) باشد بدون اینکه مشکلی در کلیه داشته باشند.

  • افراد مسن: با افزایش سن و کاهش توده عضلانی، ممکن است سطح کراتینین پایین بیاید. در این افراد، حتی یک عدد “نرمال” ممکن است نشانه عملکرد ضعیف کلیه باشد، به همین دلیل پزشکان از شاخصی به نام eGFR برای دقت بیشتر استفاده می‌کنند.

  • تک‌کلیه‌ها: افرادی که تنها یک کلیه سالم دارند، سطح نرمال کراتینین آن‌ها معمولاً بین 1.8 تا 1.9 است.

نکته: هر آزمایشگاه ممکن است محدوده نرمال (Reference Range) خاص خود را در برگه آزمایش درج کند که باید بر اساس آن و زیر نظر پزشک تفسیر شود.

درمان کلیه پلی کیستیک بزرگسالان

کراتینین چند نیاز به دیالیز دارد؟

بیماران به‌طور معمول زمانی که مواد زائد بدنشان زیاد می‌شود، نیاز به انجام دیالیز پیدا می‌کنند؛ سطح مواد زائد معمولاً کم کم در بدن افزایش می‌یابد، پزشکان مواد شیمیایی مختلفی را در خون اندازه گیری می‌کنند تا ببینند چه زمان دیالیز برای بیمار لازم می‌شود.

۲ مورد از مهمترین مواد شیمیایی موجود در خون که برای این مورد اندازه گیری می‌شوند، کراتینین و نیتروژن اوره خون است؛ وقتی مقدار این ۲  ماده در خون بالا می‌رود، نشاندهنده این است که توانایی کلیه‌ها برای تصفیه بدن از مواد زائد پایین آمده است.

علت بررسی میزان کراتینین خون:

کلیه ها میزان کراتینین خون را در سطح نرمال نگه می دارند. از این‌ رو میزان کراتینین نمایانگر عملکرد کلیه ها است. بالا بودن میزان کراتینین دلیلی از اختلال در عملکرد کلیه یا بیماری های کلیوی است.

آسیب به کلیه ها باعث افزایش سطح کراتینین در خون می شود. این امر به خاطر عدم دفع کراتینین توسط کلیه اتفاق می افتد. بالا بودن میزان کراتینین که به وسیله آزمایش خون مشخص می ‌شود، علتی از نارسایی های کلیه است.

بالا رفتن سریع کراتینین و اوره:

در بررسی عملکرد کلیه، اندازه گیری کراتینین خون ارزش بیشتری نسبت به اوره دارد. افزایش کراتینین و اوره بر حسب ضایعه به کلیه تقسیم بندی می شود.

# دسته اول آسیب به کلیه

آسیب کلیه ها که از طریق خون باعث ضایعه کلیه ها می شود. برای مثال فردی که دچار خونریزی شدید می شود، بدنبال آن دچار کاهش فشارخون شده و چنانچه بمدت 10 دقیقه کاهش فشار خون ادامه دار شود، کلیه ها از کار می افتند.  مصرف بعضی داروها نیز اثر سمی روی کلیه ها دارد و باعث از کار افتادن کلیه ها می شود که ممکن است برگشت ناپذیر باشد.

# دسته دوم آسیب به کلیه

دسته دوم بیماریهای خود کلیه ها می باشد که باعث بالا رفتن کراتینین و اوره می شود. این بیماری ها مثل عفونت های کلیه، سنگ های متعدد دو طرفه کلیه ها و یا بیماری کیستیک کلیه ها که می توانند باعث نارسائی کلیه (ESRD) شوند و فرد مجبور به پیوند کلیه شود.

# دسته سوم آسیب به کلیه

دسته سوم بعد از کلیه می باشد. معمولا” اگر حالب ها که لوله های برنده ادرار به مثانه هستند، دچار انسداد شوند و این انسداد طولانی شود، کلیه ها دچار نارسائی خواهند شد. مثلا” سنگ های دو طرفه حالب ها که باعث انسداد شده باشد و گاهی بدون سرو صدا این اتفاق رخ می دهد. یا تنگی های مادرزادی محل کلیه به حالب ها که بیشتر در بچه ها دیده می شود و مورد دیگر برگشت ادرار به کلیه ها است که اگر اصلاح نشود باعث نارسائی کلیه می شود.

یکی دیگر از این موردها، بزرگی پروستات می باشد که 10 درصد موارد باعث نارسائی کلیه و بالا رفتن سریع کراتینین و اوره می شود.

بزرگی خوش خیم پروستات در افراد مسن

کمبود کراتینین خون:

در مواقعی وجود دارد که ممکن است مقدار کراتنین  از میزان طبیعی که در بالا ذکر گردید، پایین بیاید، این حالت بخصوص در خانمهای حامله دیده می شود، چون در حاملگی بخصوص در سه ماهه دوم و سوم کار کلیه ها در خانم های حامله دو برابر می شود و کلیه ها نیز بزرگ می شوند.

وقتی عملکرد و کار کلیه افزایش یابد در نتیجه کراتنین زیادتری از کلیه ها دفع می شود و گاهی کراتنین به میزان 8/0 تا 6/0 می رسد و 6 هفته بعد از زایمان کار کلیه ها به حالت طبیعی بر می گردد. در کودکان هم مقدار کراتنین نسبت به افراد بالغ و بزرگترها پایین تر می باشد.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

 

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت شما
    من 24 دارم حدود 3 هفته ی میشه که از ناحیه ی پایین کمر و کلیه ها و کشاله ی چپم احساس درد میکنم و پزشک مراجعه کردم و بعد از سنوگرافی گفتن که مشکلی مشاهده نمیشه ولی این درد هنوز ادامه داره وهمچنین موقع رابطه ی جنسی متوجه میشم که منی به طور کامل از بدنم خارج نمیشه و احساس گرفتگی مجرای ادراری دارم و ادرارم با فشار کافی دفع نمیشه. و بعد توی ادارم منی دفع میشه میخواستم دلیل و راه درمانشو بدونم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      شما التهاب پروستات داريد ، اين دستوراات را انجام دهيد ١- عمل جنسي داشته باشيد ٢- روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه در آب گرم بنشينيد ٣- ادرار خود را زود تخليه كنيد ٤- شياف ديكلوفناك ١٠٠ ميلي گرم استعمال كنيد به مدت ٧ روز
  • تصویر کاربر علی جمعه ۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام، من 40 سالمه و 2-3 سال پیش با عفونت پروستانم 18 سی سی شد و دوره درمان رو تکمیل کردم، در آزمایش جدید هیچ نکته منفی در پروستاتم نبود و در سونو هم 13 سی سی حجم دارم، اما امروز در منی خروجیم 2 لکه کوچک خون دیدم، میخواستم بدونم با وجود اینکه آزمایشاتم خوبه این به چه معناست؟ سپاسگزارم🙏
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      خون در مني مهم نيست و خود به خود خوب مي شود ولي اين دستورات را انجام دهيد ١- گذاشتن شياف ايندومتاسين ١٠٠ ميلي گرم به مدت ١٠ روز ٢- روزي دو بار در آب گرم بنشينيد ١٠ روز
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    ممنون بابت پاسخگویی تون
    شما فقط شیاف ایندومتاسین تجویز کردید و نشستن در اب گرم و عمل جنسی و تخلیه زود ادرار
    یعنی الان ایندومتاسین رو یک ماه ادامه بدم؟
    به این جهت میپرسم که سری قبل فرمودید دوره دارو ده روزه
    البته با همین ده روز خیلی علایم کم شده اما محو نشده
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      اولا نگران و مظطرب نباشيد و گر نه هرگز خوب نمي شويد . درمان را يك بار ديگر تكرار كنيد
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    سوال قبلیم با رهگیری t21ni06113 بود و تجویز شیاف ایندومتاسین
    بعد از ده روز یه مقدار بهترم اما سوزش زیر بیضه از بین نرفته کاملا ( اول که متوجه بیماری شدم درد در بیضه الت کشاله ران و فاصله مقعد تا بیضه بودبعد از مراجعه به اورولوژیست و استفاده از ترازوسین بیست روز بدون هیچ علامتی بعد از روز بیستم علایم برگشت منتها دردها کمترشد و خارش در ناحیه تناسلی بیشتر شد و الان بعد از مصرف ایندومتاسین درد و خارش ندارم اما زیر بیضه میسوزه و گاهی هم کشاله ران اذیتم میکنه و حالت طبیعی نداره
    در اب گرم هم میشینم حداقل هفته ای یک بار هم عمل جنسی دارم
    چه کنم اقای دکتر هراسم از اینه که مزمن بشه بیماری؟!
    فقط نگین درمانی نداره که از زندگی ساقط میشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      دارو هاي كه براي شما تجويز كردم تا ٤ هفته مصرف كنيد در صورت عدم بهبودي مراجعه كنيد در ضمن بيش از حد نگران و مظطرب هستيد
  • تصویر کاربر سیدوحیدمیرشفیعی پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر دختر من سه ساله است پنچ روز پیش عمل کرده و قسمت انسداد حالب برداشته شده و فنر کار گذاشتند الان بعد پنج روز فنر به طور خودکار در امده به همراه ادرار الان نگرانم که دکتر جراح گفته یک ماه باید بمونه بعد در میاریم الان چرا در امده
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      قطر فنر ( استنت ) كمتر از قطر حالب بوده و با فشار ادرار خارج شده ودر ضمن اگر عمل جراحي تنگي مجرا بدون فنر مي شد خيلي بهتر بود و اكنون دو باره استنت بايد گذاشته شود
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 751 مشاهده پرسش
    من باید برای ازدواج ازمایش سمن بدهم اصلا در حالت ایستاده قادر به خود ارضایی نیستم ولی وقتی به پشت روی شکم میخابم و کمی التم را روی تشک مالش میدهم انزال انجام میشود ایا راه حلی بابت اینکه من ایستاده نمیتوانم خودانزالی کنم وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      توصيه جدي من به شما اينستكه خود ارضايي را ترك كنيد و طبيعي است روي شكم انزال بهتر صورت ميگيرد چون فكر مي كنيد با كسي هم بستر هستيد
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      روزي دو بار در آب گرم بنشينيد و عمل جنسي داشته باشيد و شياف ديكلوفناك روزي يك عدد بگذاريد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر جواد پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    سلام من دوهفته هس موقع ارضا شدن در سمت چپ بیضم احساس درد میکنم طرف پایین در حالت عادی درد نمیکنه ولی موقع نشستن روی صندلی کمی درد میکنه ولی بعد اروم میشه لطفا راهنماییم کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      جواب داده شد
  • تصویر کاربر نظر پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    چندروز قبل سوال کردم راجع به التهاب پروستات جواب من را دادید ممنونم...در حال حاضر قسمت مثانه وزیر شکم سمت چپ وراست نزدیکی آلت که همان قسمت مثانه درد دارم رفتم دکتر سونو شدم که تشخیص دکتربر این هست که سنگ سه میلیمتری در قسمت تحتانی سمت راست کلیه وجود دارد وجزیی از آلتم طیبعی نیست و وزیر شکم هم درد دارم ...ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر سنگي وجود دارد بايد tul شود تا سنگ حالب خرد شود و مشكل شما بر طرف شود
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب همسر من 47 ساله هستن که در آزمایش های سالیانه که هفته گذشته انجام دادیم psa:۴.۷نشان داده است پس از مراجعه به پزشک سونوگرافی نوشتن که نتیجه را خدمتتان ارسال میکنم میخواستم نطر جنابعالی را دراین مورد بدونم با تشکر
    Bladder wall thickness is normal
    No stone or SOL is seen in the bladder
    After voiding 100cc residue is seen
    Prostate is enlarged(56cc) and has heterogeneous echo_pattern in favor of BPHcorrelation with serum PSA advised
    No free fluid is see
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      اين دستورات انجام شود ١- روزي دو بار در آب گرم نشتسته شود ده روز ٢- عمل جنسي داشته باشند ٣- ادرار خود را زود تخليه كنيد ٤- روزي يك عدد شياف ايندومتاسين استعمال شود
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      دو هفته بعد سونوگرافي مثانه پر و خالي انجام شود و مرا مطلع كنيد
    3. تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام آقای دکتر ممنون از اینکه پاسخگو بودید و پیگیر برای من خیلی ارزشمند بود که پاسخ دادید میخواستم بدون جای نگرانی نیست خیلی استرس دارم ممنون میشم پاسخ بدید
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      نگراني واظطراب را از خود دور كنيد بيماري شما بهبود مي يابد
    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      نگراني واظطراب را از خود دور كنيد بيماري شما بهبود مي يابد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر م پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 581 مشاهده پرسش
    با سلام .
    ببخشید آقای دکتر خواستم بپرسم که من سالهای زیادی درگیر عمل بد خود ارضایی شدم...سالهای زیادی...شاید حدود 13 سال و این کار رو خیلی زیاد انجام میدادم...شاید 2 روزی یکبار یا 1.5 روزی یکبار....تمام تلاشم این بود که ترک کنم اما نمیتونستم. تقریبا حدود 20 روز هست که ورزش شروع کردم...اونقدر میدوم که دیگه تمام انرژیم صرف شه و توان این کار نداشته باشم.هرشب 1 ساعت ورزش دو...از وقتی اینکار شروع کردم تقریبا تمایل جنسی خیلی فروکش کرده و اینبار 20 روز شد که اینکار نکردم.... من واقعا میخوام این کار ترک کنم اما نگرانم که چرا این 20 روزه من از نظر جنسی اینقدر سرد شدم!!واقعا این از تاثیر ورزشه و مثبته؟ !! شایدم این تعادل بدن من هست و من با ورزش بدنمو متعادل کردم ......گرچه الان هم در نعوظ و ....مشکلی ندارم اما به کیفیت گذشته ها نیست>......آیا این ورزش برا بدن من خوبه و من این کار را ادامه بدم و اینکه این مشکل خیلی جزیی نعوظ به واسطه ورزش دوباره برمیگرده؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      به شما در مورد ترك خود ارضايي تبريك مي گوييم كاهش ميل جنسي زود گذر است و استرس يا اظطراب نداشته باشيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 639 مشاهده پرسش
    سلام میشه لطفا بفرمایید درمان کیست اپیدیدیم چیه? آیا با دارو حل میشه?چقدر خطرناکه?
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      نياز به درمان ندارد و هر سال سونو و ازمايش aFP, bHCG بدهيد و درمان ان جراحى است كه چون باعث قطع واز مى شود انجام ندهيد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟