بعد عمل واریکوسل چقدر احتمال بارداری هست؟

سوال زوج های جوان از ما این است که آیا عمل واریکوسل برای بهبودی باروری مردان تاثیری دارد؟در این مقاله به این سوال پاسخ میدهیم.

واریکوسل به وجود ورید های غیر طبیعی گشاد شده در کیسه بیضه گفته می شود. در مورد ارتباط آن با ناباروری، درمان و علائم جراحی واریکوسل در مقالات قبلی بحث شده است. این مقاله در مورد میزان موفقیت پس از جراحی واریکوسل می باشد.

ترمیم واریکوسل، تلقیح داخل رحمی (IUI) و لقاح آزمایشگاهی / تزریق اسپرم داخل سیتوپلاسمی (IVF-ICSI)، گزینه هایی برای مدیریت ناباروری مردانی که در ارتباط با واریکوسل هستند، می باشند. 

تصمیم برای ادامه دادن به هر یک از این گزینه های مدیریتی تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد (به عنوان مثال وجود فاکتورهای زنانه لازمه IVF، علائمی مانند درد ناشی از واریکوسل، زمان مورد نظر برای بارداری). 

انجام عمل جراحی واریکوسل در مقایسه با IVF + ICSI ممکن است به طور بالقوه مقرون به صرفه تر باشد.

درمان جراحی با موفقیت بیش از 90 – 99٪ از واریکوسل ها را از بین می برد. بهبود پارامترهای منی ممکن است 3 تا 6 ماه طول بکشد. با این حال، هیچ توافقی در مورد تعریف آنچه به معنای “بهبود” است وجود ندارد.

عواملی که ممکن است به بالا رفتن درصد بهبود کمک کنند عبارتند از: اندازه واریکوسل، سطح هورمون محرک فولیکول و تعداد کامل اسپرم های متحرک قبل از عمل. 

همچنین، عدم درمان واریکوسل ممکن است منجر به کاهش تدریجی پارامترهای مایع منی شود، که ممکن است باروری آینده را به خطر بیندازد.

بارداری و واریکوسل

میزان بهبود منی بعد از عمل واریکوسل چقدر است؟

اکثر مطالعات گزارش داده اند که کیفیت مایع منی در اکثر بیماران پس از جراحی واریکوسل بهبود می یابد؛ همانطور که با مقایسه پارامترهای مایع منی قبل از درمان و پس از درمان تعریف شده است.

در مطالعات نشان داده شده است که تعداد اسپرم ها به طور متوسط 12 میلیون اسپرم در میلی لیتر با میانگین 11٪ افزایش تحرک و اثرات متغیر بر مورفولوژی اسپرم افزایش می یابد. 

اگرچه اعداد دقیق اند، اما این اعداد باید با احتیاط تفسیر شوند. این بدان معنا نیست فردی که مبتلا به واریکوسل است و تعداد اسپرم های او 1 میلیون باشد، پس از جراحی واریکوسل شاهد افزایش تعداد اسپرم وی به 13 میلیون (افزایش 12 میلیونی) خواهد بود!

این بهبود می تواند منجر به درمان کم تر تهاجمی شود. 

مردانی که فاکتور مردانه شدید دارند که برای باردار شدن به طور متفاوت به IVF-ICSI احتیاج دارند، ممکن است در تجزیه و تحلیل منی به جای IVF-ICSI اجازه ی انجام IUI را پیدا کنند و در مردان با فاکتور خفیف مردانه نیز ممکن است در پارامترهای مایع منی پیشرفت کافی داشته باشند تا بتوانند به جای IUI باروری طبیعی داشته باشند.

میزان اسپرم بعد از واریکوسل

در مورد مردان با تعداد اسپرم صفر (آزواسپرمی غیر انسدادی) چگونه است؟

موارد انتخاب شده با آزواسپرمی غیر انسدادی (هایپوسپرماتوژنز یا توقف بلوغ دیررس) ممکن است به ترمیم واریکوسل پاسخ دهند. جراحی واریکوسل ممکن است منجر به بهبود تعداد کم اسپرم در انزال شود (10 تا 50٪ احتمال موفقیت).

در چنین مواردی، ترمیم و عمل واریکوسل با بازگشت اسپرم به انزال همراه است، بنابراین به طور بالقوه امکان انجام IVF-ICSI بدون آسپیراسیون یا استخراج اسپرم از بیضه (TESA یا TESE) فراهم می شود.

این مطالعات همچنین نشان داده است مردانی که تنها با سلول سرتولی یا بافت شناسی ایست بلوغ زودرس، بازگشت اسپرم به انزال را نداشتند.

لازم به یادآوری است در مردانی که قبلا آزواسپرمی داشتند نیز ممکن است بدون هیچ مداخله ای اسپرم در انزال پیدا شود.

بنابراین، بیوپسی بیضه / استخراج اسپرم از بیضه یا ترمیم واریکوسل ممکن است برای چنین مردانی ارائه شود، اگرچه ارزش واریکوسلکتومی در تمام بیماران مبتلا به آزواسپرمی غیر انسدادی همچنان بحث برانگیز است.

عمل واریکوسل

میزان بارداری بعد از جراحی واریکوسل چقدر است؟

یک مطالعه اخیر 145 زوج را که به طور تصادفی واریکوسلکتومی ( عمل واریکوسل ) شده بودند در مقابل گروه شاهد (کنترل) مورد بررسی قرار داد. 

گروه کنترل دارای میزان باروری طبیعی 13.9٪ بود، در حالی که گروه مطالعه دارای میزان 32.9٪ با نسبت شانس 3.4 (فاصله اطمینان 95٪ ، 1.33-6.95) بود. مشخصات پایه هر دو گروه از نظر آماری مشابه بود. هیچ همپوشانی انجام نشده است.

در تازه ترین بررسی ها نتیجه گیری شد که درمان واریکوسل در مردان زوج هایی که ناباروری غیرقابل توجیه داشتند، ممکن است احتمال باروری زوج را بهبود بخشد.

به طور خلاصه:

نتیجه گیری

درمان برای واریکوسل قابل لمس ممکن است برای زوج های ناباروری که شواهدی از پارامترهای غیرطبیعی مایع منی و فاکتور مونث شناسایی نشده از جمله در نظر گرفتن سن و میزان ذخیره تخمدان وجود دارد، پیشنهاد شود.

لقاح آزمایشگاهی با یا بدون ICSI ممکن است گزینه اصلی درمان فاکتور مونث در نظر گرفته شود، بدون توجه به وجود واریکوسل و پارامترهای غیرطبیعی مایع منی.

تجربه و تخصص پزشک معالج، از جمله ارزیابی هر دو شریک زندگی، همراه با گزینه های موجود، باید روش درمان واریکوسل را تعیین کند.

دکتر هوشنگ قوامی متخصص درمان واریکوسل 

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر آناهیتا پنجشنبه ۲۲ مهر ۰( 4 روز پیش) تعداد بازدید: 4 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما آقای دکتر
    ببخشید منو همسرم ۵ ساله که ازدواج کردیم و از همون اول اقدام به بارداری کردیم ک متاسفانه تو این مدت اصلا بارداری رخ نداده تا الان هم ۷ بار ای وی اف(انتقال جنین) انجام دادیم تو ۳ تا مرکز مختلف که هر ۷ بار منفی شدم... خودم ک همه بررسیها رو انجام دادم و هیچ مشکلی نداشتم ولی همسرم تست اسپرمشون ضعیفه هم تعداد ، حرکت، نرمال مورفولوژی و ... سونو هم انجام دادن ک مشخص شده واریکوسل گرید ۲ دارن... الان ما نمیدونیم عمل واریکوسل انجام بدن بهتره یا نه؟ چون تا حالا هر دکتری مراجعه کردیم هیچ جواب درستی به ما ندادن ک باید عمل کنن یا نه!!
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۲ مهر ۰( 4 روز پیش)

      با سلام عمل كنند بهتر است

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۰ مهر ۰( 2 هفته پیش) تعداد بازدید: 8 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید خدمت آقای دکتر بنده پنج سال ازدواج کردم وقصدبچه دارشدن را نداشتم که الان به تازگی تصمیم به بچه دارشدن گرفتم و آزمایش اسپرم وسنوگرافی از بیضه هام داشتم که آقای دکتر گفته اسپرم هات شکلشون ضعیفه و کم هستندو واریکوسل داری میگه باید عمل بشیدحالاسوال من اینه که میشه چندماهی برا بچه دارشدن انجام بدم اگه نشدانوقت عمل کنم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۱۰ مهر ۰( 2 هفته پیش)

      با سلام اشكالي نداره چند ماهي صبر كرد

  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 25 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    بنده ۲۶ سال سن دارم ۲ ماه اقدام به بچه دار شدن کردیم و آزمایش اسپرم دادم که متوجه شدیم حرکت و تعداد اسپرمم ضعیف هست و بعد از معاینه گفتن که واریکوسل گرید ۲ سمت چپ دارم الان هم گفتن تا ۳ ماه صبر کنید و دارو گیاهی سین لس دادن بهم لطفا راهنمایی کنید که زودتر عمل کنم یا دارو ادامه بدم یا چی؟؟
    تصویر آزمایش به پیوست
    تشکر از لطف و محبت جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 1 ماه پیش)

      با سلام عمل واريكوسل انجام شود بهتر از مصرف دارو مي باشد

  • تصویر کاربر قهرمان چهارشنبه ۳ شهریور ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 31 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من ۴۹ سالمه دیابت دارم انسولین استفاده می کنم بیماری قلبی عروقی دارم چند استنت قلبی دارم اخیرا بطور ناگهانی نعوظ ندارم البته قبلا نیز تمایلم کم شده بود تا به حال دارویی برای نعوظ استفاده نکرده ام حدود ۱۰ سال پیش برای واریکوسل تست دادم واریکوسل خفیف داشتم در خصوص عدم نعوظ از چه دارویی استفاده کنم و اگه نیاز به حضور بنده هست بفرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۳ شهریور ۰( 1 ماه پیش)

      با سلام از أمپول تزريقي پاپاورين در ألت استفاده كنيد

  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 24 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خسته نباشید
    بنده ۳۰ ساله متاهل هستم.بعداز یکسال اقدام ب بارداری و عدم نتیجه با انجام ویزیت و سپس سونو دکتر اورولوژی واریکوسل ام تایید شد(گرید I) و در آزمایش اسپرم خودم هم کیفت،تعداد و میزان حرکت اسپرم ها پایین بوده، و دکتر عمل واریکوسل رو پیشنهاد دادن
    حالا از شما سوالم اینه ک آیا شماهم تایید میکنید که نیاز به عمل باشه؟ و اگه آره بین عمل لاپاراسکوپی و میکروسکوپی کدام یک از لحاظ کیفیت و اطمینان به درمان بهتره؟؟؟؟
    در ضمن آزمایش اسپرم و سونو رو هم خدمتتون میفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 2 ماه پیش)

      با سلام بايد عمل كنيد

    2. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 2 ماه پیش)
      کدام روش عمل رو شما پیشنهاد میدید؟
      لاپاراسکوپی یا میکروسکوپی؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 2 ماه پیش)

      ميكروسكوپي

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر آیدین شنبه ۹ مرداد ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 35 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت دکتر عزیز و پرتلاش. دکتر آزمایش سونوگرافی و همچنین اسپرم را خدمتتون ارسال میکنم خواهشمند است بفرمایید آیا عمل واریکوسل برای من لازمه و بدون این عمل هم بچه دار میشم یا نه ؟من تا الآن پیشگیری کردم ... در ضمن اگر عمل نکنم مشکلی برای بچه پیش میاد یا نه . با سپاس.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ مرداد ۰( 2 ماه پیش)

      با سلام بايد عمل كنيد حركت اسپرم كم مي باشد

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۹ مرداد ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 40 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر /من دیابت تیپ 1 داشته وتحت درمان با انسولین هستم /در تبریز به آقای دکتر نوری زاده مراجعه کرده ایشان بعد از معاینه بیضه هام گفتند واریکوسل دو طرفه داری و سونوگرافی نوشتند /من برای انزال دردناک به ایشون مراجعه کرده بودم و هیج دردی در بیضه هام ندارم و اندازه بیضه هام کاملا نرمال هست /علامت واریکوسل چیست چون هیچ دردی در بیضه ها وکشاله ران ندارم و اینکه واریکوسل می تواند انزال را دردناک کند /با تشکر 32 ساله مجرد هستم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۹ مرداد ۰( 2 ماه پیش)

      با سلام واريكوسل درد انزال ايجاد نمي كند فعلا از أزمايش اسپرم داده شود

  • تصویر کاربر حسین جمعه ۸ مرداد ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 28 مشاهده پرسش
    سلام تو‌نوجوانی عمل واریکوسل انجام دادم و الان یک ساله اقدام به بارداری کردم و آزمایش اسپرم دادم میشه بگید امکان بچه داری هست یا...ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۸ مرداد ۰( 2 ماه پیش)

      با سلام بله شانس وجود دارد روزي يك گرم ويتامين c  سه ماه ميل كنيد

  • تصویر کاربر H دوشنبه ۴ مرداد ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 31 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت آقای دکتر اینجانب ۱۳ سال ازدواج کردیم وبرای بچه دار شدن اقدام کردیم که یک بار منجرب به سقط شد یعنی کورتاژ دوباره اقدام کردیم ازمایش اینا هم دادیم آزمایش اسپرم از من گرفتن گفتن ضعیفه بعد آزمایش سونو گرافی دادم تو سونو واریکوسل سمت چپ نشون داده میخواستم بدونم که آیا عمل کنم احتمال داره بچه دار بشیم یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 2 ماه پیش)

      با سلام حركت اسپرم كم مي باشد روزي يك گرم قرص ويتامين c  سه ماه ميل كنيد

  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 32 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترمن سال 1398برج 10عمل جراحی کردم 4سال اذدواج کردم اسپرمم قبل عمل صفربوده الان تازه بعدازیک سال ونیم بعدازعمل آزمایش دادم آیاباتوجه به این آزمایش وسونوگرافی تصویرشون میفرستم آیاامکان بچه داری هست.
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 3 ماه پیش)

      با سلام چون حركت اسپرم ها كمتر از طبيعي است شانس بچه دار شدن كمتر مي شود

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر