درمان فتق کودکان چگونه است؟

فتق در کودکان پدیده دردناکی است که کودک شما را بی تاب می کند، تشخیص و درمان فتق در کودکان امری پیچیده است به همین علت مراجعه به متخصص اورولوژیست توصیه می شود.

جراحی فتق کودکان چون از نظر تشخیصی و درمان مشکل می باشد، بیشتر توسط اورولوژیست ها انجام خواهد شد، اگرچه جراحان عمومی در این زمینه نیز حاذق می باشند.
فتق بزرگسالان در رشته جراحی اورولوژی نیست و بنابراین از نظر تشخیص و درمان جراحی فتق بزرگسالان در رشته جراحی عمومی می باشد.

چگونگی تشکیل فتق کودکان و نوزادان

در هفته ۱۲ تا ۱۴ هفتگی، رشد جنین، بیضه و تخمدانها در شکم نزدیک کلیه ها تشکیل می شوند. به مرور زمان بیضه ها و تخمدان ها برای قرار گرفتن در محل طبیعی خود بطرف پایین حرکت می کنند.

یک قسمت از پرده شکم، که تمام سطح شکم را می پوشاند و به آن پریتون گفته می شود، به بیضه ها و تخمدان ها متصل شده و با بیضه ها به داخل کیسه بیضه (اسکروتوم) وارد می شوند و باعث تشکیل یک حفره (POUCH) یا ساک (SAC) را می دهد.

این روند جنین دختر به شکل دیگری اتفاق می افتد. این ساک اصطلاحا به آن PROCESSUS VAGINALIS گفته می شود و بطور طبیعی بعد از تولد فورا” بسته می شود. در حقیقت ارتباط بین شکم و حفره کیسه بیضه بسته می شود.

زمانیکه بسته شدن آن پروسس واژینالیس به تاخیر افتد یا ناکامل بسته شود، فتق تشکیل می شود. فتق عبارتست از ورود محتویات شکم (بیشترروده کوچک و مایع شکم) بداخل کیسه بیضه یا ناحیه کشاله ران.

بنابراین بچه ای که مبتلا به فتق می باشد، ممکن است دچار هیدروسل (تجمع مایع اطراف بیضه) نیز باشد. گاهی در معاینه کلینیکی بچه یا نوزاد ممکن است، هیدروسل فقط در معاینه یافت شود، در حالیکه فتق هم وجود دارد. در هنگام عمل جراحی چون این دو بیماری با هم همراه می باشند،

عمل جراحی باید از ناحیه کشاله ران انجام شود که فتق ترمیم شود و هیدروسل هم نیز از بین برود. تقریبا” ۸۰ تا ۹۰ درصد فتق های ناحیه کشاله ران در بچه ها بوجود می آید و بیشتر در طرف راست دیده می شود و در ۱۰ درصد از بچه ها دو طرفه می باشد.

درد فتق

علائم فتق کودک

  1. تورم یا برآمدگی در ناحیه کشاله ران که ممکن است موقع گریه کردن یا زور زدن دیده شود و وقتی نوزاد یا بچه آرام می باشد، این تورم دیده نمی شود.
  2. یک توده نرم که معمولا در لمس توسط پزشک دردناک نیست.
  3. درد در ناحیه فتق

درمان فتق کودکان

فتق ناحیه اینگوینال نیاز به جراحی دارد، برای اینکه گاهی اوقات روده به داخل اسکروتوم یا ناحیه کشاله ران پیچ می خورد و موجب سیاه شدن روده می شود. در نوزادان نارس ممکن است، عمل جراحی به تاخیر افتد تا عمل ریه ها طبیعی شود.

عمل جراحی فتق کودکان تا یک سالگی به تعویق می افتد، چون در بسیاری از آنها رابطه بین شکم و کیسه بیضه بسته می شود و فتق خوب می شود و نیازی به عمل نخواهد داشت.

بیشتر بچه هایی که تحت عمل جراحی قرار می گیرند، روز عمل مرخص می شوند. بچه های نارس بهتر است یک شب در بیمارستان بمانند. بچه ها چند روز بعد ازعمل می توانند فعالیتهای روزانه خود، حتی ورزش را شروع کنند.

زمانی که فتق  ناحیه کشاله ران بداخل کیسه بیضه کشیده شود، ممکن است بعد از عمل، کیسه بیضه متورم شود و چنان تصور شود که فتق دوباره عود کرده است. این تورم طبیعی است و بعد از مدت کوتاهی (چند هفته) کاملا از بین می رود. فتق کشاله ران بچه ها، در هر سنی اتفاق می افتد، اما ۳/۱ فتق کودکان در ۶ ماه بعد از تولد ظاهر می شوند.


دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

 

4+

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ايليا جمعه ۳۱ خرداد ۹۸( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام پسر من با بررسي ام أر اي متوجه شديم اتروفي مخچه دارد،بيضه هايش يكي در كانال و ديگر ي پايين نيامده اند،الان توي سونو مجدد زده با انجام مانور والسالوا قسمتي از لوپ هاي روده وارد بخش پروگزيمال كانال اينگوئينال دو طرف ميشود ميشه بهم بگين يعني چه؟كودك ١٢ ماهه ميباشد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۳۱ خرداد ۹۸( 3 ماه پیش)

      بيماري است

  • تصویر کاربر جواد پنجشنبه ۳۰ خرداد ۹۸( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام، پسرم سه سالشه و سه روزه بیضه اش خیلی بزرگ شده حدودا پنج برابر دیگری
    احساس درد هم دارد در بیضه
    راه حل برای درمان لطفا؟
    با این وضعیت کار و نداشتن بیمه دکتر هم نمیتونیم بریم، اگه دارویی هست لطفا کمکم کنید
    09338300630
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳۰ خرداد ۹۸( 3 ماه پیش)

      حتما مراجعه به پزشك

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۸ خرداد ۹۸( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر عزیز
    سلام اینه بنده اپیدمیت بیضه راست دارم ودکتر رفتم بهم سفکسیم وامپول جنیتل داد وگفت بد ازاستفاده ازداروه بدازیکماه بدش ازمایش اسپرم بده میخواتسم بدونم لازمه ازمایش اسپرم بدم یانه
    درضمن مایع منی من به رنگ زرد هست ویه جای توی جواب ازمایش اسپرم خوندم مایع منی باید به رنگ شیری باشه ایا رنگ مایع منی مشکل داره یانه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۸ خرداد ۹۸( 4 ماه پیش)

      مايع مني طبيعي است

  • تصویر کاربر Zari جمعه ۱۰ خرداد ۹۸( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام. خسته نباشید و ممنون از پاسخگوییتون .
    همسرم ازمایش اسپرم دادن و تشخیص ازو اسپرمی براشون دادن و البته واریکوسل گرید 3 چپ هم داشتن ک هفته پیش دکتر هم واریکوسل رو عمل کردن و هم بیوپسی . میخواستم جواب بیوپسی رو برام تفسیر کنید و بگید از چ نوع ازو اسپرمی هست؟ ایا امیدی ب درمان هست ؟ اقدام بعدی چیه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ خرداد ۹۸( 4 ماه پیش)

      Ivf

  • تصویر کاربر امید سه شنبه ۷ خرداد ۹۸( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام
    پسری 23 ساله هستم از 15 سالگی طی استرس های ناشی از درس خودارضایی میکردم و مدتها از این کارم اطلاعی نداشتم
    تا حدود سن 20 سالگی جوری که دیگه نتونستم ترک کنم
    چند وقت پیش طی استرسی ک بهم وارد شد تکرر ادار و کمر درد و سوزش بیضه گرفتم
    ازمایش خون و ادرار و سونو از کلیه و پروستات دادم و خوشبختانه نرمال بود
    ولی از اون زمان تا الان گاهی وقت ها بیضه سمت چپم درد خفیف میگیره
    لطفا راهنمایی کنید ایا از عوارض خودارضایی است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۷ خرداد ۹۸( 4 ماه پیش)

      خير عوارض خود ارضايي نيست

  • تصویر کاربر ارش جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 5 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشی. در کیسه بیضه من به جز بیضه هام دو چیز گرد بجز بیضه قرار دارد که خیلی نگرانم کرده خیلی ترسونده منو.ایا اپیدم هست یا نه؟ آزمایش اسپرم دادم که خود دکتر آزمایشگاه نگاه کرد. گفت خوب بود (نرمال) هستش. آیا با وجود این آزمایش بایستی سونوگرافی بدم؟ خیلی ترسیدم. ممنون میشم جواب بدید. متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 5 ماه پیش)

      سونوگرافي لازم نيست  و زاييده اپيديديم است

  • تصویر کاربر میثم سه شنبه ۲۷ فروردین ۹۸( 5 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید پسرم دو ماه و نیمشه .. سمت چپش بالای بیضش ورم کرده بود الان ورم به داخل بیضه اش کشیده شده چند روزه یه صداهایی مثل ویبره یا خارج شدن باد معده به گوش میرسه.. البته بچم در ۳۵ هفتگی به دنیا اومده با وزن ۱۶۷۰ گرم و داخل دستگاه هم نرفت ... ما یکماهه متوجه این موضوع شدیم و پیش جراح رفتیم گفت تا ۵ کیلوگرم صبر کنید بعد باید عمل بشه.. الان ۵ کیلو شده.. میخواستم بدونم ممکنه عمل نیاز نباشه و به خودی خود خوب بشه؟؟ یا به بیضه هاش آسیب میرسه؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۷ فروردین ۹۸( 5 ماه پیش)

      بايد عمل شوند

  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۲۱ فروردین ۹۸( 6 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام .آقای دکتر خسته نباشید .و ممنونم که وقت ارزشمندتون را برا بنده صرف میکنین.
    من تقریبا ۳ ماه است که بیصه راستم درد میکند .سونو رنگی هم دادم .همه چی طبیعی بود.ارلوز هم رفتم .تاوانکس ۵۰۰ .سفکسیم ۴۰۰ .مسکن....اینا خوردم اما خوب نشدم .والان هم بیضه راستمم همون درد همیشگی رو داره .و مدت یه هفته هم هست زیر نافمم درد میکنه و سوزش ادرلر و تکرر هم ندارم و ۲۲ سالم است.دکتر راهتمایی بفرمایین .ممنوتم.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 6 ماه پیش)

      عمل جنسي داشته باشيد ،.  روزي يك عدد شياف ديكلوفناك استعمال كنيد. ،، و روزي دو بار در أب گرم  نشسته شود

    2. تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 6 ماه پیش)
      ممنونم آقای دکتر از راهنماییتون.
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۱ فروردین ۹۸( 6 ماه پیش)

      خواهش مي كنم

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر A.sh دوشنبه ۵ فروردین ۹۸( 6 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام
    پسر من دوماهه چندروزه قیمت کشاله ژان سمت راستش برآمده شده ولی دست ک میزنیم دردش نمی گیره
    ممکنه فتق باشه
    و نیاز به جراحی داره؟؟
    درضمن قولنج داره و خیلی زور می‌زنه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۵ فروردین ۹۸( 6 ماه پیش)

      ممكن است فتق باشد عمل لازم است

    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۵ فروردین ۹۸( 6 ماه پیش)

      ممكن است فتق باشد عمل لازم است

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فرشاد سه شنبه ۶ فروردین ۹۸( 6 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر پسر من در سن ٢سال و نيم فتق كشاله ران سمت راست داشت كه دكتر عمل كرد و گفت سمت چپ رو هم عمل ميكنم كه بعدا بيرون نزنه،الان ٢سال گذشته و من احساس ميكنم دوباره بيرون زدگي داره ميخواستم بپرسم ايا ممكنه دوباره فتق بيرون بزنه يا نه و ايا براي بچه هاي زير ٣سال از مش بايد استفاده ميكردن يا نه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۶ فروردین ۹۸( 6 ماه پیش)

      نيازي به مش نيست و ممكن است فتق باشد

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر