4 عکس از انواع سنگ کلیه

فهرست مطالب

سنگ های سیستم دستگاه ادراری یا همان سنگ کلیه زمانی تشکیل می شوند که حجم ادرار کم شود و مواد تشکیل دهنده سنگ در ادرار افزایش یابد. خوردن مایعات کم و در نتیجه کاهش مایعات بدن شانس ابتلا به سنگ ها را افزایش می دهد.

1 نفر از 20 نفر در طول زندگی خود مبتلا به سنگ کلیه و یا سنگ های سیستم ادراری می شود. در بعضی شرایط پزشکی نظیر نقرس در فرد و بعضی داروها، شانس بیمار برای ابتلا به سنگ کلیه بالا می برد. سنگ کلیه اگر زود درمان شود، ضایعه ای به کلیه نمی رساند.

خوردن غذای کم نمک،پروتئین های حیوانی، کلسیم و اگزالات مانع از تشکیل سنگ کلیه می شود.

انواع سنگ کلیه:

  1. سنگهای اسیداوریکی : با کم خوردن پروتئین های حیوانی شانس ابتلا به سنگ اسید اوریکی کاهش می یابد.
  2. سنگ های فسفات کلسیم : کم خوردن نمک ، پروتئین، کلسیم باعث کاهش شانس سنگ سازی می شود.
  3. سنگ های اگزالات کلسیم : خوردن کمتر نمک، پروتئین؛ اگزالات باعث کاهش سنگ فوق می شود.

عکس کلیه :

عکس کلیه

سدیم در نمک و فلفل وجود دارد. نمک در سوپ، کنسرو، غذاهای بسته بندی شده و  FAST FOOD سبزیجات و گوشت وجود دارد.

شیوع و شانس سنگ کلیه در دنیا رو به افزایش است. تغییر در رژیم غذایی ممکن است، کلید اصلی در جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه باشد. شیوع و شانس این سنگ ها از سال 1964 تا 1972 دو برابر شده است. با سن، نژاد شیوع و شانس ابتلا به سنگ کلیه تفاوت می کند. سن شیوع سنگ های کلیه 30-50 سالگی می باشد. تشکیل سنگ به فاکتورهای محیطی و ژنتیکی ارتباط دارد.

عکس رادیوگرافی سنگ کلیه

فاکتورهای محیطی شامل رژیم غذایی، آب و هوا هستند. غذاهای ذرت دار شانس ابتلا به سنگ کلیه  را بالا می برد. افزایش درجه حرارت محیط باعث تشکیل سنگ کلیه می شود. شیوع سنگ کلیه را در سربازان آمریکایی که به هنگام جنگ کویت اعزام شده بودند گزارش کرده اند.

افزایش سنگ در سنین بالا کاهش می یابد. دیابت، چاقی، فشار خون، نارسایی مزمن کلیه و بیماری های قلبی عوامل مساعد کننده هستند. سنگ کلیه بر حسب اندازه، محل، مشخصات رادیولوژیکی، علت و اتیولوژی، ترکیب سنگ و شانس عود و برگشت سنگ تقسیم بندی می شوند.

اندازه سنگ ها به ترتیب 5 میلی متر، 5 تا 10 میلی متر، 10 تا 20 میلی متر و بیشتر از 20 میلی متر طبقه بندی می شوند. طول میزراه (حالب) بر حسب قد افراد تفاوت دارد، ولی در مورد 25 سانتی متر اتفاق نظر وجود دارد.

 وقتی سنگ در کلیه تشکیل شد، 90 درصد امکان دفع آن  از میزراه(حالب) وجود دارد. در هنگام دفع سنگ از حالب، درد شدید پهلو (کولیک کلیوی) ایجاد می شود، که تنها راه تسکین درد تزریق مورفین می باشد.

عکس از انواع سنگ کلیه:

در این قسمت تصویر انواع سنگ کلیه را مشاهده خواهید کرد:

سنگ‌های اسید اوریکی:

سنگ‌های اسید اوریکی

سنگ‌های کلسیمی:

سنگ‌های کلسیمی

سنگ استروویت:

سنگ استروویت

سنگ سیستئین:

سنگ سیستئین

مشخصات سنگ کلیه با عکس رادیوگرافی:

با گرفتن عکس ساده شکم، سنگ یا درد کلیه، میزراه، مثانه و گاهی در مجرای ادرار دیده می شود. بر حسب مواد تشکیل دهنده سنگ، ممکن است سنگ در عکس به خوبی یا اصلا دیده نشود.

سنگ هایی که در عکس ها دیده می شوند

  • سنگ های اوگزالات کلسیم دهیدرات
  • کلسیم فسفات
  • کلسیم اوگزالات منو هیدرات

سنگ هایی که بطور ضعیف در عکس دیده می شوند

  • مگنزیم- آمونیوم- فسفات
  • آپتات
  • سیستین

سنگ هایی که در عکس دیده نمی شوند

  • سنگ های اسید اوریک
  • اورات آمونیوم
  • گزانتین
  • سنگ های ایجاد شده بعلت بعضی داروها

علت و عوامل ایجادکننده سنگ کلیه:

  • عفونت
  • عوامل غیرعفونی
  • اختلالات ژنتیک
  • بعضی داروها
بهترین داروی پروستات و تکرر ادرار
  • بیماری های هیپرپاراتیروئیدیسم، نفروکلسیوز، بیماریهای گوارشی(کرون،سوء تغذیه،برداشتن قسمتی از روده و هیپراوگزالوریا
  • تنگی محل اتصال حالب به لگنچه (حفره ای در کلیه که ادرار در آن جمع می شود)
  • تنگی حالب
  • برگشت ادرار به کلیه ها
  • کلیه های نعل اسبی
  • اسیدوز کلیوی

سنگ هایی که در زمینه اختلال ژنتیک بوجود می آیند، سیستین و گزانتین می باشند. سنگ های عفونی مثل سنگ آمونیوم اورات و غیرعفونی مثل اوگزالات کلسیم هستند. جنبه های متابولیک در تشکیل سنگ های سیستم دستگاه ادراری (سنگ کلیه) بسیار با اهمیت می باشد.

چه کسانی در معرض و شانس ابتلا به سنگ کلیه هستند؟

وضعیت شانس و ریسک تشکیل سنگ کلیه موضوع مهمی است، چون احتمال عود و رشد سنگ وجود دارد و درمان داروئی لازم الاجرا می باشد. 50 درصد افراد مستعد سنگ سازی یک بار در طول عمر خود مبتلا به عود سنگ می شوند. بیماری عود سنگسیستم ادراری(سنگ کلیه)در بیش از 10 درصد بیماران مشاهده می شود. بچه ها و افراد جوانی که دچار سنگ سیستم ادراری می شوند، درمعرض شانس ابتلا به عود سنگ می باشند. سنگ هایی که در زمینه عفونت مثل سنگ های اسید اوریکی و سنگ های ارثی بوجود می آیند؛ شانس عود درآنها بالا می باشد.

تشخیص سنگ کلیه

بیمارانی که مبتلا به سنگ های ادراری هستند، ممکن است به علت درد پهلو (کولیک کلیوی)، تهوع، استفراع و گاهی اوقات تب مراجعه کنند و ممکن است بدون هیچگونه علامتی باشند. برای تشخیص بیماری، بررسی استاندارد و قابل قبول، گرفتن شرح حال و امتحان بالینی بیمار الزامی باشد. تشخیص کلینیکی به گرفتن عکس امکان پذیر می باشد. چنانچه سونوگرافی در دسترس باشد، باید به عنوان اولین قدم تشخیصی مورد استفاده قرار گیرد. اگر درد تسکین یابد، ارزیابی های تصویری نباید به تاخیر افتد.

سونوگرافی در حدود 85 تا 100 درصد دقیق می باشد. عکس ساده 70 تا80 درصد اختصاصی می باشد. سی تی اسکن بدون تزریق برای تشخیص وجود سنگ استاندارد بوده و جایگزین عکس رنگی تزریقی شده. اگر سی تی اسکن بدون تزریق ، سنگ نشان نداد، باید به فکر علت دیگری برای درد بیمار شد و علت آن بررسی شود. سی تی اسکن در مقایسه با عکس رنگی 100 درصد دقیق تر می باشد.

سی تی اسکن با ماده حاجب سنگ های بزرگتر از 3 میلی لیتر را 100 درصد تشخیص می دهد.

تجزیه و آنالیز سنگ در تمام بیماران باید انجام شود.

درد پهلو به علت وجود سنگ کلیه

تجزیه سنگ برای بار دوم در موارد ذیل انجام می شود:

  • عود سنگ در حالیکه بیمار تحت درمان برای پیشگیری می باشد
  • عود سریع و زودرس بعد از درمان و از بین بردن سنگ سیستم دستگاه ادراری
  • عود سنگ سیستم ادراری بعد از یک مدت طولانی

درمان درد پهلو در بیماران مبتلا به سنگ ادراری:

تسکین درد، اولین قدم درمانی در بیماران مبتلا به درد پهلو می باشد. داروهای ضد درد و التهاب(NSAIDS) در بیماران با درد پهلو موثر می باشد. این دسته داروها دارای اثر ضد درد بهتری نسبت به مواد مخدر می باشند، در کوتاه مدت بیماری که این داروها را استفاده می کند، نیازی به استفاده از داروی دیگری نخواهد داشت. برای سنگ هایی که در میزراه (حالب) هستند و انتظار می رود که خود به خود دفع شوند، شیاف یا قرص NSAID مثل (دیکلوفناک) ممکن است التهاب را کاهش داده و مانع از عود شود.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص اورولوژی در تهران

دکتر هوشنگ قوامی

اینجانب دکتر هوشنگ قوامی بورد تخصصی جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری مردان را در سال 63 اخذ نموده ام و پس از گذراندن امتحان تخصصی و گرفتن  دانشنامه از دانشگاه اصفهان شروع به کار کردم.

  • تصویر کاربر رضاحسین شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    من کراتین کلیه ام بالاست سه ونیم چکار کنم قند وفشار بالاست هفتادوپنج سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بعلت بيماري شما مي باشد رژيم سخت بگيريد
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    همون قرصی که رنگیه ادرار روبه صورت قهوه ای یانارنجی درمیاره از اون خوردم ولی تاثیری نداشت تازه انتی بیوتیکم خوردم ولی تاثیری نداشت
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      روزي
      دو بار هر بار ١٥ دقيقيه
      در أب گرم بنشينيد و روزي يك عدد
      شياف ايندومتاسين ١٠٠ ميلي گرم استعمال كنيد
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشید من جوان 19 ساله هستم که دچار زود انزالی هستم که مدت یک دقیقه اس چون قبلا زود انزالی میکردم الان باید چه کار کنم ممنون ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      روزي يك عدد قرص پاروكستين به مدت سه ماه ميل كنيد
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید ببخشید من یه رابطه جنسی انجام دادم که باعث شد سوزش وتکرر ادرار بشه که پیش دکتر رفتم قرص پروستاتان بهم داد که خوردم ولی تاثیر نداشت الان بدتر شدم الان هنگام مدفوع کردن سوزش دارم وهنگام رابطه جنسی وارضاشدن دوباره سوزش دارم لطف کنین بهم یه دارویی بدین که خوبم شم ممنونم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      قرص فنازوپيريدين هر ٨ ساعت يك عدد ميل كنيد
    2. تصویر کاربر حسین جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      همون قرصی که رنگیه ادرار روبه صورت قهوه ای یانارنجی درمیاره از اون خوردم ولی تاثیری نداشت تازه انتی بیوتیکم خوردم ولی تاثیری نداشت
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      پس مراجعه كنيد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    جناب دکتر قوامی عزیز
    با سلام و تحیت و ادب
    حدود پانزده سال است که سر آلت بنده، زخمی مانند جوش شکل گرفته است. یکی دو بار هم به طو کامل محو شد و مجدداً در همان نقطه، شکل گرفت.
    به نظر حضرتعالی، آیا زگیل تناسلی یا اچ پی وی هست؟
    راه تشخیص این بیماری چیست؟
    لطفاً دو تصویر پیوست از این ناحیه را مشاهده بفرمایید.
    با احترام و سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      به متخصص پوست مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر قوامی
    من مدت چهار سال است که در ترکیه می باشم و بدلیل پاره از مشکلات متاسفانه نمی توانم به دکتر و یا متخصص مراجعه کنم. حدودا 35 سال دارم و سال هاست که خودارضایی طولانی انجام می دم (حدودا هر بار 3 ساعت و یا بیشتر طول می کشد) و تازگی متاهل شده ام یکبار زمانی که داشتم به مدت طولانی خودارضایی می کردم (دقیقا برای اولین بار در عمرم) در هنگام خارج شدن منی متوجه مقداری قرمزی در لابلای مایع منی شدم که البته خیلی زیاد نبود ولی من خیلی نگران شدم، البته از دو روز قبل در هنگام پیاده روی متوجه درد در ناحیه پایین کمرم می شدم که البته بعد از دیدن لکه ها ی قرمز این درد نیز متوقف شد ،دو روز بعد از آن در رابطه ای که با همسرم داشتم دگیر اثر از قرمزی یا خون مشاهده نکردم، می خواستم از شما بپرسم که مسئله چقدر جدی می باشد و اگر برای پیگیری نیاز هست که به متخصص مراجعه کنم شما من را راهنمایی کنید.
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      خون در مني اهميتي ندارد
  • تصویر کاربر سیاوش جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر کیرم سفت نمیشه زودم ارضا میشم باید با دست بگیرمش بدون دخالت دست نمیره تو
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      به پزشك محل خود مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر دانیال شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 948 مشاهده پرسش
    دوماه پیش سرمای شدیدی فقط به سطح شکمم زد، بعد از کلی آزمایش و سونوگرافی چندین بار، اولش گفتن آپاندیس اما عمل نرفتم بعدا گفتن عفونت مثانه بدلیل کشت ادار مجدد متوسط باکتری مشاهده شد، یک دوره سیپروفلوکساسین 500. تعداد بیست تا خوراکی مصرف کردم اما خوب نبودم و همین طور خوبم نشدم، دوباره مراجعه کردم گفتن چون مجردی سنت 32. ساله بالاست. و رابط جنسی هیچوقت نداشتی بعلت تجمع منی درد داری باید تخلیه بشه به هر عنوان تا درد نکنه همان ناحیه مذکور QRL. اما بازهم درد دارم الان کمی بیشتر شده درد ضربان دار عمیق، امکان داره مسدود شدن مجرا؟ عفونتی که آزمایش نشان نده چون سابقه سرما این بلا سرم اومد، ویا سوراخ شدن مجرای vaz؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ارتباطي به سرما خوردگي ندارد
  • تصویر کاربر سینا جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من قبلا خود ارضایی می کردم ولی بعد تصمیم به ترکش گرفتم تا اینکه دیروز نتونستم تحمل کنم و رفتم سراغش ولی هرکاری کردم ماه منی بیرون نیومد خواهش می کنم سریع بهم پاسخ بده ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      جنبه فكري دارد نگران نباشيد
  • تصویر کاربر جاسم جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 962 مشاهده پرسش
    سلام ۲۸ساله هستم و متاهل .یه سوراخ کوچیک زیر سر التم سمت چپ هست ک بعد از ارضا شدن فشارش ک میدم ی ماده سفید تقریبا مثل کره میاد بیرون و داخل مثل جای جوش هست ک احساس میکنم ختنه بد شدم .یا مشکل دیگه .عمقش حدود دو سه میل هست ک فشارش ک میدم حالت گوشت قرمز بدون پست میاد بالا .
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بايد معاينه شويد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پدرم قند و بیماری قلبی دارد یکدفعه سرگیچه و سردرد گرفت بردیم ازمایش اوره 80 بود بیمارستان خواباندیم اومد رزو 57 و سنو گرفتیم نوشته کلیه چپ 3 تا کیست کوچک داره و پروستات داره دکترش مرخصش کرده گفته بیا مطب ایا درمانش طول میکشه دارو یی هست که خوبش کنه نگرانش هستیم راهنمایی کنید لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش)
      باید از بیمار شرح حال گرفته شود و مورد معاینه بالینی قرار گیرد و سپس درمان داروئی یا جراحی انجام شود ولی کیست ها هیچگونه اهمیتی ندارند و مشکل پدر شما از پروستات است
  • تصویر کاربر سامی دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    سلام کلیه سمت چپ من پر از سنگ شده و میخواستم بدونم آیا امکان تشخیص این هست که با تحقیق روی سنگ امکان فهمیدن این هست که یک شخص چند سال میشود که سنگ کلیه دارد
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 9 سال پیش)
      با سلام و تشکر تجزیه سنگ فقط برای درمان موثر است و برای موارد دیگر مثل مورد شما بی تاثیر است
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط
درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

درد کلیه هنگام برخاستن از خواب

رنال کولیک

درمان اورژانسی رنال کولیک

درد کلیه بعد از دفع سنگ

علت درد کلیه بعد از دفع سنگ چیست؟