کجی آلت مادرزادی چیست؟

فهرست مطالب

درجاتی از کجی آلات تناسلی بطور طبیعی ممکن است وجود داشته باشد. در بسیاری از موارد، آلت به هنگام نعوظ به طور خفیف بطرف راست یا چپ خم یا کج می رود.

کجی آلت تناسلی زمانی مشکل ساز است که باعث درد شود و رابطه جنسی را بعلت کجی زیاد غیر ممکن سازد، بدین معنی که دخول به دستگاه تناسلی زن صورت نمی گیرد.

منظور از کجی آلت مادر زادی چیست؟

انحنای آلت تناسلی مادرزادی که به آن “آکوردی” نیز گفته می شود، بیماری است که در بدو تولد پسر وجود دارد. والدین ممکن است در اوایل زندگی کودک خود در هنگام پوشک کردن متوجه انحنا شوند. بعضی از پسران تا پس از بلوغ متوجه مشکل نمی شوند. انحنا معمولاً فقط با نعوظ قابل مشاهده است.

انحنای مادرزادی (انحنای آلت تناسلی مرد از بدو تولد) بسیار نادر است. کمتر از حدود 1٪ از مردان بدون بیماری Peyronie انحنای آلت را تجربه می کنند.

در کجی مادرزادی، کجی به هنگام تولد دیده می شود. بعضی کجی ها بهنگام تولد قابل توجه بوده، بطوری که در همان دوره اولیه زندگی عمل و اصلاح می شود. سایر کجی ها ممکن است بعد از دوران بلوغ خود را نشان دهند و فرد متوجه آن شود. بطور معمول کجی آلت به هنگام نعوظ ، مشخص می شود.

کجی آلت

علت کجی آلت چیست؟

دلیل اصلی ایجاد کجی آلت مادرزادی به تفاوت در ساختار و طول بافت‌های تشکیل‌دهنده آلت تناسلی در طول رشد جنینی برمی‌گردد. آلت تناسلی مرد از سه بافت اصلی تشکیل شده است: دو جسم غار (Corpora Cavernosa) که مسئول نعوظ هستند و یک جسم اسفنجی (Corpus Spongiosum) که مجرای ادرار (پیشابراه) را در بر گرفته است. هر دوی این اجسام توسط یک لایه فیبری ضخیم و سفید به نام تونکا آلبوژینیا (Tunica Albuginea) احاطه شده‌اند.

  • رشد نامتوازن تونکا آلبوژینیا: در اکثر موارد کجی آلت مادرزادی، دلیل اصلی این است که بافت تونکا آلبوژینیا در یک طرف آلت کوتاه‌تر و در طرف مقابل بلندتر است. هنگام نعوظ، طرف کوتاه‌تر مانع از کشیدگی کامل می‌شود و آلت را به سمت خود می‌کشد و منحنی می‌کند.

  • مشکلات جسم اسفنجی (در موارد کوردئی): در برخی موارد که بیشتر با عنوان “کوردئی” شناخته می‌شوند، خود بافت‌های زیرین آلت و اطراف مجرای ادرار (جسم اسفنجی) به اندازه کافی توسعه نیافته و سفت هستند. این بافت‌ها عملکردی مشابه یک طناب سفت دارند که آلت را به سمت پایین می‌کشند و باعث انحنای شکمی (Ventral Curvature) می‌شوند.

  • پیچش آلت (Penile Torsion): گاهی اوقات، آلت به دور محور خود پیچیده است. این حالت بیشتر به دلیل نحوه اتصال غلاف‌های سطحی به تنه آلت در دوران جنینی ایجاد می‌شود.

بیماری پیرونی با کجی آلت مادرزادی چه تفاوتی دارد؟

بیماری پیرونی که با کجی الت همراه می باشد، به علت ناشناخته با ایجاد نسج یا بافت غیرطبیعی در یکی از لایه های پوشاننده آلت، باعث کجی آلت می گردد. این بیماری بعد از سن 40 سالگی بعلت نامعلومی که تاکنون مشخص نشده بوجود می آید، اکثر اوقات آلت به طرف پایین کج و خمیده می گردد. این بیماری با گذشت زمان روند پیشرونده ای دارد و در معاینه بالینی بیمار یک نسج سفت (SCAR TISSUE) در یک قسمت از آلت قابل لمس می باشد. در کجی مادرزادی آلت هرگز پلاک غیرطبیعی وجود ندارد و نیز روند پیشرونده هم ندارد و آلت معمولا به طرف پایین و گاهی به طرف چپ و راست ممکن است کج شود.

درد خفیف در بیضه

این عارضه با ایجاد اسکارهایی (جای زخم) بر روی بافتی تشکیل می‌شود که بدنه جسم غاری آلت تناسلی را می‌پوشاند، ساختاری که tunica albuginea (سفید پرده) نام دارد علت بیماری پیرونی نامعلوم است.

درمان کجی آلات تناسلی

درمان کجی آلت تناسلی در اغلب افراد با روش جراحی است اما روش های غیر جراحی دیگری نیز وجود دارد. شرایط بیمار مهم ترین دلیل برای انتخاب روش درمان کجی آلت تناسلی است.

در ابتدا این سوال پیش می آید که، عمل جراحی مناسب چه افرادی است؟

در افرادی که انحنای آلت تناسلی آنها بیشتر از ۳۰ درجه است و افرادی که در روابط جنسی خود مشکل دارند یا کسانی که از نظر زیبایی برایشان خوشایند نیست، درمان جراحی انتخاب می شود که شامل چند نوع مختلف است:

  • بریدن و برداشتن قسمت هایی از پوشش اجسام غاری
  • استفاده از پیوند در طرف مقابل کجی
  • چین دادن پوشش اجسام غاری

کجی مادرزادی نیازی به درمان ندارد، مگر اینکه مرد قادر به رابطه جنسی رضایت بخش نباشد، در این حالت اصطلاح کجی توسط عمل جراحی ضرورت پیدا می کند. یکی دیگر از روشهای درمانی که صد درصد نمی باشد استفاده از محلول تستوسترون (DHT) روزانه به مدت 2 تا 3 ماه برروی آلت، باعث اصطلاح کجی آلت تناسلی می شود.

  • اورولوژیست ها تجربه زیادی در مورد روش های ترمیمی انحنای نعوظ مادرزادی دارند. اصلاح انحنای نعوظ مادرزادی با جراحی آلت تناسلی مرد، به منظور کوتاه شدن طرف آلت تناسلی مقابل خمیدگی و مطابقت با طرف دیگر، انجام می شود. این منجر به نعوظ صاف می شود. این روش موفقیت بالایی دارد و می تواند در شرایط سرپایی انجام شود.

انحنای آلت تناسلی چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک شما یک سابقه پزشکی و جنسی می گیرد که به طور معمول برای تشخیص خمیدگی آلت تناسلی مادرزادی کافی است. همچنین ممکن است برای پزشک مفید باشد که آلت تناسلی مرد شما را در حالت ایستاده معاینه کند. این کار را می توان پس از تزریق داروهای وازوکاتیو برای ایجاد نعوظ انجام داد.

آیا آلت تناسلی خمیده طبیعی است؟

درجه خاصی از خم شدن در آلت تناسلی مرد طبیعی دیده می شود. در بسیاری از موارد  آلت تناسلی مرد هنگام قائم می تواند کمی به چپ یا راست منحنی شود. آلت تناسلی مرد خمیده وقتی مشکل ایجاد می کند که باعث درد و یا جلوگیری از رابطه جنسی مرد شود.

شیوع و شانس گرفتاری کجی مادرزادی آلت (CPC)

مشکل است که کجی آلت تناسلی را پیش بینی و گزارش کرد. بعضی مطالعات بین المللی ، شیوع آنرا 10 درصد در جمعیت دنیا می دانند. بعضی محققین عقیده دارند کاهش هورمون جنسی (تستوسترون) در آلت، باعث کجی آلت می شود. گاهی کجی به طرف پایین در حدود 60 درجه می باشد که در چنین حالتی عمل جنسی ناراحت کننده و دخول به سختی امکان پذیر است.

انواع کجی آلت تناسلی

  1. نوع اول بسیار شدید بوده و بافت های پوشاننده آلت نظیر اسپونژیوم، فاشیای BUCKS و COLLS وجود ندارند.
  2. نوع دوم که کورپوس اسپونژیوم وجود دارد و فاشیای BUCKS وCOLLS وجود ندارد و جای آنرا نسج غیرطبیعی گرفته است.
  3. در نوع سوم فقط لایه یا فاشیای دارتوس (DARTOS) وجود نداشته و جای آنرا نسج غیرطبیعی گرفته است.

کج بودن اندام تناسلی در کودکان

برخی از کودکان پسر و نوجوانان، به دلیل عوامل ژنتیکی، با انحنای آلت تناسلی متولد می‌شوند، با این وجود، این عارضه تنها در دوران بلوغ، با رشد آلت و آغاز زندگی جنسی قابل مشاهده است. برای جلوگیری از عوارض ناشی از کجی آلت تناسلی، تشخیص زود هنگام آن حائز اهمیت است.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

 

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    آقای دکتر پدر بنده 54 سالشون هست و مشکل آنچنانی از نظر تکرر ادرار و سوزش نداشتند. در تاریخ 97/10/06 ایشون آزمایش دادند و PSA آزمایش 4.9 شد و در سونگرافی حجم تقریبی پروستات 63 میلی لیتر اندازه گرفته شد. و بعد به پزشک مراجعه کردن و ایشون از راه مقعد معاینه کردند و یک سری داروها تجویز کردند و دوباره در تاریخ 98/02/05 آزمایش دادند و PSA آزمایش 10 شد و FREE PSA آزمایش 1.4 شد و پزشک دوباره از راه مقعد آزمایش کرده و دارو دادن و بعدا در تاریخ 98/05/03 دوباره آزمایش دادند و PSA آزمایش 12 شد. به نظر شما استاد محترم الان چیکار باید بکنیم؟ آیا آزمایش از طریق مقعد میتواند باعث افزایش PSA شود؟
    از لطف و توجهتون بی نهایت سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      نمونه برداري از پروستات انجام شود

    2. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      با سلام و احترام
      از پاسخگویی شما بسیار ممنونم .
      چشم حتما نمونه برداری انجام می دهیم.
      فقط ایا معاینه از طریق مقعد میتونه عامل افزایش PSA در مدت تقریبا هشت ماه شده باشه؟ چون واقعیت قبل از مراجعه به دکتر و معاینه از طریق مقعد psa تقریبا 5 بود و الان بعد از هشت ماه و دوبار معاینه از طریق مقعد، 12 شده است.
      متشکرم.
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      بالا نمي بره

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ff دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ۳۰ سالمه در التهاب پروستات غیر عفونی و درد مزمن لگنی اگر دارو جواب ندهد میتوان از عمل تراش پروستات برای باز شدن و روان
    شدن جریان ادرار استفاده کرد ؟بدون در نظر گرفتن انزال خشک
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      خير نميشود

  • تصویر کاربر جلال دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    سلام من 21 سالمه پروستاتیت داشتم 50 روزه قرص تامسولوسین مصرف میکنم بیضه هام کوچک شده ایا مربوط ب کپسول و پروستاتیت است؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      مربوط به پروستات نيست

  • تصویر کاربر جواد دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام من 55سال دارم میزان 9/72PSA می باشد چگونه متوجه شوم سرطان پروستات ندارم ضمناً پروستات به ابعاد 59*39*61میلمتر وحجم 74سی سی میباشدلطفاًراهنمایی بفرمائید.آیا میشود بادارو این حجم از پروستات را کوچک کرد .آقای دکتر شما در کدام بیمارستان عمل پروستات را انجام میدهید لطفاًشماره تلفن مطب را محبت بفرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      نمونه برداري از پروستات انجام شود

  • تصویر کاربر ایرج دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من نزدیک به ۱۰ ساله که حجم پروستاتم خیلی زیاد شده در حدود ۷۱ سی سی و تب و لرز شدید میکنم و همیشه احساس سردی دارم و در شکم و بیضه ها هم درد رو شدیدا دارم ۴۲ سالمه هر آنتی بیوتیکی هم مصرف کردم جواب نداده لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      از من كاري ساخته نيست

  • تصویر کاربر بهار دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر .
    اگر پروستات در داخل مثانه رشد کند چقدر خطرناک است.ایا خطرناک است.
    ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      خير

  • تصویر کاربر مهسا شنبه ۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام.من دردوران عقد هستم و شوهرم ۴۰ساله سوزش و تکرر ادرار داره و نگرانی من این است که عمل پروستات احتیاج باشه و بعدش نتونیم بچه داربشیم و اینکه میل جنسی کم بشه و نتونه ارتباط برقرارکنه.ممنونم میشم پاسخ بدین خیلی نگرانم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      سوزش و تكرار ادرار ارتباطي به پروستات ندارد

  • تصویر کاربر بهروز شنبه ۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    با سلام من هفده سالمه و پروستات من24ccهست...دکتر رفتم گفت پروستات ات بزرگه حالا دکتر بهم بگید مشکلی ایجاد میکنه برام؟در ضمن من هر یک ماهی خودارضایی میکردم ایا بخاطر همین است؟اگه خود ارضایی رو ترک کنم بهتره با وجود این مشکل؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      بله خود ارضايي را ترك كنيد

  • تصویر کاربر فرهاد شنبه ۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    شش ماه قبل پروستات من با رقم 68عود كرد و بمدت دوماه سوند برايم گذاشتند اكنون سوزش و خارش در مجاري ادراري و نوك آلتم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      مربوط به سوند است خوب مي شويد

  • تصویر کاربر اناهیتا چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پدر من ۹ماه پیش بخاطر سخت ادرار کردن صبحگاهی به پزشک مربوطه مراجعه کرد و گفتن که سرطان داری و قرص فینستراید و یه قرص دیگه ای که یادم نیست اسمش رو دادن از موقع مصرف دارو تا الان هیچ پیشرفتی نداشته و خوب هم نشدن ینی بیماری همونجوری مونده و وضعیت پدرم خوب هستش حالا امکانش هست بیماری به اعضای دیگر پیشرفت کرده باشه ؟ خودش که هیچ علائمی ندارن. حالا نظر شما چیه باید چیکار کنیم ما؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)

      چه سرطاني دارند

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۷ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1801 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    با عرض معذرت. اینجانب 34 ساله هستم و میخوام ازدواج کنم. ولی مشکل هیپوسپادیاس دارم. البته به نظر خفیف است و مجرای ادرار بلافاصله بعد از گودی سرآلت در پایین قرار گرفته است.بعد از انزال احساس درد و تورم در سر آلت را دارم. در حالت عادی نیز سر آلت نسبت به زبری ( مثلا موی ریز تیز ) حساس است و کمی در میکند چاره چیست؟ آیا درمانی هست؟ آیا بعد از ازدواج مشکلی از هر لحاظ چه به لحاظ ارتباط جنسی و چه به لحاظ بچه دار شدن بوجود می آید؟
    متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۷ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      براي باروري مشكلي نداريد براي در بايد در آب گرم بنشينيد واز شياف ايندومتاسين صد ميلي گرم روزي يك عدد
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    بیضه گاهی درد و تورم بیضه و تکرر ادرار گاهی درد و تورم بیضه و تکرر ادرار
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      التهاب پروستات داريد .
  • تصویر کاربر سارا شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید بچم پنجاه روزشه بردمش دکتر مشخص شد فتق داره من خیلی نگرانم لطفا راه های درمانش رو بگید و چطور میشه جاش انداخت من باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      عمل فتق بچه فورا باید عمل شود
  • تصویر کاربر وحیدمحمودی چهارشنبه ۲۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 646 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشید جناب اقای دکتر من پسری 26ساله ومجرد هستم که به تازگی دور کلاهک الت تناسلیم به شدت خارش پیدا کرده وقرمز رنگ شده است گاهی خارش از داخل مجرای ادرار هم حس میشه ولی بیشترالتهاب از خارج مجرا ودور کلاهک الت تناسلیم هستش ممنون میشم اگه راهنماییم کنین اگه جواب رو همینجا بزارین یا با اس ام اس برام بفرستین خیلی ممنوتون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      به متخصص پوست مراجعه کنید
  • تصویر کاربر ali دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد بنده چند سال اين مشكل دارم و دكتر هم زياد رفتم و فايده نداشته.بنده وقتي ادرار ميكنم و بلند ميشم چند قطره مينونه كه با كوچكترين فشار به سر الت از من خارج ميشه و من واقعا كلافه ميكنه نميدونم چيكار كنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      خبا سلام شبي يك عدد كپسول omnic ميل كنيد و عمل جنسي داشته باشيد ودر إب گرم روزي دو بار بنشيند
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    پدر بنده 53 ساله است چند روز هست ادرار خودش رو نمیتونه کنترل کنه تعداد ادرار زیاد شده از طرف دیگر هر از گاهی ترشحات چرکین و خون از الت تناسلیش خارج میشه.لازم به ذکر است سابقه سکته مغزی دارند.متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام واحترام ايشان حتما بايد مطب مراجعه كنند كه سيستوسكوپي شونند و براساس سيستوسكوپي درمان مشخص شود ،
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۳۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من سنگ کلیه داشتم باندازه 10میلی دفعه اول سنگ شکن کردم چیزی دفع نشد دفعه دوم دیروز سنگ شکن کردم که چند تا تکه سنگ دفع شد الان التم خیلی درد میکنه احتمالش هست که بازم سنگ مونده باشه تو کلیه ام و سنگهایی که دفع شده رو ببرم ازمایش یا نه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۳۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام واحترام سه بعد سونوگرافی کلیه ها انجام شود برای وجود سنگ وسنگ ها حتما باید در ازمایشگاه تجزیه شوند در صمن سنگی که از مثانه وارد مجرا می شود دفع میشود
  • تصویر کاربر آزاده سه شنبه ۳۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    سلام من دخترم یکسالشه دچاره تنگی مجرای ادار.وکلیه سمت راست هیدرونفروز می باشد.حالا جراحی به چه شکل است
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۳۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام و احترام اگر منظورتان تنگی مجرای خروجی ادرار باشد که با یک عمل ساده دیلاتاسیون ( گشاد کردن مجرا) به مرور زمان هیدرونفروز برطرف خواهد شد. ولی اگر تنگی در ناحیه سوراخ حالب باشد که به آن میزراه گفته میشود و درجه هیدرونفروز یا گرد آن بالا باشد باید عمل جراحی حتما صورت گیرد و در ضمن ممکن است هیدرونفروز به علت برگشت ادرار به کلیه یا رفلاکس باشد و در صورت تمایل به مطب اینجانب بعد از ۱۸ تیر مراجعه کنید و در آخر اسکن DMSA و DTPA بیمار را همراه بیاورید
  • تصویر کاربر امین پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    من چسبندگی داشتم رفتم دکتر برام بازش کرده بعد از این کار برام سوند گذاشته برا دو هفته میخوام بدونم که سوند برا مدت طولانی مشکلی ایجا د نمی کنه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      مدت يك هفته كافي است.
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

قطر و اندازه نرمال آلت تناسلی

هر آنچه که باید در مورد شکستگی آلت تناسلی بدانید

درمان قطعی میکروپنیس

درمان قطعی میکروپنیس در کودکان