انواع روش های درمان واریکوسل

یکی از عوامل ناباروری مردان، واریکوسل یا همان واریس بیضه می باشد. این بیماری در ١٥ درصد مردان دنيا و در حدود ٤٠ درصد مردان نابارور وجود دارد. تشخيص واريکوسل مبتنى بر معاينه بالينى بيمار می‌باشد،که از گريد ١تا ٣ تقسيم بندى شده است.

واریکوسل خفیف چیست ؟

واریکوسل یک بیماری مادرزادی است که خون شریانی به بیضه برای تغذیه توسط شریان وارد بیضه می شود و باید بعد از گرفتن اکسیژن و سایر مواد غذایی توسط ورید خون بیضه از طریق ورید در طرف چپ به ورید کلیه وارد شود، ولی به علت اختلال در عملکرد ورید، خون بیضه توسط ورید به علت اختلال در دریچه ها لانه کبوتری در داخل بیضه وارد ورید کلیه نمی شود و در اطراف بیضه می ماند.

واریکوسل در 35 تا 40 درصد افراد نابارور وجود دارد. شدت واریکوسل را به سه درجه یا گرید تقسیم بندی کرده اند. گرید 1 زمانی است که فرد قبل از معاینه حتما نیم ساعت ایستاده باشد، سرفه کند، آب دهان خود را قورت دهد و سپس مورد معاینه قرار گیرد. زمانی که پزشک معالج بیضه را مورد معاینه قرار می دهد وقت زیادی را برای تشخیص واریکوسل صرف می کند که آنرا واریکوسل گرید یک یا خفیف گویند.

واریکوسل گرید 2  زمانی است وقتی پزشک پوست بیضه را معاینه می کند ورید دیلاته و واریکوسل فورا بدست وی تشخیص داده می شود و بالاخره واریکوسل گرید سه 3 زمانی است که واریکوسل در بالا یا کنار بیضه به صورت یک کلافه عروقی دیده می شود و گاهی اینگونه افراد با شکایت وجود دو بیضه مراجعه می کنند.یک نوع دیگر واریکوسل وجود دارد که SUBCLINICAL نامیده می شود و در هیچ شرایطی نمی توان آنرا پیدا کرد، این نوع واریکوسل را هم خفیف می نامند.

واریکوسل عامل ناباروری

آیا واریکوسل باعث ناباروری می شود؟

واریکوسل در 35 تا 40 درصد مردان نابارور وجود دارد و 3/4 تا 3/13 درصد این مردان نابارور که مبتلا به واریکوسل هستند در آزمایش اسپرموگرام آنها یا اسپرم وجود ندارد و شدیدا تعداد اسپرم ها پایین می باشد. اگرچه نقش قطعی واریکوسل در ایجاد ناباروری بطور صددرصد مشخص نشده است، ولی بیشتر محققین در جهان اعتقاد دارند تجمع بیش از حد خون در در وریدهای واریکوسل در اطراف بیضه باعث ناباروری می شود.

                            👈مطلب مرتبط: برای آشنایی با دلایل ناباروری مردان بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

ناباروری در مردان

طبق گزارشات جمع آوری شده از کشورهای متعدد جهان که بیماران مبتلا به واریکوسل را تحت عمل جراحی واریکوسلکتومی با میکروسکوپ انجام داده اند و جمع آوری شده، دیده شده که بعد از عمل جراحی 70 درصد این افراد بچه دار می شوند.

اگرچه در مورد واریکوسل و عمل آن اختلاف نظر کمی وجود دارد ولی عمل واریکوسل تنها موردی است که به یک فرد نابارور برای بچه دار شدن کمک می کند.

هر گاه دو آزمایش اسپرم بلافاصله 1 تا 2 هفته که فرد نابارور انجام می دهد و آزمایش کاهش تعداد یا حرکت و یا اختلال در شکل اسپرم گزارش شده، فورا عمل جراحی باید انجام گیرد، بنابراین به طور قطع و اثبات شده که واریکوسل باعث ناباروری می گردد.

98 درصد واریکوسل در سمت چپ می باشد و 2 درصد در طرف راست می باشد و گاهی همزمان هر دو بیضه دارای واریکوسل می باشد. وقتی که واریکوسل هر طرف درجه 3 باشد، حتما طرف دیگر هم باید عمل واریکوسل انجام گیرد.

تا اين لحظه هيچ گونه مطالعاتى درخصوص وجود ابنورماليتى (غير طبيعى) هورمون‌هاى خون در وجود واريکوسل  گزارش نشده است. افراد مبتلا به نابارورى ثانوى وجود واريکوسل در انها ٨٠ درصد مى باشد، اگرچه در يک مطالعه چنين تفاوت فاحشى را گزارش نکرده اند، اين مشاهدات همگى نشان دهنده اين است که واريکوسل به مرور زمان باعث کاهش بارورى مى گردد.

انچه مهم است اين است که بايد به وجود واريکوسل در افراد  نابارور و بارور توجه شود، بيشتر ممکن است به علت اختلاف در تشخيص کلينيکى پزشک و عدم توجه شيوع ان در سنين مختلف است. اما سوال اصلى اين است که ايا تمام جوانان مبتلا به واريکوسل يکسان هستند؟ ايا واريکوسل هاى افراد ٢٥ ساله با افراد ٥٠ ساله يکسان است؟

يکى از محققين براى اثبات اين قضيه ٥٨٠ بيمار مبتلا به واريکوسل و نابارورى که ١١٥ نفر ٤٠ ساله ويا بيشترو ٤٦٦ نفر جوانتر از ٤٠ سال بودند و انها را مورد عمل جراحى واريکوسل قرار داد و اختلاف فاحشى در ميزان حاملگى در اين دو گروه سنى مشاهده نکرد. علت اين اختلاف هنوز ناشناخته مانده است، اگرچه علت نابارورى را به حرارت و زمان ارتباط مى دهند.

گردش خون بيضه ها و همينطور تبادل حرارت جارى موجب حرارت بيش از حد بيضه ها مى گردد، قطع اين سيستم موجب افزايش درجه حرارت بيضه ها مى گردد. چون درناژ سمت چپ در يک سيستم با مقاومت بسيار است، وريدهاى کوچک ممکن است در دوره جنينى موقع  باز شدن مقاومت نشان دهند.

گردش خون بيضه ها تا قبل از بلوغ کم مى باشد و بنابراين اين وريدها از نظر کلينيکى تا زمان بلوغ که گردش خون به بيضه ها افزايش ميابد ظاهر نمى گردند، لذا ظهور کلينيکى بيشتر واريکوسل ها در دوران بلوغ مى باشد .

درجه واریکوسل

مردان مبتلا به واريکوسل فعاليت فيزيکى شديد به طور منظم ٤تا ٥ بار در هفته که دو تا چهار ساعت در روز به طول انجامد ، بعد از يک دوره چهار ساله پارامترهاى آزمايش اسپرم کاهش مى يابد .همچنين واريکوسل دربستگان درجه یک در مقايسه با کل جمعيت.بسیار شایع نشان داده شده است . آتروفى بيضه ها (کوچک شدن بيضه ها) ممکن است اثرات منفى واريکوسل بر بارورى باشد.

در يک فرد مبتلا به واريکوسل سمت چپ حجم متوسط بيضه کمتر از حجم بيضه سمت راست مى باشد.ارتباط بين شدت واريکوسل و درجه آتروفى بيضه نا مشخص است .بيشتر مطالعات نشان مى دهد آتروفى همراه با غير طبيعى بودن آزمايش اسپرم مى گردد.

افراد مبتلا به واريکوسل و آتروفى بيضه در مقايسه با افراد مبتلا به واريکوسل بدون وجود آتروفى داراى ازمايش غير طبيعى هستند .اختلاف در حجم بيضه بيشتر از ده درصد در جوانان در افراد نرمال و افراد مبتلا به واريکوسل  به طور قابل توجهى کاهش در تعداد اسپرم و حرکت اسپرم  وجود دارد .

وجود اسپرم  هاى نارس  و غير طبيعى بودن سر اسپرم که « stress pattern» ناميده مى شود. علامت مشخصه واريکوسل نمى باشد، و بنابراين دال بر تشخيص واريکوسل نمى باشد .هدف از عمل واريکوسل بستن وريدهاى اسپرماتيک مى باشد .درمان واريکوسل به روشهاى مختلفى انجام مى شود .انتخاب بهترين درمان در فرد نابارور بايد بهبودى آزمايش اسپرم و ايجاد حاملگى با کاهش عوارضى نظير عود واريکوسل، هيدروسل و آتروفى بيضه باشد.

براى تحقق و دستيابى به موارد فوق ازعمل‌هاى جراحى باز، لاپاروسکوپى و آمبوليزاسيون وريد استفاده مى‌گردد. انتخاب نوع عمل بستگًى به تجربه ومهارت پزشک که به يکى از عمل هاى فوق  سال هاى متمادى به نتايج خوبى دست يافته است  بستگی دارد اگرچه هيچ يک از اين عمل ها مزيتى بر ديگرى ندارد ولى مطالعات فراوان. عمل باز را براى عمل واريکوسل  با بهبودى فراوان گزارش کرده اند.

واریس بیضه

آزوسپرميا و واريکوسل

ترميم  واريکوسل قابل لمس  همراه با آزوسپرميا مورد توجه قرار گرفته است. بنابراين بيماران آزوسپرميک (عدم وجود اسپرم در ازمايش) با پاتولوژی ژرم سل آپلازیا که تحت عمل واریکوسلکتومی قرار گرفته اند کیفیت سى من بهبود يافته است.

در بيماران مبتلا به ازوسپرميا  عمل جراحى  موجب نطفه سازى بيضه مى گردد بنابراين نيازى به انجام ART  نخواهد بود. در افراد ازوسپرميک قبل از عمل جراحى واريکوسلکتومى بررسى مسائل ژنتيک از اهميت ويژه‌اى برخوردار است چون اين افراد چنانچه داراى کارريوتايپ غيرطبيعى  باشند از عمل  واريکوسل سودى نمى‌برند.

مطالعات نشان داده کيفيت آزمايش اسپرم ٥٠درصد بعد از عمل واریکوسلکتومی  بهبود مى‌يابد. بعد از عمل  واريکوسلکتومى  شانس حاملگى طبيعى سه برابردر مقايسه با ساير عمل‌ها بيشتر مى‌گردد.اندازه بيضه، درجه واريکوسل، پارامترهاى  آزمايش و مقادير هورمون‌هاى سرم ممکن است در پيش اگهى فرد مبتلا به واريکوسل  موثر باشد، اگر چه کدام  پارامتر پيش گويي کننده درمان است مشخص نيست .عمل واريکوسلکتومى  در جوانان  اثر مطلوب در بارورى  دارد.

درمان واریکوسل بدون جراحی امکان پذیر است ؟

معماى غير قابل حلى که اورولوژيست با فرد مبتلا به واريکوسل و آزوسپرميا  (عدم وجود اسپرم در مايع منى) روبرو است اينست که ايا واريکوسل را عمل جراحى بايد کرد يا نه؟

جواب سوال فوق خیر می باشد. طبیعی است وقتی فردی به علت واریکوسل دچار ناباروری می شود و افراد نابارور 35 تا 40 درصد داراری واریکوسل می باشند و بعد از عمل جراحی واریکوسل ، اگر آزمایش اسپرم آنها نسبتا خوب باشد 70 درصد بچه دار می شوند. بنابراین تنها راه درمان واریکوسل عمل باز با میکروسکوپ و یا لاپاروسکوپی می باشد، که اینجانب با تجربه چندین ساله خود عمل باز را بهتر از لاپاروسکوپی می دانم.

کسانی که واریکوسل دارند ولی آزمایش آنها طبیعی می باشد و ازدواج کرده اند، این دسته از افراد نیازی به عمل جراحی ندارند ولی هر سه ماه یا 6 ماه باید با یک آزمایش اسپرموگرام باید پی گیری کنند، تا اگر چنانچه واریکوسل باعث اختلال عملکرد بیضه شده و تعداد وحرکت و یا شکل اسپرم ها تغییر کرده، مورد عمل جراحی قرار گیرد.

آیا درمان واریکوسل با لیزر امکان پذیر است؟

تا این لحظه که متن را می خوانید، هیچگونه گزارشی مبنی بر عمل واریکوسل با لیزر گزارش نشده است. عمل واریکوسلکتومی به دو روش متداول در جهان صورت می گیرد، یکی عمل باز با شکافی چند سانتی در نزدیکی کشاله ران که باید با میکروسکوپ صورت گیرد. پس باز کردن پوست و زیر پوست، کورد که طناب بیضه نامیده می شود، دیده می شود و آنرا بالا آورده و وریدهایی که باعث واریکوسل شده را با نخ سیلک می بندیم.

این عمل بسیار حساس و به تجربه کافی نیاز دارد، بدین معنی که تمام وریدها بسته شوند و وریدی باقی نماند که ممکن است باعث عود واریکوسل شود و چنانچه عروق لنفاتیک به اشتباه به عنوان ورید بسته شوند فرد بعد از عمل دچار هیدروسل می گردد، که این مورد 10 درصد اتفاق می افتد. شانس باروری بعد از عمل واریکوسلکتومی 70 درصد تا 18 ماه بعد از عمل می باشد.

توسط دو نفر از محققين دو گروه از اين بيماران را مورد عمل جراحى واريکوسل قرار دادند و نتايج مثبتى را بعد از عمل مشاهده کردند. اگر چه در خصوص عمل جراحى واريکوسل و منافع بالقوه آن اختلاف و مناقشه کمى وجود دارد، اما درمورد عمل واريکوسل همراه با آزوسپرمى اختلاف نظر به عنوان يک قانون وجود دارد. آمار گسترده و کلينيکى از مدل‌هاى حيوانى اثرات سوء واريکوسل بر روى اسپر ماتوژنز(توليد اسپرم از بيضه) را نشان مى‌دهد.

درمان واریکوسل

AUA  و انجمن طبى توليد مثل امريکا با نشست‌هاى گوناگون به اين نتيجه رسيدند که عمل واريکوسل ممکن است اولين درمان انتخابى افراد نابارور باشد، در صورتى که همسر وى سالم باشد. جراحى واريکوسل بايد دردست جراحان با تجربه قرار گیرد که به شريان و لنفاتيکها اسيبى وارد نشود واز عود واريکوسل خوددارى گردد.

اين جراحى بايد  با حوصله و دقت انجام گيرد. اگرچه درمان واريکوسل هنوز به عنوان يک معما وجود دارد و على‌رغم بيش از سى سال از شواهد موجود در خصوص جراحى واريکوسل و نتايج مفيد ان در بارورى، هنوز گزارشات بسيارى اختلاف نظر در رابطه با انجام اين درمان را نشان مى دهد.

بايد اذعان داشت که مسئوليت و تعهد اين محققين که شايد مشکل افراد مبتلا به واريکوسل را از طريق ديگرى باید حل کنند ضمنا بايد اشاره کرد مطالعات فراوانى چاپ شده و به وضوح و روشنى نشان مى دهد اين اختلاف نظرها حل و بهبود يافته است.شيوع واريکوسل بر حسب سن متفاوت است; بعد از  ٢٠سالگى شيوع آن از ١٠ تا ٢٥ درصد متغير است. در ميانگين سنى ٦٠ سالگى وجود واريکوسل  ٤٣ درصد مى باشد.

خاکشیر برای واریکوسل

درمان واریکوسل با زالو یا خاکشیر امکان پذیر است؟

افراد یا پزشکانی بدون اجازه قانونی با به کارگیری طب سنتی غیر تایید شده به درمان بدون نتیجه می پردازند که اهداف تجارتی یا مالی دارد. به یاد دارم زمانی که بچه ای از درد گوش رنج می برد توسط مادر یا مادربزرگ دود تریاک را در گوش بچه فوت می کردند که این امر با پشرفت شگفت انگیز پزشکی، مردود شناخته شده است.

باید اذعان داشت شاید بعضی از داروها از گیاهان تهیه می شود ولی براساس و اصول تحقیقی و بازار عرضه می شود. زالو یا خاکشیر هیچگونه اثر درمانی در درمان واریکوسل ندارد و هیچ پزشک اورولوژیستی آنرا توصیه نمی کند و این امر موجب سرگردانی زوجین نابارور گردیده و آنها را از درمان اصولی منحرف می کند.

فرق واریکوسل و هیدروسل

گاهی اوقات بعضی افراد مبتلا به این عارضه، نمیدانند که تورم موجود در بیضه ها ناشی از تورم رگ های بیضه ( واریکوسل )  است یا آب آوردن بیضه ( هیدروسل ). در این شرایط، تشخیص یک متخصص اورولوژی می تواند بسیار سرنوشت ساز باشد.

 

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

دکتر هوشنگ قوامی جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)

  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۲۸ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام اقاى دكتر
    بنده حدود ٤ ماه پيش علم واريكوسل سمت چپ رو انجام دادم و دور نقاهت و تجويز پزشك رو مو به مو انجام دادم
    اما الان بعد چهار ماه باز دوباره يكم درد به همون صورت قبل از عملم احساس ميكنم متاسفانه خيلى نزديكى نداشتم و گاهى اوقات خيلى بهم فشار ميومد و تخليه جنسى نميشدم و سيگار هم ميكشم و بدنسازى و فوتبال هم بازى ميكنم
    ايا دوباره نياز به عمل دارم در سمت راست دارم يه ميتونى به روش ديگه اى حلش بكنم
    ممنونم اگر لطف كنيد و جوابم رو بديد خيلى استرس دارم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۸ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)

      نيازي به عمل نيست

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۰ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    سلام من بیضه سمت چپم درد میکرد دکتر رفتم سونوگرافی انجام دادم واریکوسل گرید یک دارم خفیف مایع منی کم شده و بیضه چپ پایین تر وکوچک تر هست در ضمن سن هم17آیا عمل کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۰ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)

      قبل از عمل بايد أزمايش اسپرم بدهيد به طور طبيعي بيضه چپ پايين تر از راست مي باشد

  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من یک سال متوجه واریکوسل شدم ولی گرید یک بود الان که رفتم سونو و معاینه دکتر مسخص شده گرید ۲ شده و ازمایش اسپرم دادم که براتون میفرستم
    میخاستم ببینم فقط باید عمل کنم؟ هیچ راهی دیگه ای نداره ؟
    تستسرونم هم بالاس که براتون میفرستم و خوب ریزش مو هم پیدا کردم
    و اینکه برای تستسرون قرص فیناستراید بخورم چون میگن برای کسایی که واریکوسل دارن خوب نیس چی کار کنم دکتر ؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)

      واريكوسل دو طرفه بايد عمل شود و براي تستسترون به متخصص غدد مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر امیر شنبه ۲۰ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    سلام من حدود دو سال پیش سونو انجام دادم و مشخص شد که واریکوسل بیضه چپ دارم که خفیف بود و دکتر گفت نیازی نیس عمل کنی و... ولی الان بعد از حدود دو سال بیضه سمت چپم دقیقن بالای بیضه چپم یک برآمدگی یا توده انگاری هستش که درد هم نداره و اینکه بیضه چپم هم پایین تر از بیضه راستم هستش و احساس میکنم کوچیک تر شده و احساس میکنم اپیدیدیم هستش که بزرگ شده دقیقن نمیدونم چون دقیقن بالای بیضه چپ و اینکه وقتی جنب میشم هردو بیضه تا نیم ساعت بعدش درد خیلی خفیف دارن و اینکه ۱۹ سالم هس .ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی شنبه ۲۰ دی ۹۹( 3 سال پیش)

      بيضه چپ پايين تر از راست مي باشد و توده اپيديديم است

  • تصویر کاربر حسام چهارشنبه ۱۷ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    با سلام وقت بخیر بنده واریکوسل دارم و سونوگرافی دادم این جواب (سونوگرافیه یا سه پاکه وریدی2/7م.مدر شبکه پمپنیففرمهمی اسکروتم که سمت چپ دیده میشودکه با مانوروالسالوا ریفلاکس جریان دارد که مطرح کننده واریکوسل گرید 4در کالرداپلر میباشد ) بعد اقای دکتر دو بار هم آزمایش اسپر دادم جواب اسپرم صفر هست آیا بنظر شما مال ای واریکوسل هست ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۱۷ دی ۹۹( 3 سال پیش)

      به علت واريكوسل است

  • تصویر کاربر Payamani چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    بنده سونو انجام دادم که مشخص شد واریکوسل با قطر ۳/۱ داشته
    بعدش آزمایش اسپرم انجام دادم که همش نرمال بود
    آیا برای ازدواج و بچه دار شدن مشکل دارم
    عکس سونو و آزمایش اسپرم براتون فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۹( 3 سال پیش)

      شما مشكلي نداريد

  • تصویر کاربر حسین جمعه ۱۴ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.
    من ۳۰ سال سن دارم و مجرد هستم.
    یک ماه پیش عمل واریکوسل دو طرفه انجام دادم.
    هفته قبل به علت درد مجبور شدم دوباره برم پیش دکتر.ایشون برام قرص سیپروفلوکساسین۵۰۰  و الفن ایکس ال برای ده روز تجویز کرد.
    الان احساس میکنم بیضه هام کوچیکتر شده. بیضه راست و یک رگ داخل کیسه بیضه سمت چپ درد خفیف داره.
    خیلی استرس دارم و نگرانم.حال روحیم اصلا خوب نیست.حس زندگی ندارم.
    ممکنه به شریان بیضه اسیب رسیده باشه‌؟
    باید چیکارکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی جمعه ۱۴ آذر ۹۹( 3 سال پیش)

      سونوگرافي بيضه ها انجام شود و روزي دو بار در أب گرم نشسته شود ده روز و روزي يك عدد شياف ايندومتاسين صد ميلي استعمال كنيد

  • تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۱۳ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من مجردم و دانشگاا افسریم وقتی رژه میزنم بعد از رژه احساس میکنم بین پاهام ورم کردن و در تو بیضه چپم داره دکتر رفتم بهم گفت سنو بده داخل
    سنوگرافی همه چیز طبیعی بودی ولی وقتی که معاینم کرد گفت تو واریکسل داری و اگه درد داری باید عمل بشه بهم گفت تست اسپرم هم بده انجام دادم آزمایشم خوب بود ولی گفت یکم سرعت اسپرمات کمه اگه لطف کنین راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۱۳ آذر ۹۹( 3 سال پیش)

      واريكوسل عمل شود و تا زماني كه رژه و كار سنگين انجام دهيد درد را خواهيد داشت

  • تصویر کاربر Ahnad دوشنبه ۳ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر
    من سال. ۹۰ واریکوسل عمل کردم و در سال ۹۵ قصد ازدواج داشتم که رفتم ازماش دادم دکتر گفت خوبه همه چیز ولی من ازدواج نکردم تا ابان ۹۹ الان فهمیدم دو طرف گرید ۳ هست و خیلی هم دوست دارم بچه دار شم
    من بعد از دومین رابطه بیضه هام درد گرفت
    حالا من رفتم ازمایش دادم .براتون ازمایش می فرستم
    دکتر دارو داد بهم و گفت سه ماه بخور و بعد دوباره آزمایش بده. گفت شاید نتونی عادی بچه دار شی و باید ivf کنی و من خیلی ناراحت شدم
    حالا من دو سه تا سوال دارم
    ۱ من به صورت طبیعی بچه دار میشم؟
    ۲ دوباره عمل کنم یا نه؟
    ۳ ورزش سبک مثل پیاده روی دویدن. و ... می تونم انجام بدهم؟
    از اون موقعی هم که فهمیدم درد میگیره یا احساس می کنم درد میکنه
    متولد ۷۰ هم هستم
    در مورد بچه های دوم و سوم هم سوال داشتم
    اینکه من خیلی نگران شدم
    ممنون میشم جواب من بدهید
    1. تصویر کاربر Ahnad جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      این ازمایش است اقای دکتر
    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی دوشنبه ۳ آذر ۹۹( 3 سال پیش)

      عمل كنيد ،،. طبيعي بچه دار مي شويد با شانس كمتر ،، ورزش بلامانع است

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر PM پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام دکتر .
    من ۱٨ سالمه و کنکور دارو تغریبا روزی ۱۰ ، ۱۲ ساعت نشستم و دردی در بیضه هام احساس میکنم یک واریکوسل خفیف هم دارم که با معاینه فیزیکی مشخص شد .
    خودم رگ های تیره در پوست بیضم میبینم و یک رک کرم مانند در سمت چپ بیضه چپم هست . ٱیا مشکل جدیه ـ؟
    باید دو باره به دکتر مراجعه کنم ؟(اخرین بار که رفتم چهار ماه پیش بود)
    میشه دست نگه دارم تا بعد کنکور؟
    1. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 3 سال پیش)

      خطري ندارد بعد از كنكور مراجعه كنيد

    2. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 3 سال پیش)

      خطري ندارد بعد از كنكور مراجعه كنيد

    3. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 3 سال پیش)

      خطري ندارد بعد از كنكور مراجعه كنيد

    4. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 3 سال پیش)

      خطري ندارد بعد از كنكور مراجعه كنيد

    5. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 3 سال پیش)

      خطري ندارد بعد از كنكور مراجعه كنيد

    6. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 3 سال پیش)

      خطري ندارد بعد از كنكور مراجعه كنيد

    7. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 3 سال پیش)

      خطري ندارد بعد از كنكور مراجعه كنيد

    8. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 3 سال پیش)

      خطري ندارد بعد از كنكور مراجعه كنيد

    9. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 3 سال پیش)

      خطري ندارد بعد از كنكور مراجعه كنيد

    10. تصویر کاربر دکتر هوشنگ قوامی پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 3 سال پیش)

      خطري ندارد بعد از كنكور مراجعه كنيد

    11. نمایش سایر 9 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر