همه چیز درباره بیماری هیدروسل

هیدروسل عبارتست از مایع اطراف بیضه که باعث تورم در بیضه می شود. بیماری هیدروسل در بچه های زیر یک سال زیاد دیده می شود و معمولا بدون درمان در سال اول زندگی، خود به خود از بین می رود.

سایر کودکان و بالغین، معمولا به دنبال التهاب و ضربه و تروما به بیضه مبتلا به هیدروسل می شوند. افراد مبتلا به سرطان بیضه، ۱۰ درصد در خطر ابتلا به هیدروسل قرار دارند.

بیماری هیدروسل چیست؟

هیدروسل یک ساختمان ایجاد شده از مایع آب مانند، اطراف یک یا دو بیضه می باشد که باعث می شود اسکروتوم، پوست بیضه یا ناحیه کشاله ران متورم شود. این بزرگی و تورم، ناراحت کننده و معمولا بدون درد است و بطور کلی خطرناک نیست. اگر چه هیدروسل بیشتر در بچه های زیر یکسال دیده می شود، ولی در هر سنی از زندگی ممکن است اتفاق افتد.

علت بیماری هیدروسل

علت اکثر هیدروسل ها نامشخص است. هیدروسلی که در بچه های زیر یکسال بوجود می آید، به معنای باز بودن ارتباط شکم با اسکروتوم می باشد و قبل از یکسالگی و یا موقع تولد بطور طبیعی این ارتباط بسته می شود و هیدروسل خود به خود محو می گردد.

هیدروسلی که بعدا در طول زندگی بوجود می آید به علت ضایعه، ضربه و جراحی اسکروتوم یا ناحیه کشاله ران می باشد و ممکن است به علت التهاب یا عفونت بیضه یا اپی دیدیم بوجود می آید.

بیماری هیدروسل ممکن است ۱۰ درصد به علت سرطان بیضه یا سرطان کلیه بوجود  آید. این فرم از هیدروسل در هر سنی بوجود می آید ولی بیشتر در سنین بالای ۴۰ سالگی بوجود می آید.

عدم خروج منی

علائم بیماری هیدروسل

بیماری هیدروسل معمولا علامت خاصی ندارد. هنگامیکه هیدروسل بزرگ شود، از نظر شکل و ظاهر بدشکل می شود و احساس سنگینی در بیضه فرد ایجاد می کند و راه رفتن فرد را با اشکال مواجه می کند. گاهی باعث درد، تورم و قرمزی پوست بیضه شده و باعث فشار در قاعده آلت می شود.

راه های تشخیص بیماری هیدروسل

تشخیص بر اساس معاینه بالینی می باشد. در معاینه بیضه، بزرگی آن قابل مشاهده است و پزشک از پشت بیضه نور به پوست بیضه می تاباند که به آن (TRANSILLUMINATION) گویند. این معاینه به منظور بررسی وجود توده در بیضه (سرطان بیضه) صورت می گیرد. وقتی نور به پوست بیضه تابیده می شود، مایع اطراف بیضه روشن می شود و وجود توده در این حالت رد می گردد. اگر توده یا سرطان وجود داشته باشد، نور از مایع رد نمی شود و مایع روشن نمی شود. تشخیص قطعی با انجام سونوگرافی بیضه می باشد.

عوارض هیدروسل

بطور کلی هیدروسل خطرناک نیست و معمولا بر باروری تأثیر نمیگذارد. با این حال، ممکن است هیدروسل با یک بیماری زمینه‌ای در بیضه مرتبط باشد و منجر به عوارض جدی شود. بیماری‌های زمینه‌ای بیضه عبارتند از:

# عفونت یا سرطان بیضه

در هر دو صورت ممکن است تولید اسپرم کاهش یابد.

# فتق مغبنی

اگر بخشی از روده در دیواره شکم گیر کرده باشد، می‌تواند به عوارض مهلک و کشنده‌ای منجر شود.

جراحی پروستات

درمان بیماری هیدروسل

بیماری هیدروسل معمولا خطرناک نیست و درمان زمانی صورت می گیرد که بیماری باعث ایجاد درد، اضطراب و خجالت شده باشد. در صورت کم کردن گردش خون بیضه نیز درمان باید انجام شود. اگر هیدروسل از نظر اندازه تغییر نکند یا کوچک شود، درمان ضرورتی ندارد.

تخلیه مایع هیدروسل از فرم های درمانی نمی باشد، چون اگر با سوزن مایع کشیده و هیدروسل کاملا تخلیه شود، مجددا عود می کند. چند دهه قبل هر مقدار مایع را تخلیه می کردند به همان مقدار داروی تتراسیکلین وارد ساک بیضه می کردند، ولی چون اثر درمانی بالایی نداشت و عود می کرد، این روش درمانی ادامه پیدا نکرد.

روش استاندارد و رایج امروزه، باز کردن پوست بیضه و لایه های مختلف روی بیضه و تخلیه مایع و لایه ای که در آن مایع جمع شده است می باشد. دوره استراحت بعد از عمل ۲ روز بوده و عمل به طور سرپایی انجام می شود.

بیماری هیدروسل در افراد کمتر از ۶۵ سال نیازی به درمان ندارد، اما در افراد مسن تر نباید از نظر درمان بی توجه گذشت. کشیدن مایع هیدروسل فقط در مردانی که از نظر جسمانی ضعیف اند و قادر به عمل جراحی نیستند، باید صورت گیرد. اگر هیدروسل بزرگتر شود و موجب ناراحتی بیمار گردد، عمل جراحی هیدروسلکتومی باید صورت گیرد.

مراقبت‌های بعد از هیدروسلکتومی

پس از جراحی هیدروسل، شما احتمالا به مدت چند روز نیاز به درناژ و تخلیه مایع و پانسمان خواهید داشت. برای تسکین درد و ناراحتی، پزشک ممکن است این موارد را به شما توصیه کند:

❇ استفاده از محافظ بیضه

❇ برای کمک به کاهش تورم، اعمال بسته‌های یخ بر منطقه تحت درمان

پزشک معمولا معاینه بعدی را به شما توصیه می‌کند، زیرا هیدروسل ممکن است مجددا برگردد.


دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

7+

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر عبدالستارنوری جمعه ۱۷ آذر ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    ده روز میشه آب ندارم رابطه جنسی زیف هست
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۷ آذر ۹۶( 1 سال پیش)
      زود گذر است خوب مي شويد
  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام و درود؛ چند وقته که فقط به همراه سرفه قسمتی مشابه قسمت آپاندیسیتم تیر میکشه.. در حالت عادی سوزش جزیی هم تو اون منطقه دارم .. به نظر جنابعالی آیا آپاندیسم عود کرده؟ درد دور ناف و سفتی اون منطقه ندارم؛
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 1 سال پیش)
      به جراح عمومي مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر امنه شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    باسلام همسرم 37ساله است مدت7سال متادون مصرف میکرد مدت5ماه است که کنارکذاشته ابتدا دچارزودانزالی شد که برطرف شد الان الت تناسلی درزمان انزال شل میشود ونمی تواند مایع منی را در رحم تخلیه کند دکتر قرص تالادافیل 10 دادن استفاده کرد تاثیر نداشت والبته قرص الپرازولام ا روزانه 2عدد استفاده میکند سوالام این است علت این مسله ودرمان ان چیست و.اگربخواهن ازمایش بدن چه ازمایشاتی یا سونوگرافی لازمه ایاان مسله درقدرت باروری تاثیر دارد زیرا تصمیم به بچه دارشدن دارم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 1 سال پیش)
      سونوگرافي و آزمايش لازم نيست قرص وياگرا يك ساعت قبل از نزديكي ميل كنيد
  • تصویر کاربر عبدالرحیم‌‌محمدی دوشنبه ۶ آذر ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    مجرای ادراری
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۶ آذر ۹۶( 1 سال پیش)
      منظور شما از مجراي ادرار چيست
  • تصویر کاربر یوسف شنبه ۴ آذر ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام راستش من 4 ساله به خودارضایی اعتیاد دارم و الآن هم دچار زودانزالی شده ام البته سستی کمر هم دارم آیا اگه خودارضایی رو ترک بکنم سستی کمر و زودانزالی برطرف میشه یا باید دارو مصرف کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۴ آذر ۹۶( 1 سال پیش)
      برطرف مي شود
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۶ آذر ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشیدآقای دکتر
    میخواستم ببینم ازدستگاه وکیوم برای بزرگ شدن وسفت شدن آلت میشه استفاده کرد؟مشکلی به وجودمیادیان؟ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۶ آذر ۹۶( 1 سال پیش)
      بله امكان پذير است
  • تصویر کاربر اروند چهارشنبه ۱ آذر ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام من 23 ساله هستم , تقریبا 4 سال پیش در حین خودارضایی به آلت تناسلیم فشار زیادی آورم و پوست زیر کلاهک الت تناسلیم دچار کندگی شد و الان مقدار کمتر از 1 سانت از پوست همینجوری آویزون هستش , دردی ندارم فقط بعد از ادرار همیشه چند قطره کنترلی ندارم و به صورت ناخوداگاه بیرون میاد . میخواستم بدونم برای درمان باید چیکار کرد ؟ آیا باید این کنده بشه یا بخیه زده بشه و در صورت هر کدوم از این موارد آیا احتیاج به جراحی هست یا سرپایی درمان میشه . ممنون .
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱ آذر ۹۶( 1 سال پیش)
      بايد جراحي شود
  • تصویر کاربر نوید چهارشنبه ۱ آذر ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    آیا در زمان مصرف قرص فینستراید می توان رابطه جنسی یا خود ارضایی انجام داد یا خیر ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱ آذر ۹۶( 1 سال پیش)
      نمي دانم
  • تصویر کاربر فرزاد چهارشنبه ۱ آذر ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان خوبی .. من پسری 26 ساله متاهل... آز بچگی خود ارضایی میکردم ولی دیگر چند سالی انجام نمیدم مشکل زود انزالی شدید دارم ... سوال اولم آینه
    1-ایا با قرصهای ضد افسردگی میشه درمان کرد زود انزالیو ینی طوری که با اختیار خود آدم انزال پیدا بکنه وقتی قطع شد خوردن قرصها.
    2- بهترین قرص برای درمان چه قرصی است که هم بی خوابی نداشته باشه هم خواب آلودگی و هم عوارض
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱ آذر ۹۶( 1 سال پیش)
      قرص پاروكستين و احتمال بر گشت دارد
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۶ آبان ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    من ۴۴ سالمه اغلب موارد در آزمایش اسپرمم خوب وقابل قبول بود بجز بالا بودن wbc که دکترم به من آنتی بیوتیک داد ویک دوره کامل مصرف کردم بعد دوباره آزاسپرم دادم که تغییر چندانی در عدد نداشت ( قبل از مصرف آنتی بیوتیک ۳۵ و بعد از مصرف ۳۲ ) که دکترم گفت این عدد بخاطر عفونت نیست
    مقدار عددی wbc نشان دهنده تعداد گلبول سفید در اسپرم هست و یاممکنه اسپرمهای نارس باشه که در آزمایش به اشتباه گلبول سفید آمده
    آیا ممکنه که یک منبع دایمی عفونت وجود داشته باشه ؟ من یک هفته بعد از اتمام کپسول آز دادم
    آیا اسپرمهای نارس در حد این عدد میتونند در روند بارداری اختلال ایجاد کنند
    آیا آزمایش دقیق تری هم هست که بشه مشخص کرد ، لطفا راهنماییم کنید
    با تشکر وسپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۲۶ آبان ۹۶( 1 سال پیش)
      گاهي اسپرم هاي نارس با wbc اشتباه گرفته مي شود وشما عفونت نداريد
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر