درمان سرطان کلیه در صورت تشخیص زودهنگام

سرطان کلیه اگرچه یک بیماری جدی و خطرناک است، چنانچه در مراحل زودرس و اولیه اقدام درمانی صورت گیرد، بهبودی حاصل خواهد شد.


سرطان کلیه چیست؟

وقتی سرطان کلیه تشخیص داده می شود، با انجام بعضی دستورات علائم از بین خواهد رفت و در حین درمان احساس بهتر شدن ایجاد می شود. بیشتر افرادی که مبتلا به سرطان کلیه می شوند در سنین بالا هستند(معمولا پنجاه و هفتاد ساله). در این افراد سرطان اغلب به صورت یک توده و غده در کلیه ظاهر می شود، اما بعضی اوقات به صورت چند غده در کلیه شروع می شود و ممکن است در هر دو کلیه بوجود آید.

به این غده علاوه بر اصطلاح فوق سرطان هیپرنفروما، آدنوکارسینومای کلیه یا سرطان سلول کلیه گفته می شود. پزشکان راه های درمانی مختلفی برای درمان سرطان کلیه دارند. شما باید بیشتر در مورد بیماری خود بدانید و با پزشک خود هم یاری کنید تا یک درمان مناسب و خوب انتخاب کنید.

محققین به طور قطع نمی دانند سرطان کلیه به چه علت به وجود می آید. پزشکان می دانند که بیشتر سرطان‌ های کلیه موقعی بوجود می آید که یک عیبی در ژن و ژنتیک فرد وجود دارد ولی هیچ کس نمی تواند بگوید که چرا این اتفاق می افتد.

سرطانی که در میزراه یا لگنچه کلیه (قسمتی از کلیه می باشد که ادرار را جمع آوری می کند و به طرف میزراه به جلو میراند) به وجود می آید، کاملا با سرطان کلیه فرق دارد. هر چیزی که باعث شود که فرد شانس بیشتری پیدا کند که به یک بیماری مبتلا شود، به آن ریسک فاکتور می گویند.

داشتن ریسک فاکتور به معنای این نیست که شما سرطان می گیرید و نداشتن ریسک فاکتور نیز به معنای این نیست که شما سرطان نمی گیرید. چنانچه در معرض خطر و دارای ریسک فاکتور هستید، با پزشک خود مشورت کنید.

عکس سرطان کلیه
این عکس مربوط به سرطان کلیه چپ در فرد ۵۵ ساله است که سرطان و قسمتی از کلیه خارج گردیده.

عوامل مساعد کننده ابتلا به این بیماری

1- استعمال دخانیات

2- چاقی بیش از حد

3- مصرف بعضی داروهای مسکن مثل:آسپرین،بروفن، استامینوفن به مدت طولانی

4- بعضی وضعیتهای خاص ژنتیکی مثل سرطان یا پیلری کلیه و سرطان دو طرفه کلیه VON HIPPEL

5-در معرض قرار گرفتن بعضی مواد مضر مثل CADMIUM

 درد کلیه

علائم سرطان کلیه

در مراحل اولیه و زودرس این سرطان علائمی ندارد ولی وقتی پیشرفت کرده و جدی می شود دارای علائم زیر خواهد بود:

  • وجود یک غده یا توده درپهلو
  • وجود خون در آزمایش یا ادرار خونی
  • درد پهلو یا پشت
  • کاهش وزن بدون دلیل
  • بی اشتهایی
  • تب
  • افزایش کلسیم خون
  • فشار خون بالا

علت درد کلیه هنگام برخاستن از خواب چیست؟

تشخیص سرطان کلیه

پزشک شما مایل است بیشتر در مورد علائم شما بداند، تا بتواند بفهمد بیماری در چه وضعیتی است، لذا در ابتدا شما را مورد معاینه بالینی قرار می دهد و از شما سوالاتی می پرسد:

  • چه موقع متوجه اولین علامت خود شدید؟
  • هرگز درد داشته اید؟
  • آیا چیزی باعث بدتر شدن یا بهتر شدن شما شده است؟
  • آیا در فامیل کسانی را می شناسید که سرطان کلیه داشته باشند؟
  • آزمایش کامل ادرار
  • تست های خون
  • آزمایشاتی که وضعیت کار کبد را نشان می دهند
  • سونوگرافی ، برای تشخیص توده یا سرطان در بدن
  • سی تی اسکن که بسیار دقیق و جزئیات سرطان را نشان می دهد

وقتی که نتایج نشان می دهد، که شما مبتلا به سرطان کلیه هستید، پزشک باید بررسی کند که تومور چقدر به جاهای دیگر نفوذ کرده، سپس شما می توانید تصمیم بگیرید که بهترین درمان شما کدام است.

وقتی صحبت از دست اندازی و نفوذ تومور می شود، منظور اینست که سرطان چقدر بزرگ است و آیا سرطان به قسمتهای دیگر بدن دست اندازی یا همان متاستاز کرده است ؟ برای دست یابی به دست اندازی سرطان میتوان از رادیوگرافی های زیر کمک گرفت:

1- سی تی اسکن

2- عکس سینه

3- MRI شکم

4- اسکن استخوان

درمان کیست کلیه

درمان سرطان کلیه

چند راه وجود دارد، که پزشکان می توانند درمان سرطان کلیه را انجام دهند. بهترین راه برای انتخاب درمان بستگی به وضعیت سرطان و دست اندازی آن به اطراف و وضعیت سلامتی و جسمانی شما می باشد و همینطور بستگی به عوارض درمان دارد. به هر حال انتخاب درمان شامل:

  • عمل جراحی سرطان کلیه که تمام سرطان خارج می شود.
  • استفاده از بعضی داروها که مقاومت شما برای مبارزه با سرطان را بالا ببرد.
  • استفاده از بعضی درمان ها که نیازهای سرطان را هدف قرار دهد، مثل پروتئین و عروق خونی سرطان
  • از بین بردن تومور با امواج خنک کننده
  • بسیاری از انواع سرطان ها با اشعه یا شیمی درمانی یا هردو درمان می شوند که معمولا این روش درمانی مناسب نبوده ولی بعضی پزشکان هنوز با استفاده از این روش و از بین بردن علائم بیمار در صورتی که سایر درمان ها موثر قرار نگیرد به آن اکتفا می کنند. درمان موثر و رایج که جنبه درمانی دارد درآوردن کلیه سرطانی (نفرکتومی) می باشد، در صورتی که متاستازهای دوردست (ریه ،کبد، استخوان) وجود نداشته باشد.

شیمی درمانی سرطان کلیه

دارو درمانی های هدف مند بر ناهنجاری های خاص موجود در سلول های سرطانی تمرکز دارند. با مسدود کردن این ناهنجاری ها، دارو درمانی هدف مند می تواند باعث مرگ سلول های سرطانی شود. پزشک شما ممکن است دستور آزمایش سلول های سرطانی شما را تجویز کند تا ببیند کدام داروهای هدف مند به احتمال زیاد موثر واقع خواهند شد.

پرتودرمانی

در پرتو درمانی از پرتوهای پرقدرت انرژی با منابعی مانند اشعه ایکس و پروتون ها برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود. از پرتو درمانی گاها برای کنترل یا کاهش علائم سرطان کلیوی که در دیگر مناطق بدن مانند استخوان ها و مغز گسترش یافته است استفاده می شود.

پرتودرمانی برای درمان سرطان کلیه

پیشگیری از ابتلا به سرطان کلیه

انجام اقداماتی برای بهبود و ارتقا سلامتی ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان کلیه کمک کند. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، سعی کنید:

1- از استعمال دخانیات پرهیز کنید.

اگر سیگار می کشید، حتما ترک کنید. گزینه های بسیاری برای ترک سیگار و دیگر محصولات دخانیاتی وجود دارد، از جمله برنامه های حمایتی، انواع داروها و استفاده از محصولات جایگزین نیکوتین.

به پزشک خود بگویید که قصد ترک کردن استعمال دخانیات را دارید و گزینه های موجود برای این کار را با هم مورد بررسی قرار دهید.

2- وزن سالم و ایده آل خود را حفظ کنید.

برای به دست آوردن و حفظ یک وزن سالم و ایده آل  تلاش کنید. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، تعداد کالری ای که هر روز مصرف می کنید را کاهش دهید و سعی کنید بیشتر روزهای هفته از نظر جسمی فعال باشید. از پزشک خود در مورد سایر راهکارهای کاهش وزن و حفظ وزن ایده آل پرس و جو کنید تا اطلاعات مفیدی را در این رابطه در اختیار شما قرار دهد.

3- کنترل کردن فشار خون بالا

در قرار ملاقات بعدی حتما از پزشک خود بخواهید تا فشار خون شما را بررسی کند. اگر فشار خون شما بالا بود، می توانید در مورد گزینه های چگونگی کاهش فشار خون با پزشک خود مشورت کنید.

ایجاد تغییر در سبک زندگی مانند ورزش کردن، کاهش وزن و تغییر رژیم غذایی می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. در برخی از موارد ممکن است برای کاهش فشار خون، فرد نیاز به مصرف دارو داشته باشد. در مورد انتخاب بهترین گزینه با پزشک خود مشورت کنید.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر اصغر چهارشنبه ۷ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    با سلام مردی ۴۲ ساله هستم در کلیه ی راست توده اگزوفیتیک دارم ایا نیاز به جراحی هست؟یا بادارو برطرف میشود .باتشکرجواب سی تی اسکن نیز پیوست میباشد.
    1. تصویر کاربر اصغر سه شنبه ۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)
      هففبا
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۷ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      عمل جراحي لازم است

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر شهریار جمعه ۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    عرض ادب
    43 سالمه و 1 سال قبل سابقه سنگ در حالب چپ داشتم که نوع سنگ اگزالات بود و مجبور به TUL شدم ، همان موقع هم سنگی در کلیه راست دیده شد که گفتن فعلا چون کوچکه بهش کاری نداریم 5 میلیمتر بود، چند روز پیش درد در پهلوی راست داشتم که سی تی اسکن کردم که براتون میفرستم لطفا بفرمایید قابل درمان با دارو هست یا باز باید TUL کنم ؟ اگه دارو ممکنه کمک کنه بفرمایید چه دارویی مصرف کنم و اگه نه هزینه TUL را بفرمایید لطفا.
    سپاس
    1. تصویر کاربر شهریار دوشنبه ۳۰ دی ۹۸( 4 سال پیش)
      ا
    2. تصویر کاربر شهریار دوشنبه ۳۰ دی ۹۸( 4 سال پیش)
      https://share.icloud.com/photos/0hKvrjvbKtXPFOQkSnDyM2rsg#Tehran
    3. تصویر کاربر شهریار دوشنبه ۳۰ دی ۹۸( 4 سال پیش)
      ارسال شد
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول امنيك و مايعات فراوان ميل كنيد

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر بهرام یکشنبه ۱۵ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    سلام استاد خسته نباشین
    من پسر ۲۳ساله‌ای هستم و دانشجوی پزشکی.
    چند روزیه ک هنگام نعوظ در قسمت سمت راست مثانه‌ام احساس درد میکنم. توی لمس چیزی احساس نمیکنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۵ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      ادرار زود به زود تخليه شود

  • تصویر کاربر سمیه جمعه ۱۳ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.همسرم مشگل سنگ کلیه داره و کلیش سنگ سازه.12 سال پیش برای همین مشکل سی تی انجام دادن که یک توده با ابعاد 30 در 50 مشاهده شد که الان دوباره سی تی انجام گردید که توده با ابعاد42 ددر قسمت میانی کلیه چپدر فاز های شریانی و تاخیری آنهانسمنت غیر یکنواخت .....آزمایش خونش هم نرمال بود فقط خون در ادرار داشتند و کراتین و غیره نرمال بود.دکتر گفته باید توده خارج بشه.ما باید چیکار کنیم خیلی میترسم اگه جراحی بشه برامون مشکل ساز بشه .چون الان کلیش خوب کار میکنه و مشکلی نیست اگه عمل بشه مثل سابق کار میکنه.خیلی نگرانم آیا این سرطان هست؟لطفا راهنمایی کنید.ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۳ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      جراحي ضروري است

  • تصویر کاربر راحله جمعه ۱۳ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر . پدر من69 سال دارد و دارای سرطان cll و ناراحتی قلبی هستند .3 بار سکته و آنژیو داشته اند. برای سرطان هم تحت شیمی درمانی هستند. در این دوره طی شیمی درمانی به علت ناراحتی قلبی ،شیمی درمانی را متوقف کردند و قرار شد مجدد آنژیو بشوند.قبل از آنژیو درد پهلو گرفتن که با مراجعه به دکتر 2 آرامبخش و 2 آمپول چرک خشک کن تزریق شد .اما روز بعد به دلیل درد قلبی به بیمارستان منتقل شدند که پس از آزمایشان گفتند باید دیالیز شود. قبل از دیالیز اول کراتین 10 بود و با دیالیز اول به 6 رسید .اما در دیالیز دوم فقط 5 شد و در دیالیز سوم به 9.6 رسید. الان برای اسکن کلیه نوشتند و احتمال متاستاز داده اند. دکتر چه باید بکنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۳ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      متاستاز نيست براي كم كاري كليه بايد تحت نظر نفرولوژيست باشند

  • تصویر کاربر خسرو شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من 69 سالمه ازمایش کراتین خون من نوسان 1.5الی1.53 دارد من روزی 1 قرص ویتامین ث بچه برای رقیق کردن خون ویک قرص لوواسترول 20 میلی برای کلسترول و1 قرص امگا ث وا قرص بن کمپلکس برای تقویت عضلانی هر 15 روز یکبار 1 قرص ویتامین d3 میخورم بدلیل بزرگ شدن طبیعی پروستات تکرر طبیعی ادرار دارم در روز 40 دقدقه پیاده روی میکنم روزانه 2 لیوان چای سبز با دارچین وزنجبیل مصرف میکنم اب هم زیاد میخورم البته تا حدی مصرف پروتیین و..... را کنترل میکنم سوال من اینست که وضعیت میتونه خطرناک باشه وایا مصرف داروها باعث بالا رفتن کراتین شده واصولا ثابت ماندن کراتین در حد فوق مشکل جدی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      ارتباطی به دارو ها ندارد ودر حد خوب است

    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      ارتباطی به دارو ها ندارد ودر حد خوب است

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشین .ببخسید بابای من 62 سال سن دارند و مدتی هست که یکهویی 7 کیلو لاغر شدند و ادرارشون تیره بود که بعد از انجام سونو و سی تی اسکت متوجه ضایعات تومورال خصوصا rccشدند . در سی تی اسکن نوشته ماس با دانسیته نان هموژن حاوی نواحی سیستیک و سولید به ابعاد حدود 75*65 م .م است کهتصویر آن را پیوست میکنم .خواهش میکنم بفرمایید که درمان دارد ؟چون واقعا نگران هستیم .ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      بايد حتما عمل كنند 

    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      بايد حتما عمل كنند 

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر جواهري سه شنبه ۲۱ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    عرض سلام و ادب دارم آقای دکتر . درخواست مشاوره برای مادرم هست که ٧٩ سالشون هست و به دلیل آرتروز شدید زانو و کم توانی قادر به مراجعه حضوری به پزشک نیستن . حدود چند ماهه که دچار مشکل بی اختیاری ادرار شدن به نحوی موقع نیاز به دفع ادرار اگر کمی با تاخیر دستشویی برن یا زمان سرفه کردن کنترل ندارن و خودشون رو خیس میکنن . تو بستگان مورد مشابه داشتیم که به پزشک مراجعه کردن و با تجویز قرص تولترودین شرایطشون خیلی بهتر شده . مادرم نارسائی قلبی داره و بخاطر آریتمی و فشارخون و دیابت کلی دارو مصرف میکنن . لیست داروهاشون رو میفرستم خدمتتون . ممنون میشم اگر با صلاحدید خودتون هر دارویی که فکر میکنید کمکشون میکنه تجویز بفرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۲۱ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ميل كنند

  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۱ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    پسرم 9 سالش بود که ادرارش قطره ای با قطع میشد دکترها گفتند که باید عمل بسه جون چسبندگی دارد 9ماهبعدازعمل مجددابه صورت قبل درامد ادرار قطره ای وقطع میشد وژل هاس سفید رنگی هم همراه اورار خارج میشد 8 سال دکترهای مختلف بردند نتونستند تشخیص بدند فقط مبگفتند عمل تا یک روز رفت حموم وقتی برگشت عصب مثانه اش کار نمیکرد یعنی مثانه پر میشد ولی بهش اطلاع نمیداد که مثانه پر شده باید تخلیه کنه یعنی حسش رو نداشت وقتی حسی نداشت عضلات منقبص نمیشند که ادرار کنه واین شده یه معظل اگر ممکنه راهنمائیم کنید که مشکل پسرم چیه حالا 17 سالش شده ولز خیلی اذیت شده لطفا کمکم کنید که چکار کنم وبیماریش چیه وآیا ورزشی براش هست
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      امكان داره مثانه عصبي داشته باشد ،، نوار مثانه گرفته شود

  • تصویر کاربر مژگان شنبه ۲۷ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقاي دكتر قوامي
    مادرم ٦٧ ساله و ديابت و فشار خون دارد. به تازگي آزمايش خون داده و كراتين آن ١/٢ و اوره ٣٧ مي باشد و لي يك ماه پيش كه در شهرستان آزمايش داده بود با توجه به كيت آزمايشگاهي كراتين آن ١/١ و نرمال بوده لطفا من را راهنمايي بفرماييد.آيا اين موضوع شروع نارسايي كليوي محسوب ميشه يا با دارو درمان دارد؟
    تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۷ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      خير طبيعي است

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر