کراتین خون بالا چه خطراتی دارد+ میزان نرمال کراتین

فهرست مطالب

creatinine چیست؟ کراتینین و اوره دو ماده زائد در خون هستند که باید توسط کلیه ها دفع شوند. چون این دو ماده فقط توسط کلیه ها قادر به دفع می باشند، می توان گفت که دفع یا عدم دفع این دو ماده توسط کلیه ها از طرفی عملکرد و یا عدم کارائی و سلامت کلیه ها را نشان می دهد.

معمولا بعد از 50 سالگی مقدار این دو ماده هر 10 سال مقداری از مقدار طبیعی بالاتر می رود، که نشان دهنده کاهش عمل کلیه ها می باشد که با افزایش سن بطور طبیعی به علت کاهش عمل کلیه ها می باشد و لذا اهمیت خاصی نباید به آن داده شود. کراتینین و اوره با آزمایش خون قابل اندازه گیری می باشد.

اوره و کراتنین دو ماده سمی در خون هستند که بدنبال سوخت و ساز مواد غذائی در بدن به وجود می آید. این دو ماده سمی فقط از طرق کلیه ها دفع می شوند.

کراتینین نرمال
 

مقدار طبیعی کراتینین و اوره:

مقدار طبیعی کراتینین خون در مردان ۰٫۸-۱٫۲ mg/dl (در برخی موارد تا ۱٫۵ mg/dl ) و در زنان ۰٫۶-۰٫۹ mg/dl می باشد. مقدار طبیعی اوره خون در بالغین 15-45 mg/dl و در کودکان 10-40 mg/dl می باشد. اگر کراتینین و اوره از این مقدار بالا رود نشان دهنده بیماری کلیه می باشد.

دکتر هوشنگ قوامی : ” کراتینین بالا نشانه بیماری کلیه می باشد.”

مقدار کراتینین خون و اوره وقتی که عملکرد و کارائی دو کلیه از 30 درصد پایین بیاید، در خون بالا می رود و بنابراین می توان نتیجه گرفت مقدار کراتینین و اوره تا زمانیکه کلیه ها تا 30 درصد کار کنند، طبیعی است، در حالیکه عملا” اختلال در عملکرد کلیه ها” وجود دارد.

بنابراین باید برای بررسی عملکرد دقیق کلیه ها در صورت ضرورت، از اسکن ایزوتوپ کلیه ها استفاده کرد که آزمایش بسیار دقیقی است و کار کلیه ها را جداگانه بررسی می کند. افراد مسنی هستند که کراتینین آنها بیشتر از حد طبیعی است که جای نگرانی نخواهد بود و پدیده طبیعی است.

ولی این افراد محدودیت در خوردن گوشت، نمک وجود دارد و اگر دیابت  و یا فشارخون دارند باید کنترل شود. اگرچه بسیاری از مردان در این سن مبتلا به هیچگونه بیماری نیستند. بسیاری از مردانی که کراتینین بین 2-3 دارند، بدون هیچگونه بیماری و با کنترل مصرف گوشت و نمک، زندگی و فعالیت روزانه خود را انجام می دهند.

اوره چیست:

اوره نخست به صورت آمونیاک بوده که از تجزیه آمینواسید ها ساخته شده، آمونیاک به دلیل سمیت زیاد برای بدن مضر است؛ آمونیاک ها در کبد با دی اکسید کربن (توسط یاخته های کبد ایجاد شده) واکنش نشان می دهند و به اوره تبدیل میشود. این عمل باعث کم شدن سمیت آن می شود تا بدن آن را بتواند در خود نگه دارد و در کلیه توسط نفرون ها دفع می شود. اوره، در متابولیسم ترکیبات حاوی نیتروژن در بدن حیوانات نقش مهمی ایفا می‌کند.

وجود اوره در کلیه

عدم دفع کراتینین و اوره:

 در مواقعی که کلیه ها بعلت بیماری دچار کم کاری شوند، دیگر قادر نخواهند بود که اوره و کراتنین را کاملاً از خون دفع کنند و در نتیجه مقدار این دو ماده در خون بالا میروند.

كراتينین بالا در كليه:

بیماری های کلیوی متعددی هستند که اگر کلیه ها به آنها مبتلا شوند، قادر نیستند که اوره و کراتنین را دفع کنند و میزان آنها در خون بالا میرود، و از طرفی بعضی بیماری ها هستند که باعث می شود کلیه ها کاملاً کار خود را از دست بدهند.

علائم کراتینین بالا:

علائم کراتینین خون بالا می تواند سرگیجه، حالت تهوع، خستگی، خشکی پوست، تنگی نفس و ورم باشد.

کراتین خون بالا چه خطراتی دارد؟

  • فشار خون بالا: کلیه‌ها نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارند. وقتی سطح کراتینین بالا می‌رود، بدن در دفع سدیم و آب دچار مشکل شده و این موضوع منجر به افزایش فشار خون می‌شود که خود عامل تخریب بیشتر کلیه‌ها و آسیب به قلب است.

  • بیماری‌های قلبی-عروقی: تجمع مواد زائد در خون، می‌تواند باعث التهاب عروق و فشار مضاعف بر قلب شود. افراد دارای کراتینین بالا در معرض خطر بیشتری برای نارسایی قلبی یا سکته هستند.

  • اختلال در تعادل الکترولیت‌ها: بالا رفتن کراتینین معمولاً با افزایش سطح پتاسیم همراه است. پتاسیم بالا (هایپرکالمی) بسیار خطرناک است زیرا می‌تواند باعث آریتمی قلبی (ضربان نامنظم) و در موارد شدید، ایست قلبی ناگهانی شود.

  • تجمع مایعات (ادم): وقتی کلیه‌ها قدرت دفع مایعات را از دست می‌دهند، این آب اضافی در بافت‌های بدن، به‌ویژه در پاها، دست‌ها و حتی ریه‌ها (ادم ریوی) جمع می‌شود که می‌تواند باعث تنگی نفس شدید شود.

  • آنمی یا کم‌خونی: کلیه‌ها هورمونی به نام اریتروپوئیتین تولید می‌کنند که مسئول ساخت گلبول‌های قرمز است. آسیب کلیوی که با کراتینین بالا همراه است، تولید این هورمون را کاهش داده و منجر به خستگی مفرط و کم‌خونی می‌شود.


نکته بسیار مهم: کراتینین بالا به تنهایی یک بیماری نیست، بلکه نشانه‌ای از یک مشکل زیربنایی (مانند دیابت، فشار خون بالا یا عفونت کلیه) است. نادیده گرفتن آن می‌تواند منجر به نارسایی مزمن کلیه شود که در مراحل نهایی نیازمند دیالیز یا پیوند کلیه خواهد بود.

 

درمان کیست کلیه

میزان نرمال کراتین چقدر است؟

میزان نرمال کراتینین در خون، عدد ثابتی برای همه افراد نیست و به عوامل متعددی از جمله سن، جنسیت و توده عضلانی بستگی دارد. کراتینین محصول پسماند فعالیت عضلات است، بنابراین هرچه توده عضلانی فرد بیشتر باشد، سطح طبیعی کراتینین در خون او نیز کمی بالاتر خواهد بود.

در ادامه، محدوده‌های معمول و نرمال کراتینین برای گروه‌های مختلف آورده شده است:

۱. مقادیر نرمال در بزرگسالان

به طور کلی، مردان به دلیل داشتن توده عضلانی بیشتر، سطح کراتینین بالاتری نسبت به زنان دارند:

  • مردان بزرگسال: حدود 0.7 تا 1.3 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (mg/dL)

  • زنان بزرگسال: حدود 0.6 تا 1.1 میلی‌گرم در دسی‌لیتر (mg/dL)

۲. مقادیر نرمال در کودکان و نوجوانان

در کودکان، سطح کراتینین با رشد بدن و افزایش توده عضلانی به تدریج بالا می‌رود. بنابراین اعداد زیر کاملاً طبیعی هستند:

  • نوزادان: حدود 0.3 تا 1.0 mg/dL (به دلیل سطح کراتینین دریافتی از مادر در بدو تولد)

  • شیرخواران (تا یک سال): حدود 0.2 تا 0.4 mg/dL

  • کودکان (۱ تا ۱۲ سال): حدود 0.3 تا 0.7 mg/dL

  • نوجوانان (۱۳ تا ۱۸ سال): حدود 0.5 تا 1.0 mg/dL


۳. نکات مهم در تفسیر اعداد

  • افراد ورزشکار: کسانی که بدنسازی انجام می‌دهند یا توده عضلانی بسیار زیادی دارند، ممکن است عدد کراتینین آن‌ها کمی بالاتر از حد نرمال آزمایشگاه (مثلاً 1.4 یا 1.5) باشد بدون اینکه مشکلی در کلیه داشته باشند.

  • افراد مسن: با افزایش سن و کاهش توده عضلانی، ممکن است سطح کراتینین پایین بیاید. در این افراد، حتی یک عدد “نرمال” ممکن است نشانه عملکرد ضعیف کلیه باشد، به همین دلیل پزشکان از شاخصی به نام eGFR برای دقت بیشتر استفاده می‌کنند.

  • تک‌کلیه‌ها: افرادی که تنها یک کلیه سالم دارند، سطح نرمال کراتینین آن‌ها معمولاً بین 1.8 تا 1.9 است.

نکته: هر آزمایشگاه ممکن است محدوده نرمال (Reference Range) خاص خود را در برگه آزمایش درج کند که باید بر اساس آن و زیر نظر پزشک تفسیر شود.

درمان کلیه پلی کیستیک بزرگسالان

کراتینین چند نیاز به دیالیز دارد؟

بیماران به‌طور معمول زمانی که مواد زائد بدنشان زیاد می‌شود، نیاز به انجام دیالیز پیدا می‌کنند؛ سطح مواد زائد معمولاً کم کم در بدن افزایش می‌یابد، پزشکان مواد شیمیایی مختلفی را در خون اندازه گیری می‌کنند تا ببینند چه زمان دیالیز برای بیمار لازم می‌شود.

۲ مورد از مهمترین مواد شیمیایی موجود در خون که برای این مورد اندازه گیری می‌شوند، کراتینین و نیتروژن اوره خون است؛ وقتی مقدار این ۲  ماده در خون بالا می‌رود، نشاندهنده این است که توانایی کلیه‌ها برای تصفیه بدن از مواد زائد پایین آمده است.

علت بررسی میزان کراتینین خون:

کلیه ها میزان کراتینین خون را در سطح نرمال نگه می دارند. از این‌ رو میزان کراتینین نمایانگر عملکرد کلیه ها است. بالا بودن میزان کراتینین دلیلی از اختلال در عملکرد کلیه یا بیماری های کلیوی است.

آسیب به کلیه ها باعث افزایش سطح کراتینین در خون می شود. این امر به خاطر عدم دفع کراتینین توسط کلیه اتفاق می افتد. بالا بودن میزان کراتینین که به وسیله آزمایش خون مشخص می ‌شود، علتی از نارسایی های کلیه است.

بالا رفتن سریع کراتینین و اوره:

در بررسی عملکرد کلیه، اندازه گیری کراتینین خون ارزش بیشتری نسبت به اوره دارد. افزایش کراتینین و اوره بر حسب ضایعه به کلیه تقسیم بندی می شود.

# دسته اول آسیب به کلیه

آسیب کلیه ها که از طریق خون باعث ضایعه کلیه ها می شود. برای مثال فردی که دچار خونریزی شدید می شود، بدنبال آن دچار کاهش فشارخون شده و چنانچه بمدت 10 دقیقه کاهش فشار خون ادامه دار شود، کلیه ها از کار می افتند.  مصرف بعضی داروها نیز اثر سمی روی کلیه ها دارد و باعث از کار افتادن کلیه ها می شود که ممکن است برگشت ناپذیر باشد.

# دسته دوم آسیب به کلیه

دسته دوم بیماریهای خود کلیه ها می باشد که باعث بالا رفتن کراتینین و اوره می شود. این بیماری ها مثل عفونت های کلیه، سنگ های متعدد دو طرفه کلیه ها و یا بیماری کیستیک کلیه ها که می توانند باعث نارسائی کلیه (ESRD) شوند و فرد مجبور به پیوند کلیه شود.

# دسته سوم آسیب به کلیه

دسته سوم بعد از کلیه می باشد. معمولا” اگر حالب ها که لوله های برنده ادرار به مثانه هستند، دچار انسداد شوند و این انسداد طولانی شود، کلیه ها دچار نارسائی خواهند شد. مثلا” سنگ های دو طرفه حالب ها که باعث انسداد شده باشد و گاهی بدون سرو صدا این اتفاق رخ می دهد. یا تنگی های مادرزادی محل کلیه به حالب ها که بیشتر در بچه ها دیده می شود و مورد دیگر برگشت ادرار به کلیه ها است که اگر اصلاح نشود باعث نارسائی کلیه می شود.

یکی دیگر از این موردها، بزرگی پروستات می باشد که 10 درصد موارد باعث نارسائی کلیه و بالا رفتن سریع کراتینین و اوره می شود.

بزرگی خوش خیم پروستات در افراد مسن

کمبود کراتینین خون:

در مواقعی وجود دارد که ممکن است مقدار کراتنین  از میزان طبیعی که در بالا ذکر گردید، پایین بیاید، این حالت بخصوص در خانمهای حامله دیده می شود، چون در حاملگی بخصوص در سه ماهه دوم و سوم کار کلیه ها در خانم های حامله دو برابر می شود و کلیه ها نیز بزرگ می شوند.

وقتی عملکرد و کار کلیه افزایش یابد در نتیجه کراتنین زیادتری از کلیه ها دفع می شود و گاهی کراتنین به میزان 8/0 تا 6/0 می رسد و 6 هفته بعد از زایمان کار کلیه ها به حالت طبیعی بر می گردد. در کودکان هم مقدار کراتنین نسبت به افراد بالغ و بزرگترها پایین تر می باشد.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

 

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر نوید جمعه ۲۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده ۵۰ سالمه مشکل سکس با خانم خودم دارم چند سال هست که من تمایل سکس به ایشان ندارم .در هنگام سکس دچار عدم نعوظ میشوم و شاید به مدت سه ماه یکبار سکس کنم.ولی این مشکل نعوظ و حتی دفعات را با خانم دیگر ندارم.ومتوانم مثلا هفته ای یک یا دو بار سکس کنم ،لطفا راهنمایی بفرمائید.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)

      با سلام موقع سكس با همسرتان يك عدد قرص تاداگرا٢٠ ميلي ميل كنيد و بهتر است توسط روانپزشك هم ويزيت شويد

  • تصویر کاربر مجتبی جمعه ۲۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر بنده در آمریکا زندگی میکنم مدتی هست درد سوزش ادرار و تکرر ادار دارم و درد در قسمت لگن متاسفانه هنوز کارای بیمه درست نشده خواستم راهنمایی کنید از چه دارویی میتونم برای بهبود فعلی استفاده کنم تا بعد به دکتر مراجعه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)

      با سلام روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد قرص ألفن XL صد ميلي گرم ده روز ميل كنيد روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ده روز ميل شود 

  • تصویر کاربر کمیل جمعه ۲۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 246 مشاهده پرسش
    سلام من به گفتع شما اقای دکتر فلوکستین ۲۰ مصرف کردم برای زود انزالی
    بعد از سه روز مصرف جواب گرفتم اما به شدت بیخوابی دارم و رویا های عجیب میبینم

    میخواستم بدونم میشه فلکستین ۱۰ مصرف کنم عوارضش کمتر نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)

      با سلام قرص پاروكستين ٢٠ ميلي سه ماه ميل شود و فلوكستين قطع شود 

  • تصویر کاربر نعمت شنبه ۲۳ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    من رفتم سنوگرافی اندازه پروستات ۳۲میل گرم بعضی موقعه سوزش ادرارم دارم داخل سنوگرافی گفت کلیه سالم. ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)

      با سلام روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد قرص ألفن XL صد ميلي گرم ده روز بعد از غذا ميل كنيد

    2. تصویر کاربر نعمت جمعه ۲۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام دکتر من یه مرد ۳۷سالم کبدم ۱-۲هست قرص باید حتمآ بخورم
    3. تصویر کاربر نعمت جمعه ۲۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام دکتر من مرد ۳۷سال هستم کبد چرب ۱-۲و پروستات ۳۲میلیگرم هست.
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۳ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)

      با سلام بله ميل كنيد

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۲۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید .
    جناب دکتر گرامی عکس آلت تناسلی رو در حالت شل و کشیده فرستادم لطفا بگید آیا اندازه و قطر آلت طبیعی هستش و برای ازدواج به مشکل نمی‌خورم و
    اینکه ناحیه های قرمز ( رگ مانند ) در قسمت ران نزدیک آلت تناسلی علت این موضوع چیه؟
    سن 22 سالگی وزن 78
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)

      با سلام قطر و طول ألت تناسلي طبيعي است نواحي قرمز طبيعي هستند

  • تصویر کاربر محسن جمعه ۲۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    سلام .ببخشید مرزاحم وقتتون میشم .پدرم 85سال سن دارد .مشکل پروستات دارد چند سالی میشه .از روغن کدو استفاده میکردیم براش این چند سال خیلی خوب بود .ولی چند ماهی میشه دیگه این هم جواب نمیده .باید چه دارویی استفاده کنیم .ممنون میشم راهنمایی کنید .واقعا خیلی خودشو غذاب میده .که نمیتونه ادرارشو کنترل کنه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)

      با سلام روزي يك عدد كپسول امنيك براي هميشه ميل كنند شب موقع خواب ميل شود

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر باعرض معذرت 57سالمه یک چند وقتی دو سه سالی هست که مبتلا به دیابت شدم واز دارو استفاده میکنم داروهای مصرفی هم متفورمن500وگلی کلازید هستش که بعداز ابتلا به دیابت عدم نعوظ دارم لطفاً راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      چرا آقای دکتر جواب سئوال من را ندادن کد رهگیری5H2jp110208
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)

      با سلام يك ساعت قبل از رابطه يك عدد قرص تاداگرا ٢٠ ميلي ميل كنيد 

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۹ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    چرا منی خیلی کم و با قدرت ضعیف خارج میشود
    آزمایشات پروستات انجام دارم
    ابعاد ۲۶ با سنو و آزمایشگاهی
    از قرص پروستات فید هم تا پایان فروردین استفاده کردم
    بعد اتمام دوره درمان
    مجددا کم شده
    لطف راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۹ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)

      با سلام هر ٨ ساعت يك عدد قرص ايمي پرامين ١٠ ميلي گرم يك ماه ميل كنيد

  • تصویر کاربر مهرداد شنبه ۲۳ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    چند سال پیش بیضه هام تیر میکشید
    دکتر عفونی رفتم گفت که واریکوسل گرید نمیدونم چند داری چنتا قرص ضد حساسیت داد و هیچ
    تو سونوگرافی اومده بود ک کیست اپیدیدوم دارم
    الان بعد چند سال دوباره هم احساس درد خفیف دارم هم حس میکنم بیحسه
    تو بدنم عفونتم دارم
    ادرارم بو میده
    میدونم که عفونت دارم
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۳ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)

      با سلام روزي دو بار هر بار ١٥ دقيقه ده روز در أب گرم نشسته شود و روزي يك عدد قرص ألفن xl صد ميلي گرم ده روز بعد از ناهار ميل شود روزي يك عدد قرص تاوانكس ٥٠٠ ميلي گرم ده روز ميل شود

  • تصویر کاربر سپنتا جمعه ۲۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    عرض سلام...بنده نظر به اینکه بسیار عرق میکنم و پشت لباسم خیس می‌شود طبیعتا بعد از آن در معرض باد و سرماخوردگی قرار میگیرم..
    متاسفانه چند روز پیش به همین دلیل به طور ناگهانی کلیه چپم شروع به درد گرفتن کرده...
    فعلا با کمپرس گرم و خوردن آب زیاد دارم مدارا میکنم...البته با کمی مصرف ضد درد..
    محبت بفرمایید راهنمایی کنید بنده رو...
    و سوال اینکه چند روز معمولا علائمش طول میکشه...
    سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)

      با سلام سونوگرافي از كليه ها گرفته شود و روزي يك عدد قرص ألفن xl صد ميلي گرم ده روز ميل كنيد علاييم ده روز طول مي كشد

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 639 مشاهده پرسش
    سلام میشه لطفا بفرمایید درمان کیست اپیدیدیم چیه? آیا با دارو حل میشه?چقدر خطرناکه?
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      نياز به درمان ندارد و هر سال سونو و ازمايش aFP, bHCG بدهيد و درمان ان جراحى است كه چون باعث قطع واز مى شود انجام ندهيد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟