درمان سرطان کلیه در صورت تشخیص زودهنگام

سرطان کلیه اگرچه یک بیماری جدی و خطرناک است، چنانچه در مراحل زودرس و اولیه اقدام درمانی صورت گیرد، بهبودی حاصل خواهد شد.


سرطان کلیه چیست؟

وقتی سرطان کلیه تشخیص داده می شود، با انجام بعضی دستورات علائم از بین خواهد رفت و در حین درمان احساس بهتر شدن ایجاد می شود. بیشتر افرادی که مبتلا به سرطان کلیه می شوند در سنین بالا هستند(معمولا پنجاه و هفتاد ساله). در این افراد سرطان اغلب به صورت یک توده و غده در کلیه ظاهر می شود، اما بعضی اوقات به صورت چند غده در کلیه شروع می شود و ممکن است در هر دو کلیه بوجود آید.

به این غده علاوه بر اصطلاح فوق سرطان هیپرنفروما، آدنوکارسینومای کلیه یا سرطان سلول کلیه گفته می شود. پزشکان راه های درمانی مختلفی برای درمان سرطان کلیه دارند. شما باید بیشتر در مورد بیماری خود بدانید و با پزشک خود هم یاری کنید تا یک درمان مناسب و خوب انتخاب کنید.

محققین به طور قطع نمی دانند سرطان کلیه به چه علت به وجود می آید. پزشکان می دانند که بیشتر سرطان‌ های کلیه موقعی بوجود می آید که یک عیبی در ژن و ژنتیک فرد وجود دارد ولی هیچ کس نمی تواند بگوید که چرا این اتفاق می افتد.

سرطانی که در میزراه یا لگنچه کلیه (قسمتی از کلیه می باشد که ادرار را جمع آوری می کند و به طرف میزراه به جلو میراند) به وجود می آید، کاملا با سرطان کلیه فرق دارد. هر چیزی که باعث شود که فرد شانس بیشتری پیدا کند که به یک بیماری مبتلا شود، به آن ریسک فاکتور می گویند.

داشتن ریسک فاکتور به معنای این نیست که شما سرطان می گیرید و نداشتن ریسک فاکتور نیز به معنای این نیست که شما سرطان نمی گیرید. چنانچه در معرض خطر و دارای ریسک فاکتور هستید، با پزشک خود مشورت کنید.

عکس سرطان کلیه
این عکس مربوط به سرطان کلیه چپ در فرد ۵۵ ساله است که سرطان و قسمتی از کلیه خارج گردیده.

عوامل مساعد کننده ابتلا به این بیماری

1- استعمال دخانیات

2- چاقی بیش از حد

3- مصرف بعضی داروهای مسکن مثل:آسپرین،بروفن، استامینوفن به مدت طولانی

4- بعضی وضعیتهای خاص ژنتیکی مثل سرطان یا پیلری کلیه و سرطان دو طرفه کلیه VON HIPPEL

5-در معرض قرار گرفتن بعضی مواد مضر مثل CADMIUM

 درد کلیه

علائم سرطان کلیه

در مراحل اولیه و زودرس این سرطان علائمی ندارد ولی وقتی پیشرفت کرده و جدی می شود دارای علائم زیر خواهد بود:

  • وجود یک غده یا توده درپهلو
  • وجود خون در آزمایش یا ادرار خونی
  • درد پهلو یا پشت
  • کاهش وزن بدون دلیل
  • بی اشتهایی
  • تب
  • افزایش کلسیم خون
  • فشار خون بالا

علت درد کلیه هنگام برخاستن از خواب چیست؟

تشخیص سرطان کلیه

پزشک شما مایل است بیشتر در مورد علائم شما بداند، تا بتواند بفهمد بیماری در چه وضعیتی است، لذا در ابتدا شما را مورد معاینه بالینی قرار می دهد و از شما سوالاتی می پرسد:

  • چه موقع متوجه اولین علامت خود شدید؟
  • هرگز درد داشته اید؟
  • آیا چیزی باعث بدتر شدن یا بهتر شدن شما شده است؟
  • آیا در فامیل کسانی را می شناسید که سرطان کلیه داشته باشند؟
  • آزمایش کامل ادرار
  • تست های خون
  • آزمایشاتی که وضعیت کار کبد را نشان می دهند
  • سونوگرافی ، برای تشخیص توده یا سرطان در بدن
  • سی تی اسکن که بسیار دقیق و جزئیات سرطان را نشان می دهد

وقتی که نتایج نشان می دهد، که شما مبتلا به سرطان کلیه هستید، پزشک باید بررسی کند که تومور چقدر به جاهای دیگر نفوذ کرده، سپس شما می توانید تصمیم بگیرید که بهترین درمان شما کدام است.

وقتی صحبت از دست اندازی و نفوذ تومور می شود، منظور اینست که سرطان چقدر بزرگ است و آیا سرطان به قسمتهای دیگر بدن دست اندازی یا همان متاستاز کرده است ؟ برای دست یابی به دست اندازی سرطان میتوان از رادیوگرافی های زیر کمک گرفت:

1- سی تی اسکن

2- عکس سینه

3- MRI شکم

4- اسکن استخوان

درمان کیست کلیه

درمان سرطان کلیه

چند راه وجود دارد، که پزشکان می توانند درمان سرطان کلیه را انجام دهند. بهترین راه برای انتخاب درمان بستگی به وضعیت سرطان و دست اندازی آن به اطراف و وضعیت سلامتی و جسمانی شما می باشد و همینطور بستگی به عوارض درمان دارد. به هر حال انتخاب درمان شامل:

  • عمل جراحی سرطان کلیه که تمام سرطان خارج می شود.
  • استفاده از بعضی داروها که مقاومت شما برای مبارزه با سرطان را بالا ببرد.
  • استفاده از بعضی درمان ها که نیازهای سرطان را هدف قرار دهد، مثل پروتئین و عروق خونی سرطان
  • از بین بردن تومور با امواج خنک کننده
  • بسیاری از انواع سرطان ها با اشعه یا شیمی درمانی یا هردو درمان می شوند که معمولا این روش درمانی مناسب نبوده ولی بعضی پزشکان هنوز با استفاده از این روش و از بین بردن علائم بیمار در صورتی که سایر درمان ها موثر قرار نگیرد به آن اکتفا می کنند. درمان موثر و رایج که جنبه درمانی دارد درآوردن کلیه سرطانی (نفرکتومی) می باشد، در صورتی که متاستازهای دوردست (ریه ،کبد، استخوان) وجود نداشته باشد.

شیمی درمانی سرطان کلیه

دارو درمانی های هدف مند بر ناهنجاری های خاص موجود در سلول های سرطانی تمرکز دارند. با مسدود کردن این ناهنجاری ها، دارو درمانی هدف مند می تواند باعث مرگ سلول های سرطانی شود. پزشک شما ممکن است دستور آزمایش سلول های سرطانی شما را تجویز کند تا ببیند کدام داروهای هدف مند به احتمال زیاد موثر واقع خواهند شد.

پرتودرمانی

در پرتو درمانی از پرتوهای پرقدرت انرژی با منابعی مانند اشعه ایکس و پروتون ها برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود. از پرتو درمانی گاها برای کنترل یا کاهش علائم سرطان کلیوی که در دیگر مناطق بدن مانند استخوان ها و مغز گسترش یافته است استفاده می شود.

پرتودرمانی برای درمان سرطان کلیه

پیشگیری از ابتلا به سرطان کلیه

انجام اقداماتی برای بهبود و ارتقا سلامتی ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان کلیه کمک کند. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، سعی کنید:

1- از استعمال دخانیات پرهیز کنید.

اگر سیگار می کشید، حتما ترک کنید. گزینه های بسیاری برای ترک سیگار و دیگر محصولات دخانیاتی وجود دارد، از جمله برنامه های حمایتی، انواع داروها و استفاده از محصولات جایگزین نیکوتین.

به پزشک خود بگویید که قصد ترک کردن استعمال دخانیات را دارید و گزینه های موجود برای این کار را با هم مورد بررسی قرار دهید.

2- وزن سالم و ایده آل خود را حفظ کنید.

برای به دست آوردن و حفظ یک وزن سالم و ایده آل  تلاش کنید. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، تعداد کالری ای که هر روز مصرف می کنید را کاهش دهید و سعی کنید بیشتر روزهای هفته از نظر جسمی فعال باشید. از پزشک خود در مورد سایر راهکارهای کاهش وزن و حفظ وزن ایده آل پرس و جو کنید تا اطلاعات مفیدی را در این رابطه در اختیار شما قرار دهد.

3- کنترل کردن فشار خون بالا

در قرار ملاقات بعدی حتما از پزشک خود بخواهید تا فشار خون شما را بررسی کند. اگر فشار خون شما بالا بود، می توانید در مورد گزینه های چگونگی کاهش فشار خون با پزشک خود مشورت کنید.

ایجاد تغییر در سبک زندگی مانند ورزش کردن، کاهش وزن و تغییر رژیم غذایی می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. در برخی از موارد ممکن است برای کاهش فشار خون، فرد نیاز به مصرف دارو داشته باشد. در مورد انتخاب بهترین گزینه با پزشک خود مشورت کنید.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر رضوان شنبه ۸ خرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.
    آقای دکترچند روز احساس سوزش شدید ادرار و درد در ناحیه پایین شکم دارم.ادرار هم زرد رنگ و به صورت قطره ای هست که دائم احساس پرشدن مثانه را دارم.به دکتر که مراجعه کردم قرص فلوکونازول 150 و مترونیدازول و فنازومکس 100 رو تجویز کردن که قبلا با مصرف این داروها خوب شدم ولی الان تاثیری نداشته.اگر امکانش هست راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۸ خرداد ۰( 2 سال پیش)

      فنازومكس را ادامه دهيد و بقيه دارو ها را قطع كنيد

  • تصویر کاربر خسرو سه شنبه ۴ خرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    سلام .مدت سه ساله عمل پروستاکتومی ساده انجام داده ام درضمن کلیه چپم ازنوجوانی درگیرسنگ بوده وشاید تابه حال بیش از دوکیلو سنگ دفع کرده ام .ضمنا من ۶۴ سال سنمه الان مدتیست بیشتر مواقع اول ادرار به رنگ زرد پر رنگ وکدر دفع میشه بعد طبیعی میشه .قبلا درظرفی نگه داری کردم .پسازمدتی ته نشین به رنگ کرم رنگ شد ومثل پودر بود .خواهش میکنم بفرمایید مشگل جدیست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۴ خرداد ۰( 2 سال پیش)

      با سلام بايد روزي سه ليتر مايعات ميل كنيد دو ليتر أب و يك ليتر مايعات ديگر به ميل خودتان

  • تصویر کاربر فریدی یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    مادر ۷۶ ساله تکرر ادار دارنند همراه با سوزش سابقه دفع سنگ کلیه ‌سنگ ودفع سنگ مثانه داشتند
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)

       روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ده روز ميل كنند و أزمايش كشت ادرار هم انجام شود

  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۶ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت پزشک گرامی و تشکر از وقتی که برای پاسخگویی اختصاص می دهید . بنده 61 سال سن دارم حدود 3 سال هست که در آزمایش های ادرار 3 یا 4 علامت مثبت کنار خون در ادرار دیده می شود . هر چند وقت یکبار دچار سنگینی و نیاز به دفع ادرار پیدا می کنم که درد تکرار شونده نیست اما تا دو هفته ذرات ریز شکر مانند قرمز کمرنگ در ادرارم ته نشین می شود . سونوگرافی های متعدد نرمال است فقط کمی ضخامت در جداره مثانه دیده شده است. سیستوسکوپی ( TUR ) انجام دادم بدون نمونه برداری پاتولوژی ، اما پزشکم گفتند که موردی دیده نشده . 3 بار سیتولوژی انجام دادم که دو بار اول مشکلی نداشته و نتیجه بار آخر بدین شرح ذیل است . خواهشمندم لطف بفرمائید نظر دهید .

    - Some squamous cells
    - Few bland urothelial cells , some with reactive feature
    - Some p.m.n leukocytes

    Diagnosis
    Voided uine cytology in three times:

    Negativefor High Grade Urothelial Carcinoma according to the parise system (TPS) , for reporting urinary cytopathology,Class II

    سپاس بیکران
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)

      روزي يك عدد كپسول امنيك ميل كنيد يك ماه و أزمايش طبيعي است

    2. تصویر کاربر مریم جمعه ۳ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)
      جناب دکتر بیمار خانم هست . مصرف این دارو اشکال ندارد ؟
    3. تصویر کاربر مریم جمعه ۳ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرص تدب جناب دکتر بیمار خانم هست . مصرف این دارو اشکال ندارد ؟
    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۶ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)

      با سلام اگر خانم هستند استفاده نشود

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۳ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر آقای دکتر
    حدود ۲۰ سال قبل به دلیل سرطان بدخیم یک کلیه بیمار را برداشتند و در حال حاضر فقط ۱۵ درصد کلیه دیگر سالم است.نتایج نمونه برداری چند روز قبل از زانوی پای بیمار وجود سرطان بدخیم را مشخص می کند.برای بررسی پیشرفت و روش درمان، تصویر برداری رنگی پیشنهاد شده است. می خواستم بدانم که آیا ماده رنگی روی کلیه موجود تاثیری دارد یا خیر؟
    با سپاس
    1. تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۷ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      با سلام و احترام
      منتظر پاسخ می باشم.
      با سپاس
    2. تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۷ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      با سلام و وقت بخیر
      به پیوست آخرین نتایج آزمایشات کلیه بیمار را ملاحظه نمایید.
      با سپاس
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۲۳ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      عكس با ماده رنگي گرفته نشود روي كليه اثر دارد

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر شاهین سه شنبه ۱۰ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    فولنس در کلیه راست adpلگنچهmm ۔2.7مشاهده شده
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۰ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      بايد اسكن dtpa و dmsa انجام شود

  • تصویر کاربر یزدانی دوشنبه ۹ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 259 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر پدر من با ۵۸سال سن سیستوسکوپی شدن و جواب پاتولوژی توده بدخیم و نوع ادنوکارسینوما رو نشوت داد اما ب عضله مثانه نفوذ نکرده و فقط لامینا پروپیا درگیری دارد..دکتر جراح گفتن ب دلیل تهاجمی بودن توده باید سیستکتومی بشن میخام بدونم درمان دیگه ای جز خارج کردن مثانه موثر نیست؟؟درصد تهاجم انقدر بالاس؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۹ فروردین ۰( 3 سال پیش)

      گرد تومور را ذكر كنيد

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    باسلام ۵۹ سالمه چندین سال است هردوکلیه ام سنگ سازباسنگهای حداکثر۲۲م م داشته ام که چندین بارسنگ شکنی کرده ام آخرین بار۵ماه پیش که تعدادزیادی سنگ خردشده دفع کردم سپس سونوگرافی کردم سنگ ۴م م درکلیه چپم وچندسنگ ریزه درمثانه نشان داددکترگفتندبانوشیدن آب وفعالیت بدنی آنهاهم دفع می شودوقرص آلیتورال راتجویزکردندالان پس ازگذشت یکماه سنگهای موجوددرمثانه دفع نشده اندوشدیدابه سوزش وتکررادراردچارشده ام ودردونوبت ادرارکاملاقهوه ای رنگ ودرچندین نوبت درحین ادراررسوبات قهوه ای رنگ مثل تفاله چای خارج می شودکه حتی درآب هم حل نمی شودکه شدیدانگران شدم ممنون می شوم اگردراین زمینه بنده راراهنمایی بفرمایید باسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)

      روزي سه ليتر.مايعات خورده شود و مصرف روزانه گوشت كم شود ،،،. روزي يك عدد قرص وزيكر ده ميلي گرم ميل كنيد ،،. سنگ هاي مثانه دفع مي شود

  • تصویر کاربر داود پنجشنبه ۳۰ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ما در شهرستان دو تا سونوگرافی برای بچه انجام دادیم هر کدام را به فاصله یک ماه کلیه هااندازه واکوژ نسیته پارانشیم طبیعی دارندافترق کورتیکوولری طبیعی میباشد کلیه راست به ابعاد59میلیمتروکلیه چب به ابعاد57میلیمتراست(رنج نور مال سنی70-40میلیمتر)هیدرونفروزگرید2(خفیف تا متوسط)درکلیه راست رویت میشود قطرApلگنچه حدود6میلیمتر است درکلیه هاسنگ وهیدرونفروز درکلیه چپ دیده نشد مثانه نمای سونوگرافی طبیعی دارد ودر سونوگرافی اول قطر طولی کلیه راست56وکلیه چپ51اندازه گیری شده وقطرApلگنچه کلیه راست5میلیمتر است لطفا مارا راهنمایی بفرمائید آیا بادارو حل میشه یا باید عملش کنیم وآقای دکتر گاهی پای چپش می لرزه ممنونم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۳۰ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)

      بايد ايزوتوپ اسكن dtpa وdmsa كليه ها انجام شود

  • تصویر کاربر افسانه پنجشنبه ۹ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    سلام جناب اقای دکتر
    احتراما جواب سی تی اسکن تومور کلیه مادرم به شرح پیوست هست. لطفا بفرمایید ایا باید جراحی بشن ایشون یا خیر . ممنونم از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۹ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)

      بايد عمل شوند

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر